28 Aralık 2009

Haberi ilişkilendirirken, insanlıktan azalmak

River Plate'in genç yıldızı Diego Buonanotte'nin ölümle pençeleştiği haberini bilmeyen ya da okumayan yok gibidir. Şimdiden acil şifalar kendisine.

Bu genç adamın, ölümle burun buruna gelmesi pek ilgi çekmemiş olacak ki, Milliyet haberi "Beşiktaş'ın listesinden, ölüm döşeğine!" şeklinde sunmuş.

Her olguyu, her haberi "biz"leştirme çabası, bazen böyle iğrenç işlerin yapılmasına neden oluyor. Bir adam ölümle savaşıyor ama bunların derdi "Nasıl olur da, habere daha çok ilgi çekmek için, Türkiye'ye ait unsurlar serpiştiririz içine" düşüncesi.

Bunların normalleşeceği yok, aksine düzgün olanlar bile bunlara benzemeye başladı. Demek ki, bu işin doğrusunu başından beri bunlar yapıyormuş! Öyle ya, adam gibi haber verenler, neden bunlara benzesin yoksa?

Ne söylesem boş. Her seferinde sesimi çıkarmayacağım diyorum ama her gördüğümde de sinirlenmekten ve yazmaktan kendimi alamıyorum.

Not: River Pla-te yazmayı bilmiyormuşuz bugüne dek. Onu da öğrenmiş olduk.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Oranın spor haberleri sorumlusunu bulup adam gibi dövmeden bu işleri yapmaya devam ederler.

Bu haberi örnek verirken de (dövme esnasında) karın, çocuğun araba kazası geçirse ".... 'nın kocalığından/babalığından ölüm döşeğine" yazılsa hoşuna gider mi diye soracaksın. Önce ne alaka diyecek normal bir insan gibi sonra yaptıklarını örnek vereceksin. Ancak bu tarz "durumlarda düşünme yetisi çalışacaktır.

Not: Bu tarz insanlar için "Saw" tarzı bir katilimiz olsa herkes adam gibi çalışırdı herhalde...