24 Ağustos 2009

Tottenham ve Chelsea ligin zirvesinde

Premier Lig'in pazar günü oynanan üç maçla devam etti. Tottenham ve Chelsea 3'te 3 yaparken, hafta arası Manchester City'i 1-0'la geçen Burnley aynı tarifeyi Everton'a da uyguladı.

Bu yılın en beklenmedik çıkışını ilk üç hafta itibariyle Tottenham gerçekleştirdi. Her ne kadar West Ham'ın golcüsü Carlton Cole'un büyük katkısı olsa da, yine de Londra ekibi ligin tepesinde bulunmaktan memnun.



İlk yarısı 0-0 biten karşılaşmanın ikinci 45 dakikasında West Ham United'ın golcüsü Carlton Cole'un golü izlenmeye değerdi. Ancak hemen gol sonrasında Defoe'ya yaptığı asist, belki de maçın ellerinde kayıp gitmesini sağladı. Maçın 79. dakikasında ise Lennon 2-1'i getiren golü attı.

Kuşkusuz ki; Tottenham kendileri açısından rüya gibi bir başlangıç yaptı, hiç hesapta yokken. Modric-Huddleston-Palacios-Lennon'dan oluşan orta sahaları ile hücum gücü yüksek bir profil çiziyorlar. Bir sonraki hafta Birmingham ile oynayacaklar.

Fulham-Chelsea maçında, Londra'nın mavi ekibi terlemedi desek maçı anlatmış oluruz. Maçın başından sonuna üstün oynayan Chelsea karşısında Fulham sadece direnmeye çabaladı. Ancak Drogba ve Anelka'ya teslim oldular.



Chelsea kadro olarak da, oyun anlayışı olarak da geçen yıldan farklılık arzetmiyor. Tek farklılıkları Drogba'nın sezona harika başlangıcı. Oyun şablonlarını hiç bozmadan oynuyorlar. Onlar da 3'te 3 yaparak şampiyonluğun en önemli adayı olduğunu gösteriyorlar.

Ve Burnley. 33 yıl sonra Premier Lig'e yükselen bu mütevazı ekip, herkesi şaşırtmaya devam ediyor. Önce Manchester United şimdi de Everton 1-0'la Turf Moor'dan boynu bükük ayrıldılar.



Kimsenin beklemediği biçimde evlerinde maç kaybetmeyen haftaya Chelsea'ye konuk oluyor. Ligin 7. sırası şu an için bulunmaz kaftan sayılır.

Hiç yorum yok: