23 Kasım 2009

Sturm Graz'ın iflas istendi


Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakibi Avusturya'nın Strum Graz takımının iflası istendi.

Kulüp Genel Başkanı Anton Kürschner, Avusturya Sosyal Sigortalar Kurumu'na (hastalık kasası) toplam 200.000 Euro borçları olduğunu ve bu parayı 364 gündür ödemeyedikleri için zor durumda olduklarını açıkladı.

Hastalık kasası yetkilileri ile ödeme koşulları konusunda anlaşmaya varmak için masaya oturan kulüp yetkilileri borcun tamamını ödeyemeyecek durumda olduklarını beyan edince kulübün iflası istendi.

Yapılan görüşmeler sonucu 100.000 Euro ödeme yapılacağı belirtildi. Kalan borç için 3aylık bir süre daha tanınan Sturm Graz kulübü bu süre içerisinde de borcunun ödemezse açık arttırma ile satışa çıkartılacak.

Başkan Kürschner mali kriz ile ilgili olarak "Durum iyi değil. Kimse mucize yaratmamı beklemesin. Toplam borcumuz 893.000 Euro'yu buldu. Kasamızda sadece 100.000 Euro vardı onu da Hastalık Kasası'na ödeyeceğz. Futbolcu ve diğer personelin ücretlerini ödeyebilmek için kaynak arıyoruz" dedi.

Dikkat edin; borçları 893 bin Euro. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş.. Yani şu meşhur 'Üç Büyükler', Avrupa'nın başka bir ülkesinde olsalardı çoktan amatör kümede yollarına devam ederlerdi.

Bir yandan da ilginç. 893 bin Euro toplam borç ve iflas istemi. Adalet sen nelere kadirsin...

Hiç yorum yok: