8 Aralık 2009

Vj Bülent ve medyada ayrımcılık

Bütün bir hafta boyunca Vj Bülent'in yalvarıp yakarmalarını okuduk gazetelerde. İşten çıkarılmasının nedenini eşcinsellik olarak açıklamış. Medyada ayrımcılık olduğuna dair, veciz cümlelerini sayfa sayfa gözümüzün içine soktular.

Vj Bülent kimdir, nedir, necidir beni hiç ilgilendirmiyor açıkçası. Kendisini sevmem, benimsemem. Ancak eşcinselliği yüzünden değil. Genel tavır açısından (Gerçi bir tavrı var mıdır onu da bilmiyorum)

Şimdi bu Bülent'le röportaj yapan arkadaşlara sormak lazım. Sabah-ATV'de bir yılı aşkın süreden bu yana grev yapan basın emekçileriyle röportaj yapmak aklınıza geldi mi? Yok eğer aklınıza gelmediyse, eşcinsel olmadıklarından ötürü mü?

Akşam gazetesinde maaşlarını alamayan gazeteciler için haber yapmayı, onlarla röportaj yapmayı düşündüler mi peki? Hadi hepsini geçtim, yanı başınızdaki arkadaşlarınız kartlarını giriş kapısındaki optik okuyucuya okuttuğunda, işten atıldığını o an anlayan arkadaşlarınızla, o duygunun nasıl olduğuna dair bir konuşma yaptınız mı?

Evet Vj Bülent haklı, medyada bir ayrımcılık var. Ancak onun söz ettiği biçimde bir ayrımcılık değil. (O ayrımcılık zaten toplumun her yönünde var) Medyada sendikalıysanız çalıştırılmazsınız, medyada sesinizi yükseltirseniz kovulursunuz. Yani ayrımcılık bu arkadaşın ifade ettiği biçimde değil, başka türlerde var.

Medyadaki ayrımcılığın en bariz göstergesi de, yüzlerce insan işsiz kalırken; eşcinsel olduğu için gazetelerde, televizyonlarda yer alanların medyada görünmesidir.

Hiç yorum yok: