1 Ağustos 2009

Real Madrid'in tadı yok

Cristiano Ronaldo, Kaka ve Benzema gibi flaş transferlere imza atan Real Madrid, Barış Kupası yarı final maçında İtalyan ekibi Juventus'a 2-1 yenilerek, elendi.

Madrid'in eski oyuncusu Cannavaro'nun maçın daha başında bulduğu golle 1-0 geriye düşen Real Madrid, 41. dakikada Ronaldo'nun penaltı golüyle durumu 1-1'e taşısa da, 49'da Salihamidzic'in golüne engel olamadı ve 2-1 yenildi.

REAL S.O.S VERİYOR

Yaptığı transferlerle tüm dünyanın konuştuğu takım haline gelen Real Madrid'in tüm maç boyunca defansif anlamda eksiklikleri göze çarptı.

Futbolun artık daha defansif kurgular üstüne inşa edildiği ve gol yememenin, gol atmadan önce geldiği günümüz futbolunda, Real Madrid'in orta sahasında ve defansında ciddi sıkıntılar var. Zaten Pellegrini bu yüzden Xabi Alonso konusunda bu kadar ısrarcı (Eli kulağında bitmek üzere transfer 30 milyon sterline anlaşıldı). Çok muhtemeldir ki, El Galacticos defansına da takviye yapmak isteyecektir.

FUTBOL TERCİHİNİZ NE?

Hangisi doğru diye sorgulamadan edemiyor insan. Yani sonuca gitmek uğruna berbat bir futbol anlayışına teslim olmak mı yoksa her maç yürekleri ağıza getirecek ve her sonuca açık hücum futbolu anlayışı mı? Kişisel olarak tercihim, yüreğimin ağızıma gelmesi olurdu.

Ancak sadece futbolda değil hayatın her anlamında herkesin beklentisi sonuca ulaşmak. Nasıl ya da ne şekilde ulaştığınızın da bir anlamı yok. Yeter ki, istenilen hedefe ulaşın.

KUPANIN DİĞER FİNALİSTİ ASTON VILLA

Barış Kupası'nda yarı finalin diğer ayağında ise Aston Villa ve Porto arasındaki maçta gülen taraf 2-1'le İngiliz ekibi oldu.

Emile Heskey ve Sidwell'le 2-0 öne geçen Villa, maçın son dakikasında Hulk'un golüne karşın maçı 2-1 kazandı.

1 yorum:

akakiyeviç dedi ki...

Hem savunmaya hem de hücuma eşit ağırlık verirsen takım için daha karlı olur.
Bana sorarsan %40 savunma,%60 hücum
diye yüzdelerim