17 Mayıs 2010

Asrın buluşu; mavi tabure


Ya o değil de, bu statta taburenin ne işi var onu anlayamadım. Cağaloğlu Hamamı mı burası yoksa stadyum mu belli değil. Türkiye'nin 'en harikulade' stadının mis gibi koltukları varken, tabureye niye ihtiyaç duyar acaba bir kulüp.

Ben mi kötü niyetliyim acaba? Hakikaten lan, tabure ne?

Elektronik ıslık, tribüne devasa lazer koymak, koltuklara bok sürmek ve maç devam ederken marş çalmaktan sonra sonra yeni bir icadımız oldu. Tabure.

Renkler de mavi, fazla dikkat çekmesin diye muhtemelen.

Eyvallah, bütün statlarda rezaletler yaşanmıştır, her statta akla hayale gelmeyecek utanç kaynakları vardır ama senelerden bu yana terörize edilmiş bir tribünün yaptıklarının affedilecek tarafı yok.

Bir önceki postta da söyledim. Herkes bu işin takipçisi olmalıdır. Öyle bir maçla, 300-500 bin TL ile geçiştirilmeyecek şeyler yaşandı dün gece. Maç oynanırken, tribün yanıyordu var mı daha ötesi? Son fotoğrafa dikkatle bakın; 1 değil, 2 değil, 3 değil tam tamına 12 itfaiye aracı var. Yazıyla 'On iki'. İtfaiye sadece ve sadece devasa yangınlarda bu sayıda araç yollar olay mahaline, gerisini siz düşünün.

Onu bunu bilmem, dün geceki terör olaylarının hesabını bağıra bağıra vermeli Fenerbahçe yönetimi. Vermeli ki, kendinde her şeyi yapma hakkı gören vandallar bir daha bu hareketlere kalkışmamalı.

Bu kadar olay sonrası ne yapıldı peki? Stad anonsunu yapan şaşkını gözaltına aldılar. Fatura kesildi yani, öyle mi?

Daha maç sonu soyunma odasından çıkamayanları, dükkân talanlarını, bıçaklananları, saldırıya uğrayanları yazmadım bile.

Hayır, son maçta, son dakikada kaçan şampiyonlukların kaşarı olma yolunda ilerleyen bir camianın, hazırlıklı olması gerekirdi? Bu öfke, bu telaş neden.















Not: 2009-2010 sezonuna ilişkin son yazı, Galatasaray'a giydirmek olacaktır. Bu kadar Fenerbahçe yazısı yetti. Bundan sonrasında ancak kontralar olur o kadar.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Sana amma batmış arkadaş bu fenerbahçe?? Günlerdir bir tek kelime yazmadın futbol hakkında, habire siyaset yaptın burda. Bi günde birden fazla futbol ve fenerbahçe yazısı. İlginçsin harbiden.

koala dedi ki...

Bundan sonra çizelge çıkart; neyi, nasıl ve ne zaman yazacağımı bana bildir olur mu? İlginç olan ben değil sensin sanırım. "Habire siyaset yapmak" ne demektir. O koduna da sana danışmam gerek onu da anladım. Fenerbahçe mi? Bütün Türkiye'nin konuştuğu şeyleri yazı halinde görünce mi garipsedin?

Seni "Foruma gir mutlaka oku" diye maaşa bağladığımı da hatırlamıyorum.

Kusura bakma, bir ülkede stat yakarsan, olmayan şampiyonluğa sevinirsen daha bol malzeme olur. Kimse unutturmaya çalışmasın.

Arkhe dedi ki...

Yaw xtr et Galatasaray'ı, ne gereği var Fenerbahçe varken. Kim sikler Galatasaray'ı be Koala.. :)

Adsız dedi ki...

Hurriyet FB'ye 3 maç ceza verileceğini öngörmüş. AliSamiYen'de su atmaya 5 mac ceza stadyum yakma 3 maç ceza gerektiriyormuş. Çok zekisin ercan saatçi.

Saunders82 dedi ki...

Valla 8 maçtan aşağısı normalde kabul edilemez. 'Su atmaya' 5 maç veren zihniyet 'Stad yakmaya' yine 5 maç versin ben razıyım! Öp başına koy misali...

Adsız dedi ki...

O tabureler güvenlik görevlilerinin saha kenarında oturabilmesi için orada. fazla takılma. abartma.