13 Nisan 2010

Daha aşağılayıcı ne olabilir?


Sabah sabah işe geliyorsun, gazeteleri karıştırıyorsun, kahveni içip bir şeyler yemeye çalışırken, hayatımda gördüğüm en masa başı, kıçtan çıkartma anket adı altında kin kusmaya ve üstünlük taslama niyetlisi bir haberle karşılaşıyorsun.

Haber diyorum kusura bakmasın kimse, genel isim açısından haber dedim. Yoksa üç-beş dangalak oturup geyik yaparken, ortaya çıkmış bir ürün.

Satır aralarındaki birtakım ifadeler; aşağılık kompleksinden kurtulamamış, televizyonda kamera karşısında "Nasıl s*ktik ama" diyen adamın iç buhranlarını dışavuruş biçiminde.

Lafı eveleyip gevelemeyeceğim. Bir yerlere gelmek için iç güveyliğine razı olacak şerefsizlikteki insanların, ne söylediği beni zerre ilgilendirmiyor. Sorun, ortaya kusulan nefretin daha sonra rant olarak toplanma çabasıdır.

Birbirinden hiç farkı olmayan insanları, böylesi anket adı altında paçavra bilgilerle, birbirinden daha da nefret eder biçime getirmek, "Nasıl geçirdim ama haberle. En zengin de biziz, en kültürlü de biziz, en havalı da biziz......." türünden, her tür 'en'e sahip olduğunu vurgulayarak, başkalarına bel altı vurmak tamamen çaresizlik örneği.

Kendi kişisel buhranlarını, hayatta geldiğin noktaya karşın, yanında bile çalışan insanlardan saygı görmeyen, köşe başlarında "Herifin nasıl buraya geldiğini biliyoruz, götünü yalamadığı kimse kalmadı" sohbetlerinin öznesi bir adamdan söz ediyoruz.

İtibar, statü v.s. v.s. İnsanların saygısını kazanamamaktan daha aşağılayıcı ne olabilir ki?

3 yorum:

bonaventure dedi ki...

:)) müthiş bir yazı olmuş. isim kullanmadan bu kadar güzel aşşağılanır herhalde. her zerresini hakediyor bu zavallılar.

Saunders82 dedi ki...

Hürriyet'e tıklamamak için Sporx'te buldum. Benim gibi konuyu anlamayanlar ve Hürriyet'e girmeyenler için Sporx'teki linki:

http://www.sporx.com/futbol/superlig/190639/?takim=108

Hayatımda okuduğum en saçma sapan şey şimdiye kadar budur herhalde. Okudukça ağzım bir karış daha açıldı. Hürriyet gibi gazetenin düştüğü duruma bak. Antu bu kadarını yazamayacağına eminim. Hayır ne kadar saçma da olsa madem böyle bir anket yaptın bari bunu bildiğin Fenerli ağzıyla yazma! Her konuda nedense Fener üstün çıkmış, dandik durumlarda da GS üstün.

Ama bu anket sırf rakip takımdan en çok kimi transfer etmek istersiniz kısmına dikkat çekmiş. Bu protestolardan 2 gün sonra böyle bir anketin çıkması ve sanki Fenerlilerin %40'ı Arda'ya sahip çıkıyor ama GS'liler ıslıklıyor havasının yaratılması dün yazdıklarımdan sonra haklı çıkartmaya başladı.

Amaç, bizim kaptan yaptığımız 23 yaşındaki bu adamı bir şekilde GS'den koparmak ve en geç 2 yıl içinde de Fener'e transfer etmektir. 25 yaşında gelse Alex zaten futbolu bırakmış olacak bunlar da yerli statüsünde kendilerine yeni oyuncu bulmuş olacaklar ve psikolojik olarak GS camiası ve taraftarını durmadan sinir etme şerefine erişeceklerini düşündüklerinden adım gibi eminim.

Bunda Adnan Polat ve Aziz Yıldırım arasında TV başında geçen ve Aziz'e verilen kapak cevabı içine sindirememiştir. Bu transferi yapana kadar da uğraşacaktır. O gün 15 milyon veren, sırf o günü görebilmek için onu başka takıma transfer ettirip 20 milyon da verir.

Arda ve Emre'nin menejerinin aynı kişi olduğunu ortaya koyduğumuzda bunun çokta zor olmadığını söyleyebiliriz. Emre'ye 3.5 milyon veren zihniyet Arda'ya rahatlıkla 5 milyon € sözünü vermişir. Arda'nın "Beni Galatasaray'dan soğutmasınlar" lafı bunun yansımasıdır. Yoksa bu kadar Galatasaray tutkunu birisi 2 gün önce bulduğu kız için bu lafı söylüyorsa zaten karaktersizdir ve yolu karşıyakaya çoktan düşmüştür zaten.

Ben Emre Çolak'ın Arda'dan daha iyi futbolcu olduğunu sahada görüyorum. Çok geçmeden Arda'yı satsınlar. Emre Çolak, sahada Arda'dan çok daha seri hareket ediyor ve mesafe tanımadan mükemmel vuruyor kaleye ki bu Arda'da 1 gram dahi olmayan bir özellik. Arda kendini şu hayata vermese çoktan Barcelona'da Pedro/Henry'nin yerinde oynuyor olurdu. Yazık oluyor gerçekten düşündükçe...

Çağrı dedi ki...

Futbol için ayda kaç para harcarlar?

Fenerbahçeliler: 326 TL
Beşiktaşlılar :275 TL
Galatasaraylılar: 241 TL
Anadolu Takımları: 263 TL

Fenerbahçe taraftarını ezeli rakiplerinden ayıran 3 önemli özellik var;

Zengin, kültürlü ve fanatik.

Şu iki madde bence olayın kolpalığını ortaya koyuyor.

Anadolu klüplerini destekleyenler nasıl olur da Galatasaray'ı destekleyenlerden fazla para harcar klüplerine, hayır harcamak istesen de harcayamazsın ki çoğu anadolu klübünün biletleri max 5 lira, storeları falan filan da yok nereye harcanıyor bu paralar =)

Bir insanın hem zengin, hem kültürlü hem de fanatik olması biraz zordur, hiç olmaz demiyorum ama oranı daha düşüktür, blogun girişine kocaman puntolarla yazılmış futbol ezilen halkların mutluluğudur diye ...