17 Mart 2010

Hoşgörü dini temsilcisinden inciler

Bu başbakan hakikaten ilginç bir insan. Başbakan gibi davranmaktan çok kendisini bir nevi ülke sahibi gibi görüyor. İsveç'in soykırım kararı almasının ardından İngiltere'de esti gürledi: "Türkiye'de kaçak çalışan 100 bin Ermeni'yi sınır dışı ederim."

Şimdi öncelikle şunu söylemek gerekir ki, böyle her önüne geldiğine küstah bir tavırla, şantaj yapmak başbakan sıfatındaki kimseye yakışmaz. Başbakanlar şantaj yapmaz zaten, yapması gerekeni yapar.

Daha önce Yahudilere kızıp, "Biz size 500 sene önce kucak açmıştık ama" demişti.

Ülkende bulunan her azınlığı böyle tehdit edip, geçmişten bu yana yüzüne vurmak biraz ayıp oluyor. Kaldı ki, birader nasıl bir iş bu. Sen iktidarsın, iktidar olan her istediğini yapabilir gibi bir anlayışa nasıl sahip olabiliyorsun, anlaşılır gibi değil.

Hem sen değil misin, "Yaradılanı yaradandan ötürü seven." 7 yıllık iktidarının süresince, her konuşmanda bunu söylemedin mi? En azından 300 konuşmada söyledin bunu. E peki şimdi, bu neyin nesi oluyor?

100 bin Ermeni'yi sınır dışı et, az sayıdaki Musevileri yolla İsrail'e, ehh oldu olacak Rumları da salla Yunanistan'a, muhalifleri sürgüne gönder. Mis gibi ülke yönetirsin bak o zaman. Sorunsuz, problemsiz, şahane bir ortam yaratırsın. Bir nevi dikenden arındırılmış gül gibi.

Aslında iliklerine kadar istedikleri bu ama sıkıyor, yapamıyorlar. Sıkmaya da devam eder, dos lastiği misali.

Otun bokun açılımı yapılacağına 'insanlık ve zekâ açılımı' yapılsa hiç fena olmaz

5 yorum:

Adsız dedi ki...

"Hoşgörü dini"nin temsilcisi bu adam değildir, olamaz. Ha niyet farklıysa, öyle söylensin de boşuna uğraşmayalım.

koala dedi ki...

@ Chao Grey; açıkçası sadece Türkiye'de değil, belli başlı yabancı basın organlarında da bu yönde çok yazı okudum. Yeni bir İslam inşa ediliyor, herkesin kabul göreceği ve birilerinin yönlendirebileceği.

Adsız dedi ki...

Bu iktidarın birincil görevi de bu zaten, maalesef...

Saunders82 dedi ki...

Bu iktidarı bu seçimler böyle bilgisayarla yapılmaya devam edildiği sürece başımızda görürüz. Bunlara Am+erika'nın müdahale ettiği, edebileceği, kendi seçimlerine dahi ettiği söyleniyor. Hadi onu geçtim adamlar orda burda deprem yaratıyor ve bunun insan eli ile yaratılmış depremler olabileceği hiç konuşulmuyor dahi. Sakın komplo teorisi lafları dönmesin boş yere. Açın araştırın. Nicolas Tesla'yı, buluşlarını ve buluşların bugünkü dünyamıza neler kazandırdığını okuyun. Alaska civarında kurulan tesisleri vb.

Deprem yaratabilen, bunu kullanmktan çekinmeyen bir ülke haliyle bilgisayar üzerinden yapılan seçimlere müdahale etmekten çekinmezler...

koala dedi ki...

Zaten ne zaman bu seçimlere bilgisayar işi girdi, akp şaha kalktı. Sokakta kiminle konuşsam oy vermediğini söylüyor ama sonuçlar Türkiye'nin yarısı bunlara oy verdi diyor. haliyle bir b*kluk var.