22 Mayıs 2010

Hepimiz sakat ve yaşlıyız -Atları da vururlar-


Yazıyı okuduktan sonra "Çok sinirli olduğun için bunları yazmışsın" demesin kimse çünkü gayet serinkanlı ve sakin bir biçimde yazıyorum.

Haldun Üstünel: Sakatlığı ve yaşı itibariyle, gelecek süreçte Galatasaray formasıyla düşünülmeyen isimlerden biri.

Öncelikle sakat olan, sizin beyinlerinizin içi. Sadece bu açıklamadan ötürü bile, sezon ortasında Kewell'ı gönderemeyip, Nonda'yı postalamanızın taraftarı karşınıza almamak için olduğu anlaşılıyor.

Madem bu adam 'sakat ve yaşlı'ydı, o zaman sezon ortasında neden gönderemediniz. 6 ay geçince çok mu yaşlandı?

Akil insanların hepsi bas bas bağırıyor, "Kewell bir futbolcudan öte" diye. Kewell, bu takımın aklı, zekâsı, gülüşü, pozitif enerjisi yani aslında bu takım için çok önemli bir isim.

Hepsini bir kenara bıraktım, bir futbolcu için 'sakat ve yaşlı' nitelemesi yapılması fazlasıyla çirkin. Terbiyesizlikten başka bir şey değil şu iki kelime. Yaşlı olmadığını herkes biliyor, sakatlığının boyutlarını ise sizin 'gerizekâlı' Sağlık Kurulunuz biliyor.

Ama o iki kelimeyi yan yana getirince, akıllarda yer eden etki daha bir fazlalaşıyor, daha bir inandırıcı oluyor.

Göt ata ata almaya çalıştığınız Guti, 20'lik genç sanki. Karşınızda gerizekâlı sürüsü var, onları güdüyorsunuz değil mi?

Umuyorum Kewell, Beşiktaş ya da Fenerbahçe'ye gider, umuyorum Kewell o gittiği yerde sizi utandırır ve umuyorum sizin koltuklarınızdaki yerlerinizin darmadağın olmasını sağlar.

Bu yönetimden zaten çok az umudum vardı, şu 'yaşlı ve sakat' ifadesinden sonra zerresi bile kalmadı.

Bunları gönderme kararı için değil, o iki kelime için söylüyorum. Kewell, nereye giderse gitsin, her gol attığında havaya zıplayacağım.

16 yorum:

MizahiGeveze dedi ki...

Benim de populistlik yapan taraftardan ümidim kalmadı.

Yönetim doğrusunu yapmıştır.Ben devre arasıdna bas bas bağırdım forumlarda Kewell gönderilsin diye.Bunun böyle olcağı belliydi.

koala dedi ki...

@ Bora-MAN; bir adamı sevmek ya da istemenin neresi popülistlik? Haa, sen dersin ki, "Bence gönderilmesi gerekir" buna eyvallah. Ama tepkilerin önüne geçmek için bir adama 'yaşlı ve sakat' diyerek göndermeye çalışmak terbiyesizlik. Gönder çık de ki, biz kendisiyle çalışmak istemiyoruz. Yolu bu değil. 'Neden popülizm?' onu anlatırsan sevinirim.

M.T dedi ki...

Takip ettiğim "en iyi" blogsun bunu açık yüreklilikle söyleyebilirim. Düşündüğünü kelimelere bu denli dökebilmek herkese nasip olabilecek bir özellik değildir. Kewell hakkında benim de edecek bir kaç sözüm var ama o kadar güzel dile getirmişsin ki blogumda konuyla ilgili senin linkini vermemin bir sakıncası yoktur umarım.

koala dedi ki...

@ M.T; yahu şımartma beni, utandırma da. Blog benim değil sizin, ne isterseniz onu yapın... Ya bu arada seninle sanki aynı binada ya da kardeş binada çalışıyormuşuz gibi bir his var içimde...

Atilla Çelik dedi ki...

Ne kadar garip değil mi? Yaşı 32.. Yaşlı ve sakat deniyor.

Sen yanlış bilmiyorsam 35 yaşındasın sevgili koala. Adını bilemediğim için koala diye seslenmemi mazur gör. Ben de 39 gün sonra 34'ü göreceğim.

Soruyorum o halde. Sen kendini hiç yaşlı hissediyor musun? Ya ben? Bazı konularda, zihin olarak kendimizi yaşlı hissedebiliriz. O ayrı konu. Ama fiziken ve mental olarak?

Yahu bu güzel adam bizden bile küçük. Senden 3, benden 2 yaş küçük. Yaşlı deniyor ona. O halde biz de bastonluyuz.

Bu adamın ölüsü iş yapar bu takımın içinde. Kewell'ı hala salt saha içi performanstan ibaret görmek saçmalık. Kewell aslında öyle bir adam ki, Galatasaray ile güçlü bir aidiyet bağı kurdurup gelecekte bu kurumun içinde yer verilmesi ve bilgi birikiminden yararlanılması gereken bir adamdır. Bari olayın bu tarafını görebilseler.

koala dedi ki...

Sevgili Atilla, nasıl istersen öyle seslenebilirsin ama çok zorlanırsan Ozan de..
İşin ilginci ne biliyor musun; çıkıp doğru dürüst bir biçimde konuyu söylemeyip 'sakat ve yaşlı' yaftası yapıştırılması. yüksek para istiyor de, taktik açıdan istemiyoruz de, yeter ki mantıklı bir şey söyle. gönderirken, kendini aklı çıkartmak için 'yaşlı ve sakat' diye etiketle adamı.

Her şeyden önce yakışmıyor, şık durmuyor o iki kelime.

6+2 kontenjanın var senin, Galatasaray ne zaman bu kontenjanı adam gibi kullandı ki? Onlarınki kızgınlıktan tabii. Devre arası yemedi göndermek, bütün bir devre boyunca da oynayamayınca kendilerince fatura çıkarttılar. Kusura bakmasınlar ama benim bu yönetimden hiçbir beklentim kalmadı. Sadece bu olay değil ama bu olay noktaladı.

Bu arada modern çağda artık 35 yaş, yaşlılık değil. Kewell'ınki hiç değil.

Merak ediyorum bu yıl getirecekleri yabancıları. Hem de çok

M.T dedi ki...

@koala
teşekkür ederim sözlerimde ciddiyim. ntvspor'dayım ben sen nerelerdesin?

koala dedi ki...

@ M.T., ben seni DMC binasında sanıyordum. Mehmet Ertaş'a selamlarımı ilet mutlaka. Ozan dersin o tanır.
Tekrar teşekkürler...

M.T dedi ki...

Star'dayken DTC binasındaydım 4 senem orada geçti. Mutlaka denk gelmişizdir. Selamını iletirim memnuniyetle...

MizahiGeveze dedi ki...

Ülkemizde bir yabancı hayranlığı var malesef.Linde gibi admalar 2 yıl yatarken yerine Mehmet olsa 6 ayda gönderilirdi.Harry Kewell çok iyi bir insan ve futbolcudur kabulum fakat bence ilk yarı performansına bakıldığında Mustafa Sarp çok daha kalbiyle çok daha yararlı ve verimli işler yapnıştır.Ama lafı geldiğidne Sarp ı gönderelim demek çok kolaydır.İsim Harry Kewell olduğunda,sanki milletin ekmeğini o veriyormuşcasına,bir koruma kollama yapılıyor.Bu Lincoln içinde böyleydi ve malesef her zaman böyle olucak.Vay efendim adam Liverpool da oynamış yakışıklı hobaa adam defansta oynuyor bak çatır çatır gol atıyor.Ben ne insanlar biliyorum Türk oyuncumuz her maç çatır çatır oynarken Elano ilk maçında uzaktan golü attı diye yerlerde yuvarlananları.Sonra ne yaptı Elano ? hala daha koruyanlar var neden ? Populizm.Kewell da öyle belliki bize hayır yok Kewell'dan.Ki Üstünel öyle aşağılar gibi söylememiştir o sözleri.Gayet doğru ve dürüstçe söylemiştir.

koala dedi ki...

@ Bora-MAN; ismi Kewell değil de Kemal olsaydı da aynı tepkiyi verirdim emin ol. Tamamen karakterle ilintili bir sorun benimkisi

Saunders82 dedi ki...

@Bora-MAN;

2 yıl önce Haldun Üstünel bilmiyor muydu Harry Kewell'ın yaşını ve kariyerindeki sakatlıkları acaba?

Bu taraftardaki jenerasyon farkınıda açıkça ortaya koyuyor. Hagi bize 31 yaşında gelmişti ama yaşlı diyenler sadece Fenerli medya çalışanları idi. O Hagi bizde 5 yıl oynadı 5! Kendi bırakmak istedi son yıl, biz 1 yıl daha zorla oynattık. Bıraktığı açıkladığında bile dön diye baskı yapıldı.

Kewell kaç yaşında? 31.........
Bi de hala popülizm diyorlar. Popülist olan sizlersiniz. Kewell gitsin bakalım kimi alacağız onun yerine diye nöbet tutarsınız artık transfer dönemi boyunca...

MizahiGeveze dedi ki...

Ben Hagi ile herhangi birini karşılaştıran biriyle muhattap bile olmam.Tamam populist benidme Allah ını seversen sen bir daha armutla elmayı karıştırma kardeşim hadi iyi günler.

Saunders82 dedi ki...

Ssnırsın futbolculuklarını karşılaştırdık. Zeka yaşın kaç Boraman?

MizahiGeveze dedi ki...

2(iki).Hiç bir anlamda da karşılaştıramazsın Hagi ile Kewell'ı.Ne futbolculuk ne abilik Ne takım komutanlığı ne kişilik...Hagi oynadığı bütün kariyeri boyunca her yıl takımının başarısının Fatih hocadan sonra en büyük mimarıdır.Kariyerlerine baksan anlarsın zaten farkıda.

İzleyin bakın bakalım Harry Kewell bu yaştan sonra gidip herhangi bi klupte Hagi gibi Avrupa şampiyonluğu yaşayabilecek mi ? Hadi onu da geçtim lig şampiyonluğu yaşayabilecek mi ? Geçiniz bu tür zeka yaşlarını filen.

Neyse zaten Haldun size yeni bir fake Hagi bulur.Çok fazla da tartışmaya gerek yok.

Saunders82 dedi ki...

Teşekkür ederim. Sorumun cevabını aldım ben...