22 Haziran 2010

Boşverin futbolu, Marsel'i izleyin


Türk tenis tarihi açısından bugün tarihi bir gündü. Kariyerinde üçüncü kez, büyük bir turnuvada ana tablo oynayan Marsel İlhan, 17 numaralı kortta tarihi bir zafere imzasını attı.

Brezilyalı Marcos Daniel karşısında ilk iki seti kaybeden Marsel, muhteşem bir geri dönüşle karşılaşmayı 3-2 kazanarak, 31 numaralı seri başı Victor Hanescu'nun rakibi oldu.

Maçtan sayılar vereyim. 31 ace ile kariyer rekoru kıran Marsel İlhan, direkt puan vuruşlarında Brezilyalı rakibine 84-56'lık üstünlük sağladı.

İlk seti tie-break'le 6-7 kaybeden Marsel, ikinci setde de rakibine 4-6 ile boyun eğdi. Üçüncü setin başlamasıyla muhteşem geri dönüşü başlatan genç tenisçi, dördüncü setin başında kırdığı servisle 3-0'ı buldu ve setin sonuna kadar avantajını koruyarak maçı final setine taşıdı.

Final setini 24 dakikada 6-1'le kazanan Marsel İlhan böylece adını ikinci tura yazdırdı.

Şimdi ikinci turdaki rakip Rumen Victor Hanescu. Hanescu daha önce beş kez katıldığı Wimbledon'da üçüncü turu geçme başarısı gösteremedi.

Maçlar NTV Spor'da, kaçırmayın derim. Can sıkıcı bir futbol maçındansa, dünyanın en prestijli tenis turnuvasındaki genç bir çocuğu izlemek yeğdir.

3 yorum:

Imagine dedi ki...

Acayip heyecanlı bir maçtı gerçekten, keyif verdi. Hanescu'yu da geçerse tadından yenmez Wimbledon...

tenten dedi ki...

2-0 dan sonra bitti demistim acikcasi ama 2-1 olunca umut bir anda yeseriverdi... 2010 yılında bir teniscinin 2. tura yukselmesinden dolayi sevinen kac ulke vatandasi vardir o da ayri mesele... umarim bu gercekten bir kapi olur ve genclerimiz artik bu alanda daha basarili olur. dunyanin en genc nufusuna sahibiz ama tennis gibi dunyanin en guzel ve prestijli sporunda ilk defa bir sporcumuz grand slamda 2. tura yukseliyor. 2. turu da gecerse inanilmaz bir basari olur.

koala dedi ki...

@ tenten; kesinlikle haklısın. 2. tur için ne yazık ki seviniyoruz. ama öte taraftan, hiç var olmadığımız bir yerdeyiz, o yüzden az biraz da olsa sevinmek hakkımız.