19 Aralık 2009

Güz şampiyonu Bayer Leverkusen

Bundesliga'da ilk yarının maçları üç maç dışında tamamlanırken, Bayer Leverkusen, 2-1 geriye düştüğü maçta Monchengladbach'ı Eren Derdiyok ve Kroos'un (2) golleriyle 3-2 yenerek, 'Güz Şampiyonu' oldu.

Doğrusu varolan tablo pek kimsenin beklediği gibi değil. Öncelikle, Bayer Leverkusen'den bu performansı kimse beklemiyordu. Bayern Münih'in ligi domine edileceği Wolfsburg, Schalke 04 ve Hamburg'un da peşine takılacağı yönündeydi tüm öngörüler. Fakat 'zor oyuu bozar' misali Leverkusen harika bir performansla ilk yarıyı lider tamamladı.

Van Gaal'li Bayern Münih iyi bir giriş, berbat bir devam fakat şahane bir sonla ilk yarıyı tamamladı. Son haftalarda oynadığı tüm rakipleri sürklase eden Bayern Münih, sanırım Bundesliga'nın ilk yarısının bitmesine en çok üzülen takımdır.

Magath'ın teknik direktörlüğündeki Schalke'de ilk yarının iyilerindendi. Eğer bu yıl Schalke 04 şampiyon olursa, Magath Almanya'da büyük bir efsane haline gelir, teknik direktör olarak. Çünkü başına geçtiği takım sanki sihirli değnek okunmuşcasına bir performans sergiliyor.

Eren Derdiyok, bugün attığı golle 6 gole ulaştı. Bundesliga'da gol krallığının tepesinde 12 golle Stefan Kießling bulunuyor. Dortmund'dan Lucas Barrios 9 golle ikinci, Bayern Münih'ten Mario Gomez ve Schalke'den Kevin Kuranyi ise 8 golle bu isimleri takip ediyor.

Tüm maçlar bittikten sonra daha geniş bir değerlendirme yapmayı planlıyorum. Şimdilik bu kadarı yetsin...

Not: Herta Berlin bağıra bağıra düşüyor, üzülmüyorum desem yalan olur.

2 yorum:

Saunders82 dedi ki...

Kiessling'ten cacık olmaz diyordun geçen yıl :D

koala dedi ki...

@ Saunders82; halen aynı fikirdeyim. Galatasaray'da ister misin diye sorsan, "kesinlikle istemem" diye yanıt veririm.