5 Mart 2010

Diyarbakır-Bursaspor maçı dostça geçer mi?


Pek hayırlı bir maç bizi beklemiyor. Her ne kadar, hikâyeden dostluk palavraları sıkılsa da, Bursaspor'un erken gol ya da goller bulması durumunda, pek iç açıcı gelişmeler bizi beklemiyor diye düşünüyorum.

Umuyorum, bu düşüncelerimde yanılırım fakat böylesi pankartlar hazırlayanların, neler düşündüğünü sezmek zor değil.

Diyarbakır halkı, ilk maçta bu babayı hiç unutmamış. Ne yazık ki, ülkemizde şiddet bir kültür, hatta asal kültürlerden biri. Herkesin kendine göre kısasa kısasları var.

Akıllı davranmak çok önemli, zaten kritik ve hassas bir yer Diyarbakır, bir de üstüne bu olaylar eklenince daha da pamuk ipliği durumunda oluyor her şey.

Bu arada Bursaspor taraftarının, kavga etmediği herhangi bir camia kaldı mı (Ankaragücü hariç)? Beşiktaş, Diyarbakırspor, arada Galatasaray'a tebelleş oldular, şu son t-shirt durumlarından sonra Fenerbahçe de eklenmiştir. Herkesle, her şeyle kavgalılar.

Böylesi saçma sapan yöntemler yerine, mis gibi takımlarını destekleseler ve efendi gibi davransalar çok mu şey beklemiş oluruz acaba? Yarın, öbür gün, "Ama herkes bize düşman" edebiyatı yapmaya başlamaları an meselesi. Hele de şampiyonluğa oynarken. Benden söylemesi...

9 yorum:

Arkhe dedi ki...

Kadıköy'de kupa maçı öncesinde problem yaratmışlar. Bursa'daki rövanşta da taş yağmuru olmuştu.

Lig maçı öncesinde de Fenerbahçe taraftarları geçmişte olduğu gibi Bursa atkılarıyla gezenlere de toleranslı davranmamışlar. Yani Fenerbahçe ile de araları patates oldu diyebiliriz.

Ben de buna değinmiştim, yanlış yapıyorlar.

koala dedi ki...

@ Arkhe; bir taraftar grubu herkesle kavgalıyla o işe bir el atmak gerekir. Yerim futbolun özerkliğini. Bir gün ciddi anlamda kan akacak çünkü. Ve bunu Bursaspor'un gerizekâlı taraftarı sağlayacak.

dt.ibo dedi ki...

abi yalnız böyle bir pankart hazırlayan adamın i harfinin noktasını kalp şeklinde yapmış olmasını anlamlandıramıyorum bir türlü!!!

koala dedi ki...

@ dt.ibo; vallahi ben de çok dikkat ettim ama elim gitmedi yazmadım. hakikaten ilginç ötesi bir durum

akakiyeviç dedi ki...

İnşallah fazla büyük bir olay olmadan kapanır.Olay olacağı kesin de,umarım canımızı feci şekilde sıkacak bir olay yaşanmaz.
Hatırlarsınız 4-5 yıl evvel Konya-Diyarbakır maçı oynanmıştı.Daha doğrusu oynanamamıştı.Olaylar yüzünden maç tatil edilmişti.Çok yaralı vardı.Umarım öyle bir şey olmaz.

Konya demişken büyük bir ihtimalle seneye Konya'da gelecek Diyarbakırda düşmezse,kanlı maçlar listesine bunu da ekleriz.

koala dedi ki...

@ arif; işin cılkı çıkıyor Türkiye'de bu konuda. ciddi bir tehlike var, kimse umursamıyor. Tam Türk işi olacak, testi kırıldıktan sonra herkes akıl verecek

akakiyeviç dedi ki...

Türkiyede devamlı olay çıkaran taraftar grupları var.Toplasan 6-7 tane ancadır.Bunları biraz adam edersek,stadlarda olay biter kanaatindeyim.

Turan dedi ki...

Geçmez, geçemez... Bursaspor seyircisinin sosyopsikolojik durumu çok enteresandır. Marmara bölgesinde yer almasına ve gelişmiş bir il olmasına rağmen ortalama bir iç anandolu takımı gibi seyircisi var. Bol milliyetçilik soslu, popülist.. Diyarbakır ilk maçta yapılanları unutmamış, unutması da normal değil. Yapmadıkları kalmadı.

Türkiye'de yükselen şehir milliyetçiliği ve tabi ki bunu tetikleyen milliyetçilik çok büyük tehlike ama federasyon buna ses çıkartmıyor. Bu olaylar Almanya'da yaşansa adına dosya açılırdı. Gidişat iyi değil..

akakiyeviç dedi ki...

Abi bloglar alemine geri döndüm.Ahanda yeni linkim:
http://ankarakecisi.blogspot.com