4 Ağustos 2009

Stuttgart transfer işini biliyor

Stuttgart, Zenit'in ve Rus Milli Takımı'nın golcüsü Pavel Pogrebniak ile üç yıllık sözleşme imzaladı.

35 milyon Euro'ya Bundesliga tarihinin en yüksek oyuncusu Mario Gomez'den boşalan forvet mevkisini Rus golcü ile kapatan Alman ekibinin 5 milyon Euro civarında bonservis bedeli ödediği belintildi.

Bilindiği gibi Stuttgart daha önce de Barcelona'dan Alexander Hleb'i bir yıllığına kiralamıştı.


SENDEROS EVERTON'DA, LESCOTT'A YOL GÖRÜNDÜ

Londra ekibi Everton ise, Arsenal'in İsviçreli stoperi Philippe Senderos ile sözleşme imzaladı.

Bu transferle Joleon Lescott'un da gönderilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Everton, daha önce Manchester City'nin Lescott için yaptığı 18 ve 22 milyon sterlinlik iki teklifi de geri çevirmiş ancak İngiliz oyuncu takımdan ayrılmak istediğini açıklamıştı.

Kenan Evren'den, Mamak'a

Kenan Evren yoğun bakımdaymış. Kalp pili takılmış ve bağırsaklarında kana varmış. Ölüp giderse, bir melek yaratılacağı endişesi var içimde.

Kıpkısa bir 12 Eylül hikâyesi..

MAMAK'A SONBAHAR GELDİ
Hem 68' hem de 12 Eylül'de, bir tek insanın burnunu kanatmadan içeri girmiş güzel bir insan tanıyorum.

12 Eylül'de içeri girdiğinde kızları 6 yaşında, aklı ufak ufak ermeye başlıyor ve babasını sorguluyor, "Nerede?" diye. Annesi, Mamak'a götüremiyor o minik kızı. "Baban Almanya'da fabrikada işçi" diye, kandırıyorlar minik Evrim'i.

Minik Evrim, "Babamı görmek istiyorum" diye tutturur. Mamak yolu tutulur, Almanya kandırmacasıyla. Minik Evrim ve anne, hapishaneye gelirler. Evrim, o çocuk kafasıyla hapishaneye bakar ve sorar; "Anne bu fabrikanın bacası neden tütmüyor?"