20 Nisan 2010

Darius, Rancik, Neill ve Arda...


Aferin Arda, bu hızla devam et. Bu hızla gideceğin yolculuğun rotası önce Avrupa olur o da ne kadar iyi bir takım olur tartışılır, sonra Türkiye'de çubuklu formayı giyersin. Şanslıysan iki sezon oynarsın.

Sonra Eskişehirspor, Antalyaspor gibi bir takıma gidersin, sezonda bir ya da iki maç çıkartırsan hakkında "Arda dönüyor mu?" diye haberler çıkar. Sen o haberlerin ardından Galatasaray'ı vefasızlıkla suçlarsın.

Sonra Bank Asya'da şampiyonluğa oynamak isteyen, takımı eski yıldızlar ve Süper Lig artıklarıyla dolduran bir ekipte forma giyersin. Sezon ortasında havlu atınca, sen de, futbol yaşantına 28-29 yaşlarında veda edersin. Şanslıysan, bir televizyon ya da gazetede (muhtemelen Fanatik, Fotomaç olur) köşe yazmaya başlarsın.

Bu hızla gideceğin rota budur. Bak ne diyeceğim; çıkıp Galatasaraylılık ruhundan, Galatasaraylılığından dem vuruyorsun ya. Hah işte; Darius Washington ya da Radoslav Rancik kadar Galatasaraylı olsan yeter.

Daha iki ay önce takıma katılan Lucas Neill kadar Galatasaraylı olsan baştacı olursun.

"Nedir bu adamların ortak özelliği?", işlerine olan saygıları, yaptıkları işi ciddiye almaları. Kimse, senden taraftar olmanı beklemiyor. İşini yapmanı, işine saygı göstermeni bekliyor.

Unutmadan, Galatasaray kaptanı olduysan, sokak kabadayısı gibi efelenmezsin, parmak sallamazsın kimseye. Ağırlığını başka biçimlerde gösterirsin, kanıtlarsın.

Kendi adıma şampiyonluk beklemiyorum, bu yıl ya da daha sonraki yıllarda. Adam olmanızı, işini yapan bireyler olmanızı bekliyorum. En azından kendi adıma. Başkaları nasıl düşünür bilmem.

8 yorum:

bonaventure dedi ki...

adamlar bilicaya bile sahip çıkıyor. biz arda turan gibi bir adam yetiştiriyoruz. sonra da adamın kafayı yemesini izleyip hayali senaryolarla fenerbahçeye transfer ediyoruz.

kusura bakma koala. benim de sözüm bu sana. yapmayalım etmeyelim demekten başka bir şey gelir mi elimden? zannetmiyorum.

koala dedi ki...

@ bonaventure; ya bak, Arda'ya Diyarbakırspor maçında yapılanın büyük bir rezalet olduğunu (sadece Arda da değil, genel tavır rezaletti), Arda'nın önemli bir futbolcu olduğunu, iyi bir futbolcu olduğunu asla yadsımıyorum. Tam tersine ciddi anlamda büyük yetenek. Ama eğer Galatasaray'da oynuyorsa, eğer kaptansa, takım arkadaşına vurmayacak, parmak sallamayacak. Bülent böyle bir olayın içine girdi mi, Cüneyt'e kim terbiyesizlik yapabilirdi? Sorun Arda'nın kendisinde ve o bunun farkında değil

bonaventure dedi ki...

http://armaninpesindeyiz.blogspot.com/2010/04/arda-turan.html

burada çok güzel özetlenmiş tekrar tekrar söylediklerim. bülentin 30 undan sonra kazandığı bilinci ardadan 23 ündü bekliyoruz. 23 ümüzde dünyanın en efendi adamları olmuşuz gibi.

Adsız dedi ki...

Arda, iyi bir futbolcu olabilir ama kesinlikle Galatasaray'in kaptani olmaz; bu olaydan bagimsiz dusunuyorum. Arda çikip; ben milliyetciyim milli takima yerli hoca istiyorum dediginde; her hafta yabanci oyunculara sallayan Hakan Sukur ve tayfasindan bir farki kalmadi benim icin. Maalesef Arda'ya abilerinden yabanci dusmanligini miras kalmistir. Bu dusuncedeki biri Galatasaray'a kaptan olamaz. Bu dusunce yapisi nedeniyle Galatasaray eskiden Jardel'i yakin zamanda Lincoln'u kaybetti.

Sabri'yi begenmezdim; gittigi gun bayram edecegim derdim; ve Sabri'nin Efendi Rijkaard'dan(bazilari 'Rijkaard efendi' diyor, bende 'Efendi Rijkaard' diyorum) sonra bariz degisimi karsisinda Sabri bile kaptan olabilir.

Saunders82 dedi ki...

Bülent de Stumpf ile böyle bir olay yaşamıştı yanılmıyorsam.

Adsız dedi ki...

Artik Turkiye'de boyle bir moda var; yumruk atma. İnsallah daha fazla yayginlasmaz.

u.kaymak dedi ki...

Eğitim şart.Futbolcu olamya çalışırken birazda kendini eğitsenydin keşke.Tipik fenerbahçe futbolcusu olma yolunda ilerliyosun.Defol git bu takımdan arda..

Unknown dedi ki...

Lucas Neill premier lig tecrübesi ile doruğa oynayan biri.

Arda Turan bu takımda Lucas Neill'den daha fazla sorumluluk taşıyor.Bu yaşında bunları kaldıramama ihtimali vardı hep ama üzerine anlamsız ve çok gidildiğini düşünüyorum.Arda aşağı Arda yukarı derken bazılarının ekmeğine yağ sürülüyor.Biz kaptanımıza sahip çıkmazsak kim sahip çıkacak! Üstelik bu kaptan elinden gelenin her zaman en iyisini yapmış takımı için en iyisini yapmayı arzulamış biri.Varsın biraz da hata yapsın insan olduğunu hatırlatsın bizlere...