18 Ekim 2009

Bu futbolla Kadıköy'de dağılır Galatasaray

Ne yazık ki, yazacak mecalim bile yok.

Galatasaray-Trabzonspor maçına ilişkin söyleyeceğim tek şey var; Galatasaray iyi futbol oynamıyor, elini kolunu sallayan orta sahayı rahatça geçiyor.

Daha zengin hücum mu, yoksa kaliteden ödün verip daha mücadeleci bir takım mı? Bunun arasında gidip geliyor olmalı Rijkaard.

Bir de, dakika 93 olmuş Sabri deli gibi pres yaparken, daha 10 dakika önce oyuna girmiş olan Aydın yanından geçen topa sadece bakıyor. "Olacak oğlak bokundan belli olur" diye bir söz vardır. Bu Aydın'dan hiçbir şey olmaz, yedek de olmaz. Oynayabileceği en iyi takım İ.B.B'dir.

Arda el freni, Ayhan çok top kaybetti, Servet-Gökhan Zan ikilisi uyumsuzdu, Hakan Balta bir aydır çok kötü, Leo Franco'nun yumrukladığı toplar yakına düşüyor. Tüm bunlara bakınca 4-3 iyi skor ama haftaya Kadıköy'de pek sevimli bir sonuç çıkmaz Galatasaray adına, bu futbol devam ederse.

Eskişehir maçından bu yana benzer bir görüntü sergiliyor Galatasaray; gol yediği an, bütün bir takım un kurabiyesi gibi dağılıyor. Yenilebilirdi, kazandı ama her zaman böyle olmaz.

2 yorum:

tenten dedi ki...

mustafa sarp ve ayhan aksam cok kotuyduler... defansı zaten biliyoruz ama butun hafta saracoglunda ne olacak korkusuyla yatip kalkacagiz yine... rijkaard'in dedigi gibi yedigimizden fazlasini attigimiz surece sorun yok

Saunders82 dedi ki...

Keita, Barış, Sabri oynadığı sürece zor yeniliriz onu baştan söyleyebilirim.

Hakemler bağlandıysa ki bağlanmıştır çoktan zaten konuşmaya lüzum yok! Haftaya izler karar veririz. Ancak buna rağmen de şöyle bir durum var ki bu 4-3'lük skora çok sevindiğim; hakemler maça etki etse bile Fener'i orda goller atarak yeneceğiz başka türlü tüm faktörler Fener lehine olduğunda olmuyor.

Daha geçen hafta söylemiştim sana bak bu hafta maçtan sonra Rijkaard açıklama yapmış bu konuda: "Rijkaard, ''Burada en önemli şey, topu yitirdiğimizde hemen pozisyonumuzu almak ve topun arkasına geçmek. Bunu oyuncularımıza söylüyoruz, söylemeyi de sürdüreceğiz'' diye konuştu."

Tek sorun oyuncular bunu zamanla algılayacak, bunu yapabilen oynamaya devam edecek yapmayan veya yapamayan bu kadrodan ayrılmak durumunda kalacak. O yüzden Barış tarzı adamlar aslında tam Rijkaard'ın aradığı bir oyuncu ama oyundan çıkaken 7-8 hafta önce el kol hareketi yaptığı için daha yeni yeni oynatmaya başladı. Bir daha da yapmaz herhalde :)