20 Nisan 2010

İçimin yağları eridi


Ali Elverdi yemek yerken geberip gitmiş. Üstüne yazı filan yazmayacağım, değmez.

Bakan Taner Yıldız'a kroşeyi indirmişler.

Valla senin bakan olduğun ülkenin Başbakanı, her önüne geleni azarlarsa, siyaset diye bir sinir ve psikolojik savaş yürütürse, halk da çıkıp böyle tepkiler vermeye başlar.

Alışık olmaları lazım, bunlerin bulunduğu Meclis'te bolca yumruklaşma yaşanıyor, halktan biri vurunca niye yadırgıyoruz ki? Ya da milletvekili yumruklar, yurttaş yumruk atamaz mı?

Daha bunlar iyi günler, belirteyim. Sokakta tansiyon yükseliyor fazlasıyla.

İnsanlar, aç, umutsuz, çaresiz, yoksul.... Bu insanların sadece bir yumrukla yetinmesine oturup dua edin siz.

Unutmadan geçmeyeyim, Keita'nın da eline sağlık. Geç oldu ama hakkını vermek lazım. Ellerin dert görmesin Kara Kırbacım.

Edit: An itibariyle Arda, antrenmanda kendisine "Adam mısın sen?" diyen Caner'in dudağını patlatmış.

Arda gidecek kendine yol arıyor, Caner'i geldiğinden beri sevmedim, suratında meymenet yok. Benim üç harfle andığım tiplerden biridir. İkisini de, seneye takımda görmezsem hiç mi hiç üzülmem, hatta çok sevinirim.

Ulan hakikaten adam değilsiniz alayınız. Cebinizde sinemaya gidecek para yokken sinema kapatırsınız, dolmuşa verecek paranız yokken 5 tane araba alırsanız böyle bir anda dağılırsınız.

14 yorum:

MizahiGeveze dedi ki...

Daha temin Arda'da Caner'e patlattı bir tane :D:D

Atilla Çelik dedi ki...

11 tane Kewell-Neill-Baros farz oldu bu takıma...

koala dedi ki...

@ Atilla; 11'den fazla lazım, 15-16 iyidir. Nasılsa 8'i sezon ortası sakatlanır yine kalır elimizde 3 tane.

Mario Jardel dedi ki...

geçenlerde yazmıştın abi eski futbolcuları, eski yöneticileri, eski medyayı, eski adnan polat'ı istiyorum diye.. işte eski adnan polat olsa ikisini de bu olaydan sonra bir dakika bile floryada tutmazdı..

koala dedi ki...

@ ksenophanes; o Adnan Polat çooooktan gitti. Her ikisinin de kadro dışı bırakılması gerekiyor. O kararı alması gereken her kimse. Ama bu akşam bilemedin yarına çıkar basın karşısına "Biz kardeşiz, oda arkadaşıyız, böylesi gerilimler takım içinde olur" diye teraneler saydırırlar.

bonaventure dedi ki...

yok canım. biraz önce barıştılar. antreman sonrasında birlikte poz vermişler olur böyle şeyler diye de açıklama yapmışlar:)

Atilla Çelik dedi ki...

Bu olay Adnan Polatlık değil bir nebze Rijkaard'lıktır. Aslında cezayı ilk kesmesi gereken Rijkaard olurdu. Ama bu durum bazı oyuncularımızın ruh sağlığının pek sağlıklı olmadığını kanıtlıyor gibi.

koala dedi ki...

@ Atilla; ruh sağlıklarının iyi olması için işlerini maksimum düzeyde yapmaları gerekiyor. Sahada kafası kesilmiş tavuk gibi koşturmaktan başka bir şey yapmayan bir kitle var. Açıkçası, benim Arda'dan tüm hevesim kaçtı, isterse bundan sonra Şampiyonlar Ligi kazandırsın fikrim değişmeyecek. Baştan hataydı kaptan yapılması. Acilen Neill'a verilmeli kaptanlık. Her altyapıdan çıkan kaptan olmamalı. En azından taşıyamayacaksa...

Atilla Çelik dedi ki...

@ Koala; içeride neler oluyor net olarak bilmiyoruz ama bu hengamede Adnan Polat ve Rijkaard'ın sürekli Arda'yı destekler durumları mevcut. Bu durumun dikkatli bir şekilde takip edilmesi lazım aslında. Ne oluyor, ne bitiyor anlamak pek mümkün değil. Bizim oyuncularımızı bitiren zaten hep bu zihin sorunu oldu. Mental olarak bitmişlik oldu.

koala dedi ki...

@ Atilla; içeride olanlar, suratlardan belli oluyor. Herkes biliyor ki, Diyarbakır maçındaki tribün rezaletinden ötürü futbolcular kırgın, Arda ise bitmiş durumda. Manisa maçında, sahada kerhen bulunuyordu, ki bu surat ifadesinden belliydi. Ben gördüğümü yorumlarım, Arda gitmek istiyor yer yapıyor. Benim için böyle. Zaten önce Avru'da şampiyonluk gelmeden gitmem cümlesinin, Türkiye'de şampiyonluk gelmeden gitmem cümlesine evrilmesinde aynı şeyi düşünmüştüm. Arda, Türkiye'deki her eğitimsiz ama popüler insan profilini çiziyor. Ben kendisinden bir şey beklemiyorum doğrusu.

Öte taraftan sorumlu ya da yetkili olsam ikisini de süresiz kadro dışı bırakmıştım ve birine şimdiden yol verirdim birine de "Getir 20 milyon Euro nereye istersen git, Fenerbahçe de dahil" derim.

bonaventure dedi ki...

koala@
kusura bakma da bu şekilde yöneticiliği, çok kızmış taraftar yapar sadece. her kavga edeni kovarsan takımdan adam bulamazsın oynatacak. ister beğen ister beğenme geçen sene bjk de ibolar gönderilseydi ne kupayı kazanabilirlerdi ne ligi. bu seviyelerdeki kavgalar bence çokta önemli değil. arda kesinlikle yanlış yapıyor ancak bu sırf gönderilme isteğinden de kaynaklanmıyor. adamın canı sıkkın bu duruma. o da fenere yenilmekten acı çekiyor. o da avrupada pisi pisine elenmekten sıkıntılı. o da biliyor kaçan şampiyonluğun ne ifade ettiğini. tamam manisa maçında yaptıkları çok yanlış ama bırak eğitimsiz olmayı çok iyi bir eğitim almış olsa bile 23 yaşındaki bir adamın da mantık dışı davrandığı, duygularıyla hareket ettiği durumlar olabilir. senin hiç olmuyor mu? ya da bu yaşına kadar olmadı mı? biraz fazla acımasızca davranıyoruz ardaya. sahadaki biz istediklerimizi başaramadı diye biraz kendimize kızamayacağımız için ardaya kızıyoruz. bence yazık ediyoruz...

koala dedi ki...

@ bonaventure; bu adam Avrupa maçında Jurietti'ye kafa attığında neye kızgındı peki? Kaldı ki, her kavga edenden söz etmiyoruz, bu takımın kaptanından söz ediyoruz. Galatasaray'ın kaptanıysan kimseye yumruk atmazsın zaten kimse de sana "Ulan adam mısın?" diyemez. Umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir. Canı Fenerbahçe yenilgisine kızgınsa, bir şey yapamayacağını bile bile oynamak istemeyecekti, yumruk şov yaparken zıpladığında hiçbir acısı yoksa, sahaya çıktığında da oynayacaktı. Arda ucuz popülizm peşinde ve gitmek için tırım tırım yer arıyor.

bonaventure dedi ki...

belki senin dediğin gibidir de her kafa atanı da gitmek istiyor demek yanlış. zidane hayatının son maçında dünya kupası finalinde attı o kafayı, hagi uefa finalinde benzer hareketle oyun dışı kaldı. ee bu adamlarda gördüğümüz en büyük topçular listesi yapsak ilk 10 dadırlar herhalde. nasıl değerlendirecez şimdi?

acısı yokken acısı varmış gibi davranmaz herhalde normal bir insan. zira sakatlığı olmasaydı girdiği dakika itibariyle de yetenekleri itibariyle de o maçı çevirebilecek konumdaydı. olmadı yapamadı. senin benim gibi 10 senedir nasıl bir acı yaşadıysa o da öyle bir acı yaşadı matan sonra. ben fener maçından sonra 2 gün kendime gelemedim. o adam her gün galatasaray forması vs. giyerken etkisi daha büyük olmuştur muhtemelen. üzerine de binlerce kişi kız arkadaşınla yaşadığın bir olayı ortaya meze yapınca hayatı sorgularsın bırak moralinin bozulmasını.

ha bunları neden anlatıyorum. arda insan diyorum. karşımızdaki insan en nihayetinde. ister saint benoit yı bitirsin, ister çemişgezek lisesini eni konu insandır karşındaki. kızar, küfreder, posta koyar. olabilir. ha tedavisini adnan sezgin yapamaz o ayrı...

koala dedi ki...

@ bonaventure; tabii ki bu adamlar etten ve kemikten. sinirlenecek, öfkelenecek, küfredecek, üzülecek. bunların hepsine eyvallah. bak şu kadarını söyleyeyim, Arda'nın temel sorunu çok fazla konuşması ve her konuşmasında Galatasaraylılıktan dem vurması. Hiç ihtiyacı yok oysa ki.

Bu ülkede yaşıyorsan ve göz önündeysen, herkes bel altından vurur. Ne yazık ki, böyle iğrenç bir topluluğuz. Hadi gitti Arda Fenerbahçe'ye, sen Ali Sami Yen'de neler söyleneceğini tahmin edebiliyor musun? Sinirlerine hakim olamayacaksa ve sürekli siniri boşalacaksa bu işi yapmayacak. Altın bir yat, kız arkadaşıyla birlikte açılsın denize, balık tutsun, önerim budur. Yok, bu ülkede oynayacaksa, bunları umursamayacak.