3 Haziran 2010

Fundamentalistlerin canı cehenneme










Bu fotoğrafların çekildiği ülke "Müslüman'ın soykırım yapmadığı" yer olan Sudan'dan. Tamamı yeni fotoğraflardan oluşuyor. Yani öyle 3-5 yıllık değil.

Nüfusunun yüzde 95'i Müslüman. Lideri Ömer El Beşir, faşist cunta liderlerinden biri. Hayatı 'darbe'lerle geçmiş nev-i şahsına münhasır bir kişi. Son 30 yılda yapılmış 3 darbede de imzası var.

Cinayet, toplu infaz, işkence, tecavüz ve zorla uzaklaştırma, kasten masum sivillere yönelik saldırı emri vermek ve yağma yapmak gibi pek çok eylemin emredicisi ve uygulayıcısı.

Konunun nereye geleceğini az-çok tahmin edeceksiniz. O yüzden iyisi mi şimdiden okumayı kesin.

Mavi Marmara ve devamında yaşananlar içinde gariplikler taşıyor. Geminin satılması, bayrağının değiştirilmesi, yeni gemi alarak Gazze'ye ikinci bir sefer düzenlenmesi v.s. v.s.

Vakfın işlevi nedir, bugüne kadar olan yardımları kimlere, yöneticileri kimlerdir, kuruluş amacı nedir; bunların hepsi tartışılacak şeyler. İsteyen tartışmasın ama ben tartışmaya açık olduğunu düşünüyorum.

Mesela bu vakıf, neden Sudan'a gitmez? Neden Müslüman olmayanlara karşı uygulanan ambargoya karşı koymaz? Neden İHH, Sudan'a bir gemi göndermez? İHH neden, Ömer El Beşir'in Sudan'da yüzde 5 nüfusa sahip Hıristiyanlara ve yerel direnişçi kabilelere uygulanan asimilasyon politikalarına karşı koymaz?

Koymaz? Neden? Çünkü "Müslüman soykırım yapmaz" değil mi? Müslüman yapsa yapsa 'cihad' adı altında adam öldürüp cinayet işler değil mi? Müslüman adam öldürdüğü zaman bunun adı 'cihad'dır. Müslüman karıncayı bile incitmez değil mi?

Şunun adını bir koyalım önce. İHH'nin, onlar gibi düşünenlerin, destekçilerinin; ezilmişler, soykırıma uğrayan ama Müslüman olmayanlarla işi gücü yok.

Salt dini kimliği nedeniyle birilerine yardım eden, sadece Müslüman olduğu için yardım eli uzatan kimseye saygı duymamı beklenmesin benden.

Ne yani, biz yardımı; dini, dili, ırkı, cinsiyeti ayırt ederek mi yapacağız? Yardım mı oluyor bu? Ya da nasıl bir yardım anlayışıdır bu?

Kimse kusura bakmasın; ama bu zihniyette kim var kim yoksa siktirsin gitsin!

İki günden bu yana bir şehit edebiyatı almış başına gidiyor. Kim veriyor bu payeyi? Tanrı adına kendilerini mi ödüllendiriyor bu insanlar, yoksa bu görev vahiy mi edilmişti daha önce kendilerine?

Bu ülkede bok yedirilen, babasının götünden çıkartılıp oğlunun ağzına sokulan copa ses çıkartmayanlar, anne olma hakları işkencehanelerde alınmış kadınlara gözyaşı dökmeyenler, Gazze için ağlayacak, yardım gemileri gönderecek. Hadi yaaa...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan, Cihan Alptekin, FKÖ'ye (Filistin Halk Kurtuluş Örgütü) katıldığında 'terörist' yaftasını yapıştıran bu zihniyet değil mi? İdamlarında tabureye tekme atmak isteyenler, o günün Müslümanları değil mi? Konjonktür değişince mi birdenbire demokrat kesildi herkes?

Hakikaten siktirip gidin!

Bugün bu ülke topraklarında ölen Kürt'e-Türk'e, Sudan'daki direnişçiye, Filistin'de abluka altındaki insanlara, faşistlerin, oligarşik elitlerin hepsine ses çıkartabiliyor musun? Çıkartamıyorsun değil mi? İşte o yüzden siktirip gidin.

Herkes ortadaki rantın peşinde. İnsanlık, yardım kimsenin umrunda değil. Birileri dünya coğrafyasında radikal dincilik pompalıyor. Musevi, Hıristiyan ya da Müslüman fark etmiyor. Herkes kendine payendeler arıyor.

Siktiğimin dünyasında Çeçenistan veya Filistin'den başka ezilen halk mı yok? İstanbul'un göbeğinde ezilen, itilen, binlerce insanı bir çırpıda görebilecekken, nedir bu dini hassasiyet.

İsteyen istediğine yardım etsin ama bunu mazlum edebiyatına çevirmekten vazgeçsin. Bu dünyada sadece Müslümanlar yok.

17 yorum:

Adsız dedi ki...

muhteşem bir yazı..

Turan dedi ki...

Ben İHH'ye e-posta gönderdim. Küba'ya uygulanan insafsız amborgaya karşı yardım yapalım, bilhassa ilaç götürelim dedim. Geminin en önünde dururum gerekirse, Guantanamo'dan vuracaklarsa vursunlar beni dedim. Bakalım ne cevap gelecek?

mussano dedi ki...

taksimdeki gösterilere destek vermek için giden solcu-komünist gruplara verilen cevap: bu sizin meseleniz değil,karışmayın..

pardonda siz götünüzün üstünde otururken bu meseleyi bu ülkenin hakiki humanistleri sahipleniyordu. üstelik onlar gidip filistin'in göbeğinde çarpışıyorlardı. çünkü eylemlerini hiçbir rant beklemeden yapıyorlardı.

ama önümüzde bir referandum, 1 yıl sonrada bir genel seçim var. unutmuşum!

(bu arada müthiş bir yazıydı gerçekten, eline sağlık...)

Troyadabiradam dedi ki...

Her kelimesine GÖNÜLDEN katılıyorum...

Adsız dedi ki...

Bu zihniyet, Greenpeace'i tekme tokat döver, Amerika'nın Irak işgaline ses çıkarmaz, Afganistan'da ki insanları görmez, Sudan'ın zaten nerde olduğunu bile bilmez; ama iş Filistin'e gelince İsrail başkonsolosunun evinde 24 saat hoparlörlerden Kuran okutur. Çünkü bu zihniyet yardım yapmaya gitmek için bile götünü kaldırmaya üşenir, evinde pinekler Kuran'ı bile teypten okutur.

M.T dedi ki...

İnsani yardım konusunda bile bölünmeyi başardık ya helal olsun. Bu yazı da buna bir katkıdır sadece. Katıldığım noktalar da olmakla birlikte görüşlerinin çoğuna katılmıyorum.

koala dedi ki...

@ M.T; söylediğimin özeti şudur, insani yardımı yapacaksan dinine göre yapmayacaksın. Gazze'ye uygulanan ambargoya olan tavrını Küba'ya gösteriyor musun göstermiyor musun? Benim sorunum bu. Küba değil de, başka bir ülke olur sorun değil. Bu dünyada sadece Müslümanlar mazlummuş tavrından rahatsızım.
Afrika'da her gün binlerce insan ölüyor, kim kılını kıpırdattı. Çıksınlar "Biz sadece Müslümanlara yardım yapıyoruz" desinler, bu gayet olumlu bir tavırdır. Ama insanı yardım adı altında Taksim'de hilafet bayrağı sallıyorsun, sikerim o yardımı

Adsız dedi ki...

müthiş bir yazıgerçekten,eline sağlık, her kelimesine katılıyorum.

Saunders82 dedi ki...

Adını zeki bir şekilde "İnsanı Yardım Vakfı" koymuşlar tabii ama külliyen yalan. Hilafetçilere ait bir yapılanma.

Zaten amaçlarını anlamak çok zor olmuyor tartışma programlarını birazcık izlersiniz. Niye şurası değil de Filistin dendiği zaman cevap hazır:

"Yahudiler Mescidi Aksa'yı yıkacaklar, yerine Yahudi tapınağı yapacaklar...."

Orda yer alan Mescidi Aksa için yani bütün bunlar. Müslümanların puta tapmadığı da büyük bir yalan. Geçtiğimiz haftalarda Galli arkadaşımla Eyüp Sultan'a gittiğimizde gördüklerime inanamadım. Göya orda Hz. Muhammed'in ayak izi varmış. Yemin ediyorum camı bir tek yalamadıkları kaldı, onun haricinde her türlü soytarılığı yaptılar.

Sadece ayak izine bunları yapanlar sakalını vs. sini görünce ne yapıyorlar ciddi merak içindeyim...

Adsız dedi ki...

Kuran okudunuz mu bilmiyorum ama ben okudum; Ve bu kitapta bariz "biz-onlar" ayrımı var. İnananlarının başka türlü davranması sözkonusu değildir.

Adsız dedi ki...

Bu ülkenin 2 nolu yöneticisi İsrail'in kadın ve çocuklara yönelik aşırı şiddet kullamasını eleştirmiş ve müstakbel nedimeleride bu çocuklar için ağlamıştı; bu sırada Türkiye'de PKK kadın ve çocukları öne atıp bir eylem düzenlemiş ve 2. nolu yönetici; 'kadın ve çocuk demeden' diye bir cümle kurmuştur. Kerimeleri ise ağlamışmıdır. Bu konuda bir haber yoktur.

Adsız dedi ki...

Milliyetçiliği ile meşur bir Karadeniz ilimizde solcu gençler İsrail politikalarını protesto etmek amacıyla sokakta gösteri yapmak istemişler ve müslüman türkler polis gözetiminde solcu gençleri linç etmek istemişlerdir.

Adsız dedi ki...

Bu insanlar herşeyi sadece kendileri gibi olanlar için istiyorlar: taksim protestosunda açılan gamalı haç ve altında yazan elinize sağlık yazısını görmüş olmalısınız. Bu insanların insanlıktan anladıkları bu kadardır.

Adsız dedi ki...

'Müslüman karıncayı incitmez' buna sadece Müslümanlar inanır; peygamberi kılıçla bu dini yaymıştır.

Adsız dedi ki...

yaziyi arkadasima gondermek istedim ama sisteminiz bir hata var; başarısız uygulama falan diyor.

stalker dedi ki...

bir ara bu ihh mevzusuna değinmiştim. bu yazıyla birbirlerini iyi tamamlıyorlar:

http://stalker-21.blogspot.com/2009/11/oldurmeyi-iyi-bilenler-muslumansa-ne.html

ozdmroz dedi ki...

Bloga girip yeni postları okuduktan sonra altta ilgimi çeken -ki çoğunu- okuyorum.

Tüm söylediklerine harfiyen imzamı atarım. Bu pezevenklerin şimdi yaptığını zamanında Denizler Yusuflar FKÖ adı altında yapmışlardı. Bu pezevenkler çıkmış siz karışmayın diyorlar. Her konuda olduğu gibi sonradan olmalar.