12 Mayıs 2010

Korkak, pısırık. onursuz ve şahsiyetsiz ordusu

Anadolu Grubu’nun Başkanı Tuncay Özilhan, Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurulu (TAPDK) tarafından hazırlanan, içki ve tütünde adeta '4. Murat' yasakları getiren tasarı yasalaşırsa Efes Pilsen Basketbol Kulübü’nü kapatacaklarını açıkladı.

Tarih 12 Mayıs 2010. Ve demişiz ki, 29 Eylül 2010'da; "Ülker-Fener birlikteliği ve Ülker'in Galatasaray ile Beşiktaş'a sponsor olmasındaki amaç, sportif anlamda Türkiye'de varolan Efes Pilsen hegamonyasını kırmak değil, sponsor olarak Efes Pilsen markasını basketboldan uzaklaştırmak"

Okumak isteyen tıklasın; "Fenerbahçe-Efes Pilsen savaşının ardındakiler"

İsteyen kızsın, isteyen küplere binsin, isteyen sövsün ama bu ülkede halen, siyasi iktidarın iyi niyetinden, demokratikleşme çabalarından söz edenler, gerizekâlıdır, hatta ötesindedir. Her şey belli bir plan ve program dahilinde yürüyor.

Kimse sesini çıkarmadığı sürece bu attıkları adımlar daha da uç boyutlara erişecek. Gerçi daha ne kadar uç boyuta erişebilir bilmiyorum. İnsanlar sesini yükseltmek için, daha neyi bekliyor onu da bilmiyorum.

Bu kadar; korkak, pısırık, onursuz, şahsiyetsiz insanların biraraya geldiği başka yer var mı, onu daha çok merak ediyorum. Herkes otursun oturduğu köşede, bir gün mutlaka köşelerinde oturanlara da ucunun dokunacağı şeyler olacak.

Tabii sportif açıdan da, Fenerbahçe'ye kepçeyle verileni kabul edip, kaşığın ucuyla susturulan Beşiktaş ve Galatasaray da, Ülker'le birliktelik kurdukları için suça ortaktır. Kimse bu cümleden, "Galatasaray ve Beşiktaş'la da benzer bir birliktelik kurulursa sorun kalmaz" anlamını da çıkarmasın. Zaten Fenerbahçe'nin derdi başka, onu da bilen biliyor.

9 yorum:

aysema dedi ki...

Sustukça... Daha neler neler göreceğiz!

Adsız dedi ki...

Ülkerli sırt reklamı nedeniyle ilk kez bu yıl forma almadım; formayı elime aldim acaba bu ulker yazısını çıkarabilir miyim diye düşündüm, iz kalır dedim ve bıraktım. Gelecek yıl aynı şey olursa yine forma almayacağım.

piklop dedi ki...

Aziz Yıldırım'ı sevmek zorunda değilim ama saygı duymak isterdim.. Onu da duyamıyorum ne yazık ki.. Sahip oldukları ya da sahip olacakları şeyleri dürüst yollardan elde etmek bu kadar zor mu acaba?.. Şu an düşünsek buna benzer 10 tane örnek verebiliriz rahatlıkla..

imroz dedi ki...

bu kompleks, şartlı refleks ve bir yana yaslanmış dar bakış açısı herhangi bir konuyu bile temelden nasıl yanlış değerlendirdiğinizin kaçıncı somut göstergesi? tabi sonuncusu da olmayacak.
Hayatınızı neyle kazanıyorsunuz, gündelik hayatta nelere en çok vakit harcıyorsunuz bilemiyorum, sizi yakından tanımadığım için yargılamam yanlış olur.
Ama sitenizi okuyan ve sizinle her zaman aynı fikirleri paylaşmayan biri olarak şunu söyleyebilirim: dışarı çıkın, temiz havayı soluyun ve her şeyin başka türlü olabileceğini de düşünün.
mesela bunun arkasında başka kluplerin değil de sadece kendi yaşam tarzlarını metazori uygulamaya çalışan siyasal bir mantığın adımları olduğu üzerinde oldukça geniş bir argüman kurabilirsiniz.
Son 1 yılda alkollü içkileri satanlara ve tüketenlere çıkarılan dolaylı zorluklar size biraz ipucu verebilir. Duty free'de satılan alkol miktarını bile indiren bir yasalar bütününden bahsediyoruz.
Umarım genç dimağnızda bir şeyler kıpırdamıştır.

koala dedi ki...

@ udersin; okuduğunuzu ne şekilde anladığınızı merak ettim doğrusu.

halk dedi ki...

iktidarın tavuğun g.tüne sokacak kadar bile sevmememe rağmen, sermayenin gördüğü zarardan, kara para aklama aracının, dolaylı reklam aracının elinden alınmasından bir isyan çıkarmak da bana anlamsız geliyor. yani laikçilik, küçük burjuvacılık mı oynayacaz, bence hepsi s.kt.rsin gitsin.stop.

Unknown dedi ki...

1o yaşındaki bir çocuğun bile rahatlıkla bira alabildiği bir ülkede "alkolü yasaklayan kanunlar" o kadar saçma geliyor ki. sigaraya sansür koysunlar mesela ama 10 yaşındaki velet sigara alabiliyorsa bakkaldan kanundan bahsetmesin kimse bu ülkede.

Adsız dedi ki...

fb nin derdi başka ? ne bilmiyoruz anlatın öğrenelim bizde ? fb ülker ile işbirliği yapmadan öncede vardı , fb basketbol da son 20 yıldır gs ve bjk a göre daha çok yatırım yapmıştır hep , finaller oynamış kupalar kazanmıştır , fb suçlayarak bi netice elde etmeye çalışmakta derdin başka olan kısmıdır aslında :-) fb sadece takım mı kuruyor , hayır , salon da yapıyor ülker ile birlikte yani fb ciddi , fb nin hedefi var , gs ve bjk nin vizyonu ne ? niye fb nin açtığı yoldan gitmiyorlar , onlara engel olan ne ? ben söylim onların derdi başka :-) yıllarca ülker den aldığı parayı sadece basketbol a harcayan tek klüp fb , bjk ve gs ye niye ülker sponsor olmadı ondan öncede durum böyleydi de ondan gs bjk klüplerinin basketbol gibi bir dertleri yok , fb başkanı kabul etse bugün bu 3 kulübün basket şb si yoktu ama fb bunu kabul etmedi , fb ülker ile geniş çaplı sponsorluk yapmıştır fb ülker e göbeğinden bağlı değildir işte acıbadem orada fb ye sponsor çok biz bu aşamadan sonra başka sponsorluklarlada şampiyon olup euroleauge ye gideriz ,imkanlarımız var paramız var taraftarımız var ama gerek yok ülker ailesi fb li bir aile zaten murat ülker ilerde fb başkanlığı için ismi geçmeye başladı , fb ülker projesi , regal barcelona p.electro valencia projesi gibi devam edecektir , eğer bu yiğit yazıyı yazıyor ve savunuyorsanız ülker den hiçbir destek almayacaksınız o vakir cola turka c.crown dan para alıpta burada böyle yazılar yazmak yiğitliğe sığmaz o zaman endüstriyel oyuna karşı dik duruşunuza saygı duyarım , unutmayın ki bugün gs stadı ali samiye değil :-) niye sponsor ? transferleriniz güzel , medikal park voleybol da baskette sponsor , ülker fb ye kepçeyle vermiyor fb nin tabağı büyük , olay bu ataşehirdeki salonun yeri için fb kulübünden çıkan para 60 milyon euro , salon u ülker yapıyor ... biz o parayı transferede harcaya bilirdik ? bilmem anlatabildim mi ?

koala dedi ki...

@ Maçanın Papazı; sorunu Fenerbahçe'ye indirgemiyorum. Ama tabii hadise Fenerbahçe Ülker olunca, oraya biraz daha yönelmek gerekiyor. yoksa istersen "http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2011/01/efes-kararndan-yola-ckarsak.html" şunu bir oku, takım gözetiyor muyum, gözetmiyor muyum.
Kaldı ki, bunları bugün söylemiyorum. Bu Ülker, Cafe Crown, Cola Turka birleşmelerinden sonra benzer şeyleri söylemiştim.