9 Mart 2010

Bando eşliğinde ana -avrat-sülale boyu küfür, ne de nezih!!!


Biraz önce tenten yorum yazınca aklıma geldi.

Bugün gazetelerde, dün maçı sunan iki eleman (bu kadar aptalca bir uygulama da olmaz ayrıca) Eskişehirspor taraftarını öve öve bitiremedi. Evet, bando şahane filan da, kimse 90 dakika boyunca ana-avrat-sülale saydıran taraftardan söz etmiyor ya da kafası yarılan Galatasaray taraftarından söz eden yok.

Eğer iyi seyircilik bando eşliğinde küfür etmekse, derhal bir bando kurmaya talibim. Öyle 10-15 kişi ile mis gibi bandoyu kurar, sülale boyu küfrederiz. Böylece övgülere mazhar olma şansına da erişiriz.

Şu geçen gün Diyarbakır-Bursaspor maçından sonra ortaya çıkan klavye dazlaklarına bir sormak lazım, şu fotoğrafta kafası yarılan Galatasaray taraftarı için ne düşünüyorlar. Veya yine dünkü Konyaspor-Karşıyaka maçında çıkan olaylar için neler düşünüyor?

Neyse konuyu saptırmayacağım. Tekrar soruyorum; bando eşliğinde küfür etmekle övgü alınabiliniyor mu? Alınıyorsa, yarın öbür gün başka statlarda yapılırsa kimse sesini çıkarmaz mı? Hatta bokunu çıkartayım sorayım, Diyarbakır'da davul-zurna-halay üçlemesiyle her gelene küfür edilse ama İstiklal Marşı ıslıklanmasa, herkez mutlu olur mu?

Şu açılan pankarttan söz etmeyeceğim bile. Eskişehirspor'un, Galatasaray'a karşı bir yarası var, iki yıl önceki şampiyonluk kutlamalarında da sarı-kırmızı formalı insanlar dövülmüştü, hatırlatırım...

5 yorum:

tenten dedi ki...

eline agzina saglik...

Arkhe dedi ki...

Eskişehir'de hangi takım giderse gitsin bunlar oluyor, İstanbul plakalı araçlar bile maç günleri dışarıda avlanıyor. Galatasaray'a özel bir şey olduğunu düşünmüyorum. Eskişehir'de 3 büyüklerin ürünlerini sattan dükkan bile yoktu.

Anti-Bizans söylemi fazlasıyla moda oldu, işin boku çıktı.

koala dedi ki...

@ Arkhe; ben sadece o şampiyonluk yılındaki olayları hatırladığım için söylemiştim. Eğer genel bir tavır varsa o daha vahim bir olay tabii.

mischa dedi ki...

Bütün sezon Galatasaray maçını bekleyen bir taraftar topluluğu, tribünü dışardan taşlamaktan tutun 34 plaka araçlara saldıran adamlar bunlar. Ama bugün herkesimden övgü alıyorlar. Bunlara anladıkları şekilde karşılık vermek gerekiyor ama işte biz insanız.

akakiyeviç dedi ki...

Sadece Galatasaray'a özgü bir durum değil bu tüm İstanbul takımlarına karşı aynı durum sözkonusu.Keza Bursaya öyle.16 plakalı araçları porsuğa yuvarladıklarını duymuştum.Son yıllarda da Ankaragücüyle arası bozuk,06 araçlara da aynısını yapıyorlar.Geçen Eskişehire maça giderken plakayı siyah bantla 36 yapmıştık:)