18 Aralık 2009

Zor dostum, hatta çok zor

UEFA Avrupa Ligi'nde gerek Galatasaray, gerekse de Fenerbahçe'nin rakipleri kelimenin tam anlamıyla 'demir leblebi' kıvamında. Kişisel fikrim, her iki takımın da bu turda kupaya veda edecekleri.

Galatasaray'ın A.Madrid eşleşmesinin en ilginç yanı Leo Franco'nun eski takımına karşı oynayacak olması ve Rijkaard'ın yenien İspanya yollarına düşmesi. Muhtemelen yarından sonra gazetelerde bolca "Leo, Atletico Madrid'i çözdü", "Galatasaray'ın casusu Leo Franco", "Leo Franco, Rijkaard'a Atletico Madrid'i bitirme planını anlattı" türünden bolca haber göreceğiz.

Erken öten horozun kafasını keserler misali, çok erken konuşmak iyi değildir fakat ben direkt olarak söyleyeyim. Galatasaray var olan formuyla, ne kadar kötü durumda olursa olsun Atletico Marid'i eleyemez.

Benzer bir durum Fenerbahçe için de söz konusu. Oldum olası Fransa ligini severim ve beğenirim. Lille bu yıl ilginç sonuçlar aldı. Tıpkı Lyon maçında olduğu gibi. Son haftalarda inanılmaz bir form grafiği yakaladılar. Her iki maçta da Fenerbahçe'yi yeneceklerini düşünüyorum. En fazla İstanbul'da bir beraberlik çıkar.

Umuyorum her ikisi de, turu atlarlar fakat sonrası da pek parlak değil. Çünkü Fenerbahçe'yi Liverpool, Galatasaray'ı da Everton ya da Sporting Lizbon (bence Lizbon turu atlar) bekliyor. Belli ki, erken bitecek Avrupa macerası. Mart ayını görebilecekmişiz gibi gelmiyor.

3 yorum:

tenten dedi ki...

sana katilmakla birlikte madrid te bir beraberlikle belki biz yirtabiliriz... fenerbahce'nin hizli fransiz futboluna karsi basarili olabilecegini sanmiyorum...

Selocan dedi ki...

Abi ne yaptın sen. E biz o zaman nasıl final oynayacaktık bu kupada. Atletico çıkınca karşımıza umutsuzluğa kapılacaksak bizim neremiz büyük takım. İsimden korkan takım hiçbir kupayı haketmez. Tek isteğim takımın da isme bakmaması, korkmaması. Bizden hiçbir şeyi fazla değil bu takımın. Yani dediğim odur Atletico'dan korkacaksak sene bizim hedef neden final o zaman.

koala dedi ki...

@ Selocan; cidden isimden korktuğum yok ancak Galatasaray'ın varolan defans ve orta sahadaki kırılganlığından ötürü turu atlayabileceğimizi düşünmüyorum.

Ama not ettim, turu atlarsak bir yemek ısmarlarım :)