11 Ağustos 2009

Arda için düğmeye basıldı

Medya düğmeye bastı, Arda konusunda. Hem de geçen seneden daha güçlü bir biçimde. Bir nevi Cristiano Ronaldo yaratılmaya çalışılıyor Arda'dan, İngiliz basının yaptığı gibi.

Her kafadan ayrı bir ses çıkıyor. Biri çıkıp "Arda, Messi'nin kramponunu taşıyamaz", bir diğeri "Arda Avrupa'da top oynayamaz, fiziği güçlü değil", ötekisi "Bu genç yaşta Galatasaray'ın kaptanlığını kaldıramaz" diye saçmalıyor.

Hemen her gün gazetelerde, Arda yazılıyor, televizyonlarda Arda üstüne ahkâmlar kesiliyor. Transfer haberleri, play station partileri, Messi karşılaştırmaları. Hiç bitmeyecek ve sonu gelmeyecek gibi. Ta ki, 22 yaşındaki bu gencecik çocuğun sonu getirilene kadar.

Önce Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın transfer teklifi geldi. "Arda'yla 15 dakika bir odada kalsam yeterli" diyen Aziz Yıldırım'a verilen yanıt sonrası, medya garip bir biçimde düğmeye basılmışcasına Arda haberleri yağdırmaya başladı. Futbolu filan hiç ortalarda yok ama. Ne oynadığı ya da oynamadığı kimseyi ilgilendirmiyor.

'Özel yaşantısını nasıl didikleriz de, bir açığını çıkartırız' diye çabalanıyor. Eğer bulunabilinirse, toplu linç harekatı başlayacaktır, muhakkak. Hakemler bile itip kakacak kadar rahatlar. Olur da ters bir hareket yaparsa basarsın cezayı.

İlginç olansa, tüm bu haberlerin Lincoln'ün gidişinden sonra daha da artması. Bir tehlike, kendisinin de büyük çabalarıyla bertaraf edildi çünkü.

Rasyonel düşünmeye çalışıyorum, olmuyor. Türk futboluna son yıllarda armağan edilen en büyük futbolcudan söz ediyoruz çünkü. Bu yüzden hiç akıl-mantık süzgecinden geçirmek istemiyorum kelimeleri. Çirkin bir oyun, bir tezgâh var ortada. Öyle görünüyor. Eğer Galatasaray'dan kopartılırsa herkes rahatlayacak gibi.

Sadece futbolcu değil, hangi 22 yaşındaki adamın üstüne bu kadar giderseniz, bir patlama noktası yaratırsınız. Hani o 'deli-kan'lı dediğimiz bir adamdan söz ediyoruz, çünkü burada. Ya sahada patlar, ya sokakta, ya bir maç çıkışı mikrofonlar uzatıldığında.

Sinir harbi başlatıldı alenen. Birileri sahip çıkmalı, kaptanına, futbolcusuna, altyapısından çıkardığı bu çocuğa.

1 yorum:

halk dedi ki...

istedikleri dümeye, tuşa, notaya, her b.ka basabilirler, biz kaptanımızı bulduk, her ne kadar başkan hala onun avrupa kariyer planlamasından bahsetsede, galatasaray arda'nın seneye gideceği her takımdan daha değerli ve anlamlıdır.stop.