19 Ağustos 2009

Bilim dünyası Bolt'a şüpheyle bakıyor


Berlin'de gerçekleştirilen Dünya Atletizm Şampiyonası'nda 100 metreyi 9.58 gibi bir sürede geçen Jamaikalı atlet Usain Bolt'un başarısı bilim insanları tarafından tartışma konusu oldu.

Birtakım doping maddelerinin tespit edilemediğine dikkat çeken uzmanlar, özellikle gen transferinin kullanıldığı dopinglerin şu aşamada yakalanamadığını belirtiyorlar.

"TEMİZ MİYDİ BİLMİYORUZ"

Farklı anti-doping sistemlerinin denenmesi gerektiğini belirten, Dünya Dopingle Mücadele Ajansı Gen Dopingi Uzmanı Profesör Perrick le Simon, "Temiz miydi, değil miydi? Sonuç olarak bunu bilmiyoruz. Her şeyden önce performans artırdığını bildiğimiz, ancak şu anda ispatlanamayan maddelerin kanıtlanmasını sağlayan çalışmalara daha fazla yatırım yapmalıyız. Mesela büyüme hormonları" diye konuştu.

"ONU FARKLI KILAN KOŞU TEKNİĞİ"

Almanya Atletizm Federasyonu yöneticisi Jürgen Mallow ise; "Usain Bolt, diğerlerinden daha iyi sprint yapıyor. Bu nedenle daha hızlı. Onu diğerlerinden farklı kılan da işte bu muhteşem koşu tekniği" diyerek, Bolt'un doping aldığına inanmadığını söylüyor.

Şu bir gerçek ki, Usain Bolt çok uzun zaman daha tartışılacak. Eğer dopingli çıkarsa herkes, insanoğlunun 100 metreyi 9.58'le koşmasının mümkün olmadığını, dopingli çıkmazsa, O'nun atletizm tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ismi olduğunu söyleyecek.

Hiç yorum yok: