13 Ocak 2011

Tarrakiye şimdi çok mutlu


"Rafineri bir adım attı. 4 liradan bahsediyorlar. Nerede 4 liradan satılıyor, ben hiç görmedim. Hiç bir zaman 4 lirayı bulmadı. Bir çok petrol istasyonunda fiyatlar 3,75 hatta daha aşağıda olan yerler var."

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek böyle söylemişti 20 Aralık günü. Aradan 20 gün geçti artık her yerde görebilir kendisi benzinin 4 TL'nin üstüne satıldığını.

Yavaş yavaş, ucundan ucundan, korkutmadan ürkütmeden, minik minik, ağır ağır sikiyorlar, o yüzden sanki olmuyormuş gibi geliyor bize.

Gözümüzün önünde olup bitenlere "Yok aslında öyle değil" diye kılıf buluyorlar. Son örneğini ucubede yaşadık. Başbakan aleni olarak heykele ucube dedi, Kültür Bakanı Ertuğrul Günay "Başbakan gecekondulara öyle dedi" diye, durumu anlatmaya çalıştı. Başbakan "Ben heykele ucube dedim" deyince de, "Görüşlerimi basın önünde paylaşmam" diyerek, görüşlerini Başbakan'la özel olarak paylaşacağını söyledi.

Benzin konusuna geri dönecek olursak, sanırım dünyanın en pahalı benzinini kullandığımızı tekrar etmenin bir anlamı yok. Herkes az çok biliyor, durumun ne şekilde olduğunu.

Önceki gün otomotiv sektörü 2010 yılını 760 bin 913 adetle rekor yılı olarak açıkladı.

Benzinin 4 TL'yi aşması ve otomotivin rekor kırdığını yan yana getirirsek, ülkenin zekâ haritası da çıkmış oluyor. Dünyanın en pahalı benzinini kullanan ülkede, otomobil satışları rekor kırıyor. Aslında trajikomik bir durummuş gibi görünüyor. Bununla ilgili bir senaryo yazılabilir.

Ne bileyim benim aklıma ilk düşündüğümde Tarrakiye diye bir ülke geldi. Dünyada değil, başka bir galakside. Bu ülkenin insanları yoksul, yöneticileri ise sürekli zenginleşiyor. Tarrakiye'nin Kerep Mallip Doganer diye bir başbakanı var. Bu Kerem Mallip, 30 yıl önce Tarrakiye'nin vapur hatlarında memurken, kirada oturuyorken, Başbakan olduktan sonra kendisinin, çocuklarının ve eşinin malvarlığı milyar dolarlarla ölçülür duruma geliyor.

Tarrakiye başbakanı Kerep Mallip Doganer, ülkenin hızlı yoksullaşması ve fakirliğine karşın her seçimde gücüne güç katıyor. Yakınları, dostlarının Tarrakiye'de daha 10 yıl öncesine kadar isimleri bilinmezken, gelinen noktada ülkenin sayılı zenginleri haline geliyor.

Ülkenin en önemli geçim kaynağı ise tarrak bitkisi. Bu bitki her türden cinsel sorunun çözümünde kullanılıyor. Bütün dünya, sadece Tarrakiye'de bulunan tarrak bitkisinden alabilmek için deliler gibi para veriyor. Tarrağın bir tutamı 1 milyon dolar değerinde. Ama işte senaryo yazdık ya, Tarrakiye'de tüm erkekler, erken boşalıyor, tüm kadınlar vajinismus sorunu çekiyor.

Ancak senaryoda olur lan dünyanın en pahalı benzininin satıldığı ülkede otomobil sektörünün satış rekoru kırması.

Sanal ülkemiz Tarrakiye'ye ne mi oldu? Halk ayaklandı, hem askeri, hem de siyasi iktidarı yok etti. Ülkedeki bütün tarrakları, başbakanın götüne soktular. Tarrakiye şimdi çok mutlu...

Bizim ülkemizde olmaz öyle şeyler. Ancak hayal ürünü senaryolarda yaşanır böyle şeyler.

Helal lan Tarrakiye!

Bu vahşete 'dur' deyin!!!!!


Fotoğraf İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait Hasdal hayvan barınağından. Bu şahsiyetsizler, barınağa aldıkları canlılara böyle davranıyorlar. Muhtaç canlılara bakmaktan kasıtları muhtemelen bu.

Facebook'um yok ancak olanlardan destek isteniyor bir grup tarafından. Eğer siz de desteklemek istiyorsanız, şu linke tıklamanız yeterli olacaktır sanırım.

Mideniz kaldırırsa şurada da video görüntüleri var.

Bu orospu çocuklarının insana bakışı ne ki, hayvana nasıl bakacaklar. Göstermelik bir barınak, barınakta hayvancağızları kasap gibi doğra.

Böyle durumlarda, bu gibi tiplerden biriyle karşı karşıya gelmediğim için kendimi şanslı addediyorum. Çünkü 60 saniye içinde katil olurum.

Cidden yazamıyorum, kusura bakmayın.