6 Şubat 2010

Anadolu Ajansı penaltıya hükmetmiş!

Maç haberine bakıyordum, dikkatimi çekti. Aslında, kaçıncı dakikada ne olmuş filan dikkat etmem, ilgimi de çekmez. Ama bu kez bakasım geldi ve şunu gördüm.

74. dakikada Cangele, ceza alanında düşürüldü, maçın hakemi Tolga Özkahya pozisyonun devamına karar verdi. Kayserispor taraftarları bir süre hakemin bu kararına tepki gösterdi.

Belli ki, yazan arkadaş kararını vermiş. Pozisyon onun için penaltı. Anadolu Ajansı'yla ilgili zaten birkaç şey yazmıştım, madem öyle devam edeyim. Anadolu Ajansı ve TRT'ye alımlarla ilgilenen bakan Bülent Arınç.

Hangi tipten adamları oraya yerleştireceğini az-çok tahmin ediyorum. Kendisi azılı ve iflah olmaz bir tip. Ortam germek, gündem değiştirmek konusunda eşi bulunmaz bir zat.

Neyse şu Anadolu Ajansı'nın 74. dakika hadisesine gireyim. Bunu yazan tipin, gazetecilikle uzaktan yakından ilgisi yok. Zaten bizim gibi editörler, bu gibi malların yazdıklarını haberleştirmek için vardır.

Arkadaş, pozisyonu tekrar tekrar izlesin istersi. Acaba penaltı mı, değil mi karar versin? Ama benim vergimle maaş alan bu herif, mümkünse taraftarlık yapmasın. Çok istiyorsa, bizim gibi blog açsın.

Cangele düşürülmedi, düştü salak herif. Pozisyonda bir de sarı kart alması gerekirdi. Neye üzülsem bilmiyorum. Bu heriflerin devlet kadrolarına yerleştirildiklerine mi yoksa alenen taraftarlık yaptıklarına mı?

10 yorum:

mirmak dedi ki...

uzaylılar gelse ve bu tip heriflerin hepsini bir torbaya doldurup dünyadan temizlese uzayın boşluğuna, herhalde yeryüzünde en çok sevinen sen, ben olmazdık.
Bitkiler, hayvanlar ve hatta yer kabuğu bile mutlu olurdu.
oksijene yazık ne diyeyim...

Jordi Metal dedi ki...

spor haberi yapanların objektif olması yönündeki eleştirilerine katılıyorum ama pozisyona bakarsan hakem onu çelme olarak bile değerlendirebilirdi bana sorarsan.

M.T dedi ki...

Hakemin ismini bile doğru düzgün yazamamış ki. Halis Özkahya ile Tolga Özkalfa karışınca ortaya Tolga Özkahya gibi yeni bir hakem çıkmış.

akakiyeviç dedi ki...

Bu olanlar sadece sizin için geçerli değil.Biz Anadolu takımları her zaman yaşıyoruz.
Bizim İstanbul takımlarını 3-0 gibi net bir skorla yendiğimiz maçlarda bile hiç bir gazete ya da TV bizim nasıl yendiğimizi değil 3 büyüklerin nasıl yenildiklerini sayfa sayfa haber yapıyorlar.En azından bir tebrik edin be kardeşim ama yok.Sadece tiraj peşinde koşuyorlar.(bu anlattıklarıma TRT AA da dahil)
Türkiye kupası maçlarında(gs ve fbnin maçlarında)
yorumcu olarak Ömer Üründül'ü atamışlar.2 maçta da Ömer Üründül alenen sizin 3 büyüklerin tarafını tuttu.

Adamın söylediği sözler:
"Keyifli ilk yarı izledik,
Sercana önlem alınmalı,
Sercan iyi ki çıktı,savunma rahatladı,
Keçeli bu pozisyonda kart görmeliydi" gibi saçmalıkları her daim duyuyoruz.

Ama sadece bu size olunca gündeme geliyor.Tarafsızım diyenler bile,sadece kendi canları yanınca bunu haber yapıyorlar...

thebiglebowski dedi ki...

Objektiflik kesinlikle çok önemli.He bizim ülkemizde objektif yemek tarifi bile yapılmaz,Taraf tutmadan masal bile anlatılmaz o ayrı.

Ama penaltı pozisyonu eğer Sarp'la olan pozisyonsa bence penaltıdır.

Bu arada kırmızı kart pozisyonunda Keita ölüyor sandım:)

koala dedi ki...

@ M.T; senin bloğuna da yazdım, buraya da yazayım. İki hakemin güçlerini birleştirmek istemişlerdir.

@ arif; ne yazık ki söylediğin bir Türkiye gerçeği. Bunu ben de senelerdir söylerim. Her ne kadar Galatasaraylı olsam da, daha önce de yazmıştım, bir Anadolu takımının şampiyon olmasını, o takımın taraftarından çok istiyorum, inan buna.

koala dedi ki...

@ thebiglebowski, evet Sarp'ın pozisyonu ama kesinlikle Cangele kendi ayağını takıyor o pozisyonda. Gerçekten de penaltı yoktu. Tabii tamamen benim bakış açımla söylüyorum.

Bu arada evet haklısın, Keita'nın öldüğünü sandım ben de. :)

koala dedi ki...

@ arif; mailine bir bak

Selocan dedi ki...

Bence penaltıydı ama konu o değil. Gazeteceilerin tarafsız olması lazım. Maçı sunanların pozisyonlara yorum yapmaması lazım. Trt bu konuda şov. Yorumcu bile değil Spiker direkt yorum yapıyor :)

Unknown dedi ki...

anadolu ajansı ismini duydun mu kaçacaksın:) sanırım bu konuda bloglar aleminde en şikayetçi olan biziz koala. tarafsız haber yapsalar, o zaman da rastgele şeyler yazıyorlar ya da yanlış.
pozisyona gelince de o penaltıdır ya da değil. şayet köşe yazarıysa fikrini beyan etsin yoksa erman toroğluculuk oynamaya gerek yok.