8 Şubat 2010

Medeniyet böyle bir şey işte çağ dışı zihniyet artıkları


Malatya Galatasaray Futbol Okulu’nda iki yıldan beri top oynayan 10 yaşındaki Arif Gültekin, Galatasaray’ın İstanbul Florya Metin Oktay Tesisleri’ndeki seçmelerinde takımın altyapısına seçilmiş.

"Bunda ne ilginçlik var?" diye sorabilirsiniz. Evet, hiçbir ilginçlik yok. İlginç olan bundan sonra başlıyor.

Arif, seçildiği için çok mutlu olduğunu söylemiş ve eklemiş, "Fenerbahçeliyim, kendime ise Galatasaraylı Arda Turan’ı örnek alıyorum. İlerde iyi bir futbolcu olmak istiyorum."

Bunda da hiçbir ters durum yok. Galatasaray altyapısında futbola başlarsınız ama Beşiktaş, Fenerbahçeli ya da Trabzonsporlu olabilirsiniz.

Bu ufacık çocuğun gönlünde yatan takımı söylemesi kadar doğul bir durum olabilir mi? Hayır, olamaz. Keşke bu ülkede herkes tuttuğu takımı dilediğince söylesi.

Daha geçen günlerde Hasan Şaş'ın bir TV programında "Fenerbahçe'de oynayan Galatasaray'ı tutan futbolcular var" açıklamasından sonra Fenerbahçe Kulübü'nün resmi internet sitesinde, "Profesyonel Futbol Takımımız oyuncularından bazılarının Galatasaraylı olduğuna dair bir takım 'çağ dışı' iddialar yer almaktadır." açıklaması yapıldı.

Asıl çağ dışı olan bu açıklamayı kaleme alan zihniyetin ta kendisidir. İşte Arif Erdem. Bugün sorsanız, hiçbir Galatasaraylı arkasından kötü konuşmaz ama Beşiktaş'lıymış. Peki, işini aksattı mı? Hayır. O zaman problem ne? Yok.

Çağ dışı zihniyetlerin acilen kazınması gerekiyor bu ülkeden. Kendisine Fenerbahçeli'yim diyen 10 yaşındaki Arif'in koca koca adamlara, öğretmesi gereken çok şey var. Aynı şekilde Arif'in Fenerbahçeli olduğunu açıklamasına karşın, onu Galatasaray altyapısına seçenlerden de çok şey öğrenilmesi gerekir.

Bir insanın hangi okulu bitirdiği, ne gibi eğitimler aldığının çağ dışılıkla ilgisi kalmıyor bir noktadan sonra. Tıpkı, Fenerbahçe Kulübü'nden yapılan açıklamaya sesini çıkarmayanlar gibi.

Hiç yorum yok: