18 Nisan 2010

Sizi gidi Makyevel çocukları


Çok şey gördüm 25 yıldan bu yana futbol sahalarında ama bu denli rezil bir şeye tanık olmamıştım, bu gözler bunu da gördü.

Bütün sezon "Hakem, hakem" diye ağlayanlar, birkaç haftadan bu yana neden bülbülün dut yemiş haline bürünmüşlerdir merak konusu.

Şimdi bu pozisyonun, Kadıköy'de değil de, Ali Sami Yen'de olduğunu düşünelim, yapanı da Bilica değil de, Emre Güngör olarak hayal edelim. Ettiniz mi? İyi.

Kimbilir nasıl kıç yırtarcasına feryat figan edecek kitleler, nasıl kendini paralayarak televizyonlarda suratları maymun götü kırmızısı almış bir biçimde konuşacaklar.

Şimdi ne oluyor? Tabii ki, hiçbir şey.

Şampiyonluk gider, kupa gider, o gider, bu gider v.s. Hiçbiri önemli değil. Önemli olan kazanmak için her yolu mübah sayan zihniyettir. Sorsan kendilerine, bu olayı anımsamayacaklar bile, Lugano'nun elini anımsamayacaklar bile. Hafızalarından silecekler, her kötü anıyı alt belleğe attıkları gibi.

Kim şampiyon olursa uğurlar ola ama böyle şampiyon olmayı içine sindirecek zihniyetteki insanlar olsa olsa Makyevel çocuğu olur. Ne demek istediğimi de anlayan anladı.

Bilica'ya da önerim, herhangi bir belediyede yol çalışma ekibinde hayatını sürdürmesi. Bu yetenekte, bu zihniyette, bu aşağılık tavırlarda biri futbol oynamasın.

İçine sindiren varsa, sözüm yok. eyvallah!

11 yorum:

Adsız dedi ki...

ağzın bal yesin kardeşim,

fabio bilica futbol hainidir

akakiyeviç dedi ki...

"Maymun götü kırmızısı" puahah yarıldım gece gece :D

UtkUguR dedi ki...

Öncelikle bloğunuzun takipçisiyim. Tüm yazılarınızı beğeniyle okuyorum.

Konumuza gelelim.
İşin doğrusu herhangi bir ceza gelmezse hiç şaşırmam. Nelere boyun eğen federasyon buna da eğecektir, eminim.
Fenerbahçeli futbolcuların çirkeflikleri ise yıllarca sürecektir. Yok olan ise Türk futbolunun şerefi ve haysiyeti olacaktır.

bonaventure dedi ki...

"Maymun götü kırmızısı"
dünya renk tarihini baştan yazdın:))

bilica gitmesin bu arada hiç bir yere. fenerde oymaya devam etsin. böylesine şampiyonluklarda yakışır bu camiaya böyle adamlarda..

Mario Jardel dedi ki...

abi güngör değilde düşünüyor musun bu işi keita'nın yaptığını.. türk futboluna son zamanlarda gelmiş ribery'den dahi daha yetenekli bu adamı bir kaşık suda boğmak için etmediğini bırakmayan medya nasıl boğazına sarılırdı.. İşte böyle bir şey şu çifte standart.. İşte medya böyle birşey.. Bir spiker bulursun o spiker defalarca "fenerbahçe taraftarı şov yapıyor, işte büyük taraftar" minvali pofpoflamalarla sözümona tarafsızlığını gizliden gizliye tırmalar.. bir televizyon kanalını ayartırsınız kulüp başkanı olarak dakikalarca sizin kasıla kasıla derbi sevincinizi gösterir.. gözünü seveyim tarafsız medyamın..

Saunders82 dedi ki...

Sezon başında sen söylemiştin zaten. Şampiyonluk sözleri verenler bu sözü tutmak için her türlü yola baş koymuşlardır. 7 haftadır gol bile yememişler. Ne oynadıkları da ortada..

Yazık gerçekten. Kaderleri bizim elimizde. Haftaya Pazar saat 13.00'de Kasımpaşa-FB maçı, saat 19.00'da GS-Bursa maçı var. Şayet Kasımpaşa kazanır ya da berabere kalırsa akşamki maç kıran kırana geçecek. Şayet Fener kazanırsa nasıl bir maç izleyeceğiz çok merak ediyorum. GS yatacak lafları başladı bile. Sanki çok mükemmel bir takım varda ortada. Diğer yandan Bursa'yı yenebilen var mı aralarında ya da berabere kalan ?

Yani M.Topal haftaya kendi kalesine böyle bir gol atsa vay halimize ya da 0-0 giden maçta son dakikalarda Bursa penaltı kazansa yine sattılar denecek. O yüzden en güzeli Fener kazanırsa Sivas ya da Fener maçındaki gibi oynasınlar. Nasıl olsa Bursa kazanır bu durumda. Volkan bile haftaya lideriz demiş. Hafta içinde de ben Fener yönetiminden açıklamalar bekliyorum. Bize şöyle böyle duyumlar geldi, herkes ayağını denk alsın tarzından...

Kendi kendimizi bu hale soktuk ya ne desek boş. 7 maç sonra deplasmanda maç kazanmışız. Yazık gerçekten. Bu Aziz Yıldırım'dan kurtulmadan bu ligde şaibe bitmeyecek. 2 yıl üst üste şampiyon olsak geri de gelmez aslında...

mussano dedi ki...

abi televizyonda gezinirken bir allahın kulunun bu olaydan etraflıca bahsettiğini görmedim.tam kafayı yemek üzereydim ki imdadıma yetiştin.

bir de volkan'ın penaltıyı kurtarınca yaptığı klasik hakem tacizi var tabi. emre denen adam da ernst'in kırmızı kartında vurulmuş gibi kendini atmış.

hep böyle herifler bu takımda toplanıyo. bi rastlantı olamaz artık bu...

Adsız dedi ki...

iyiki Galatasaraylıyım.

Ayrıca, kim sampiyon olursa olsun Galatasaray her maci kazanmak icin sahaya cikar.

Ayrıca, bunlarin yaptiklari Makyevel'i aşar.

Ozan dedi ki...

yetenekmi neresi yetenekli bunun beyinsizin teki bu bile futbolcu olabiliyosa o zaman çoğu insanın hakkı yeniyor birde fener alınca galatasaray elinden kaçırdı diye medya salak salak yorum yapmıştı gerçi tenezzül bile edilmezdi ama hakkettiği yerde klubunun geleneklerini sürdürüyor formasına layık oluyor

Saunders82 dedi ki...

Bilica adını yazamıyormuş, Türkiye'de bir vekalete adını yazamamış. İlkokul-2 terkmiş. Daha fazla söze gerek yok. Alfabeyi bilmeyen bir adamdan ne bekleyebiliriz? En azından sahadaki otistik hareketlerini bundan sonra bunu dikkate alarak yorumlayabiliriz...

Saunders82 dedi ki...

Bir de dikkatimi çekti, hani bunu Emre Güngör yapsa, Keita yapsa nasıl kıyamet kopar demiştin ya, hangi siteye baksam videolar bölümünde "Torres de yapmıştı" şeklinde 5 sn lik bir video var. Yani Torres yapınca bu durumda Bilica haklı olmuş oluyor değerli (!) basınımıza göre değil mi?

Tabi bu 5 sn lik videoda Torres hırsla penaltı noktasına tek seferlik ayağıyla hızla değiyor, kazı faaliyetinde bulunmuyor ama bu "Torres de yapmıştı" şeklinde her yerde yer buluyor. Bundan sonra aleyhinde penaltı çalınan takımın oyuncuları bu faaliyette isterse bulunabilecek anladığım kadarıyla... Nasıl olsa hakem bu pisliğin üstünü kapatır, korner direğiyle sevinen Lincoln'e kart anında çıkar ama penaltı dolayısıyla 3 sn önce sarı kart yemiş Fenerli oyuncu acayip bir özgüvenle kart dahi görmeyeceğini bilerek 10 defa penaltı noktasına çukur açar!

Bu ligi boşuna izliyoruz gerçekten...