27 Eylül 2009

Ayhan'ı arıyor gözlerim



Fenerbahçe 7'de 7 yaptı, Galatasaray, Eskişehirspor'a takıldı. Maç analizi yapmayacağım, beraberlik değil canımı sıkan. Daha köprülerin altındak akacak çok su var.

Herkes biliyor ki, Galatasaray ve Fenerbahçe ligin sonuna kadar kupanın kulbunu birlikte tutacak. Galatasaray'ın golü bulduktan sonra ve önceki oyunları birbirine zıttı.

Özellikle ikinci yarıda; orta sahadan şişirmeler, aceleci futbol tavrı bana geçmiş yılları anımsattı. Rijkaard belli ki, Aydın'a güveniyor ve inancı var ama bu tipte bir oyuncunun rakip orta saha ve defansı kalabalıklaştırmışken etkili olabilmesine imkân yoktu, öyle de oldu.

Ayhan, Ayhan, Ayhan. Bu takımdaki en büyük eksiklik Ayhan'dır. Formayı üstüne geçiren kolay kolay vermiyor. Umudum o ki, Ayhan o formayı üstüne geçirir ve bir daha da kimseye vermez.

Hollandalı, sisteminden vazgeçmiyor ve taviz vermiyor. Uzun vadede kesinlikle doğru bir davranış ancak böylesi maçlarda forveti ikilemek, risk almak uygulanabilir. Yine de, Rijkaard ya da Neeskens'e akıl verecek durumda değilim.

Eskişehirspor'a gelince; İstanbul'da ve Ali Sami Yen deplasmanına Ümit Karan, Burak Yılmaz, Youla ve Mehmet Yılmaz gibi 4 forvetle sahaya çıkmak cesaretti skor 1-1'e gelince bu cesaretten döndü.

Bu 4 adamın aynı anda sahada bulunması orta saha-forvet hattında kaotik bir ortam yaratmaktan başka bir işe yaramayacaktır. Fakat kaos futbolu bu ülkede geçerli bir sistem.

Bugünkü Galatasaray'ı yenebilirlerdi fakat ne yazık ki, bütün Türk hocalarında örneklerine rastladığımız gibi vizyonu 1 puanla sınırlı kaldı.

Belki adrenalin dolu bir yıl izleyeceğiz ancak kalite açısından çok zevksiz bir sene bizi bekliyor. Galatasaray dışında, futbolunda güzelliklere rastladığımız takım pek yok, buna 7'de 7 yapan Fenerbahçe de dahil.

Türkiye liglerinin kalitesini, dün Antalyaspor-Fenerbahçe maçında son dakikada gelen gol gayet iyi gösterdi.

Zekâdan uzak, ne yaptığını bilmeyen, tabir-i caizse kafası kesilmiş tavuklar gibi bir sağa bir sola koşuşturan 11 adamdan oluşan takımlari izliyoruz ve izlemeye de devam edeceğiz.

2 yorum:

Aslı Aker dedi ki...

Her şeyi bir yana bırakmalı, teknik analizler, kendini bilmez yorumcu'klar, hepsini bir yana.

Maç sonunda esen hava, sanki Galatasaray Eskişehirspor'a farklı yenilmiş gibiydi. Bunun tek bir sebebi var, o da bugüne kadar Galatasaray'ın oynadığı "keyifli" futbol ve her hafta üstüne eklenecek gözüyle bakılan performansı...

Bence kimse hayıflanmasın. Elbette mühim içerde kaybedilmiş puanlar. Telafisi olur senin de dediğin gibi, sonuçta beraberliği kurtaran adamlar da an itibariyle lig üçüncüsü, e biraz da istikrarlılar hani.

Sözün özü, bence oluşabilmesi muhtemel rehavetin önünü kesecek bir puan kaybıdır bu, "hayırlara bile vesile" olur.

Haydi önümüzdeki maçlara!

koala dedi ki...

@Aslı; evet sanik maç bitimi Galatasaray: 1 - Eskişehirspor: 5 şeklindeydi. Aslında bu görüş ne denli ürküldüğünün farkındalığı söyleyenler ve dillendirenler açısından