10 Mart 2010

Basit matematikle milliyetçilik hesabı


Yazacağım rakamlar resmi rakamlardır. Ortalarda ezeli muhalif sıfatında dolanmayayım diye belirteyim dedim.

49 yıl içinde IMF'den aldığımız para 50 milyar dolar. Tam tamına 50 milyar dolar almışız 49 yıl süresince.

Borcumuz ne kadarmış peki 2010 itibariyle: 149.6 milyar doları ana para, 50.7 milyar doları da faiz olmak üzere 200.3 milyar dolar.

Şimdi al eline hesap makinesini hesapla. Hatta hesap makinesine bile gerek yok. Şu an sadece faiz borcu 49 yılda IMF'den aldığımız paradan daha fazla.

Toplama-çıkarma yapalım, yok yapmayalım. Devam edelim. Dedim ya, toplam 50 milyar dolar almışız ve de borcumuz 200.3 milyar dolar diye. Bu şu anki borcumuz. 49 yıldır IMF'ye ödediğimiz para da, 150 milyar dolar.

Oha demek istiyorum sadece. Sadece 50 milyar dolar al 350 milyar dolar borç ödemen olsun.

Şimdi bu ülke iyi yönetiliyor değil mi? Tekrar oha demek istiyorum, ki içimde kalmasın.

Ahmaklarla dolu bir ülkede, gerizekalılarla örülü bir coğrafyada, kuşun bile beyninin daha değerli olduğu bir enlem-boylamda birtakım sığırlarla aynı havayı bile solumak zoruma gitmeye başladı.

Bu borç benim cebimden de çıkıyor çünkü. Eşek gibi vergi veriyorum, maaşım kadar bir rakamı vergi olarak devlete veriyorum. Ne diye? IMF'ye olan borcun faizinin ödenmesi için.

Bu paralarla ne yapılıyor? Gemicik alınıyor, gemicik sahibi yavrucağın annesine hastane açılıyor, köşk sahiplerinin yavrucaklarına şirketler açılıyor, Ankaragücü'ne transfer yapılıyor v.s. v.s.

Şimdi sormak lazım, şu meşhurrrr yiğit milliyetçi klavye delikanlılarına. İstiklal Marşı ıslıklanıyor diye ayağa kalkıyorsun değil mi, ismi ABD menşeeili (Teksas) olan salak sürüsü, bütün Türkiye ayağa kalktı değil mi Diyarbakır'da olanlara?

Yahu, kafanızını kuma gömmekten kıçınız havada duruyor, o havada duran kıça neyin girip çıktığının farkında bile değilsiniz. Ülkenizi çok seviyorsanız, kafanızı kaldırıp bakın biraz, neler olup bittiğine.

Not: Sözüm Bursaspor taraftarına değildi sadece. Herkes kendini dahil etsin o gerizakalı grubuna. Ama ismi Texas olup, kendisine milliyetçi damgası yapıştırınca ağzıyla gülmüyor insan.

3 yorum:

aradadusunur dedi ki...

eline sağlık koala

koala dedi ki...

teşekkürler ibRa...

Saunders82 dedi ki...

Müthiş olmuş! Bu yazıyı bütün taraftar gruplarına ve Türk geçinenlere göndermek lazım...