16 Ağustos 2009

Pazarda don sat Erman


Galatasaray maçında verilen 2 penaltı kararına yapılan yorumlar:

Erman Toroğlu: Keita'nin pozisyonunda, Keita kendini atmaya niyetliydi. Barış'ın pozisyonu penaltı değildi.
Ahmet Çakar: Galatasaray'a verilen her iki penaltı kararı da doğru. Barış'a ve Denizlisporlu oyuncuya yapılan hareketler de penaltıydı.

Pozisyonlar çok iyi görülmese diyeceğim ki, "Birinden biri yanlış gördü o yüzden farklı yorumlar yapıyorlar"

Eee, kabak gibi görünüyor tüm pozisyonlar. İki eski FİFA kokartlı hakem nasıl oluyor da farklı yorumlarda bulunuyor. Hele Erman Toroğlu, "Keita'nın niyeti kendini yere bırakmaktı" diye insanüstü yorum yapıyor. Niyete göre karar verildiğine bir bu adamda şahit oluyorum.

Ne yani, hakem, oyuncu daha pası alırken, hangi niyette ne yapacağını mı kestirecek. 10 kusurlu hareketten biriyse verirsin, değilse vermezsin. Erman Toroğlu'nun programdan önce bolca alkol aldığını düşünüyorum. Bu düşüncemi de pancar kırmızısı suratıyla doğruluyorum, kendimce.

O zaman şöyle düşünelim. Elemanın biri, bir başka adamı bıçaklayarak öldürmüş. Hakim şöyle im karar verecek: "Aslında öldürmek istemiyordu, niyeti öldürmek değildi."

Ya bu adamlar bu işten deve yüküyle para kazanıyorlar. 30 bin dolarlardan söz ediyoruz. Çıkıp doğruyu söylese yine anlayacağım -o işin ederi 30 bin dolar olamaz ayrı- ama herif alenen kamuoyunu yanlış yönlendiriyor. Kabadayı tavırlar, saçma sapan yorumlar, kahvedeki adamın kuracağı cümlelerle, bu işten para kazanıyor, Erman Toroğlu denen adam.

Git sen, pazarda don sat, daha iyi. Kafana geçir sütyenleri "İkizlere takke" diye bağır. Tiksinti veriyor gerçekten de.

Hiç yorum yok: