29 Aralık 2009

Fırtına kopmak üzere


Biz buralarda futbol çizip duralım, Türkiye'de gün be gün garip olaylar olmakta. Sadece bugün yaşananlar bile, Türkiye'de nasıl bir savaşın yaşandığı konusunda ipuçları veriyor.

* Genelkurmay Özel Kuvvetler'de 4. arama yapılıyor

* BDP'li Ahmet Türk, Emine Ayna, Selahattin Demirtaş ve Aysel Tuğluk için yakalama kararı çıkartıldı. Görüldükleri yerde gözaltına alınacaklar. Söz konusu kişilerse ifade vermeyeceklerini açıkladılar.

* Daha önce İsmailağa Cemaati'ne açtığı soruşturmayla ismi gündeme gelen Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı İlhan Cihaner hakkında yargılama kararı çıkartıldı.

* Danıştay, Adalet Bakanlığı müfettişlerine, hakim ve yargıçları dinleme imkânı tanıyan yönetmeliği durdurdu.

Bu olaylardan sadece biri bile herhangi bir ülkede olsa, yer yerinden oynar. İşin ilginci bizim için rutin oldu. Hiçbirinde "Hoop ne oluyoruz?" tepkisini bile göstermiyoruz.

Gösteremiyoruz çünkü o kadar kanıksadık ki yaşananları. Yakın bir zamanda fırtına kopacak. Keman teli gibi gerildi ülke, daha fazla ne kadar gerilebilir, tahminim yok.

Bugün ya da yarın BDP'liler kelepçelerle gözaltına alındığında (BDP'lilerin amacı bu ama hükümetin bunu isteyeceğini sanmıyorum) işler daha sarpa saracak, benden söylemesi

1 yorum:

Adsız dedi ki...

doğru yazmışsın.kontrgerilla bütün
bölgelerde dört nala...

arnavut recep/bağdat cade