23 Haziran 2010

Kapatın futbol branşını


Uğur Uçar Ankaragücü'ne transfer oldu. Forma giymese de, Galatasaray'da en sevdiğim futbolculardan biriydi. Kardeşimdi, takım kaptanımdı, ikinci Cüneyt Tanman'ımdı.

Biraz önce kulübün İMKB'ye yaptığı açıklama geldi. Uğur Uçar, 1 milyon 300 bin lira bonservis bedeliyle Ankaragücü'ne transfer olmuş.

Ve 2009-2010 futbol sezonu sonuna kadar olan hak edişlerinin 100 bin lirasından feragat etmiş.

Galatasaray Kulübü, altyapısından yetişen oyuncusunun 100 bin lirasını vermiyorsa yazıklar olsun.

Transfer yapacaklar bu adamlar değil mi? Batsın transferiniz. Önce formasını terleten adama parasını vereceksin, sonra transfer yaparsın. Mehmet Topal 500 bin lirasını bıraktı, Uğur Uçar 100 bin lirasını.

Aferin size, böyle devam edin. Örnek kulüp yönetimi bunlar. Hayatımda hiçbir yönetime antipati duymadım, ilk kez oluyor bu. Belki ben fazla hassas davranıyorum, bilemiyorum. Ama kulübün, bu yönetimden kurtulması gerektiğini düşünüyorum.

Her şeyi bir kenara bırak, koskoca Galatasaray Kulübü, bir top kapabilmek için buzun üstünde dizini kıran, kendi altyapısından çıkan oyuncusuna 100 bin lira ödemiyorsa, kapatsınlar o branşı.

İroniye bak ki; o çocuk giderken sana para kazandırıyor. Ağzımdan çok şey çıkacak, iyisi mi susmak.

Not: Fotoğraf, rovasata.blogspot.com'dan alıntıdır

8 yorum:

martel dedi ki...

gitmesine birşey diyemem ama,hakkı olan paranın verilmemesi gerçekten çok ayıp,yazık...yolu açık olsun uğur kardeşimizin.

Suat dedi ki...

Kanımca; aşırı duygusal bakmış ve yazmışsın, ancak eninde sonunda sadece A takımızda 5-6 senedir öyle veya böyle yer alıp yeterli zıplamayı yapamamış bir oyuncuydu. Çok da güçlü bir tarafı olduğunu da düşünmüyorum açıkçası. (Adam mı geçiyor? takımda sözü mü geçiyo? Kuvvetli mi? Hızlı mı? Golü mü kokluyor? Kaptan mı? Banka 11 mi?)

Cüneyt Tanman benzetmesi de kesinlikle aşırı olmuş, Cüneyt Tanman adayı olabilir ama kesinlike Cüneyt Tanman değildi.

Kaldı ki, Uğur bonservis parası ödenerek gitmiş bir oyuncu, kulübe para da kazandırdı. Oyuncunun alacaklarından vazgeçmesi Türkiye'de ve Dünya'da ne bir ilktir ne de sondur...Dünya'da da yüzlerce örneği vardır, var olmaya devam etmektedir.

Uğur'u Kalli dönemimde bir çıkış yakaladığını söyleyebiliriz ta ki o talihsiz sakatlığına dek, ben şunu söylemek istiyorum...bu oyuncu nereden baksanız 1.5 yıl futbol oynamadı. Bu süre esnasında neden güçlenmedi onu sorguluyorum. Hala çocuk gibi vücudu var. Çoğu oyuncu böyle sakatlıkları fiziksel olarak gelişmeye harcardı..misal Fabregas'ın uzun sakatlığı sırasında üst vücüdunu geliştirmesi, Ümit Davala'nın uzun sakatlığında fiziksel olarak geliştirmesi

Sonuç olarak; Uğur A takıma girme şansı yakalamış, örnek olabilecek bir futbolcuyken, kendini geliştirmemesi ve geliştirememesi, yaşadığı talihsizliklerden ötürü GS'den ayrılmış eski bir oyuncumuzdur.

İnşallah GS'de kullanamadığı fırsatı, 100 yıllık çınar A.Gücü'nde kullanabilir.

koala dedi ki...

Cüneyt Tanman'ımdı ifadesi tamamen bir istekten ibarettir. Benim bakış açım şudur; Çağlar'ın olduğu bir takımda Uğur'un da olması gerekir. Beli dönmeyen, ağır, hantal bir sol kanat savunucusu bu takımda yer alıyorsa, Uğur mutlaka yer almalı.

Uğu'un kendini geliştirememesi, sadece Uğur'la ilintili değil. Kimse kusura bakmasın ama bu kulüpte onlarca oyuncu sakatlanıyorsa ve hiçbiri doğru düzgün eskisi gibi dönemiyorsa sorunu başka yerlerde aramak gerekir.

Neyse, umuyorum dediğin gibi Ankaragücü'nde oynar ve satılan paranan 4-5 katına geri alınır. O zaman belki akıllanırız. Gerçi gidenler pek gelmiyor ama yine de umudum bu yönde

Saunders82 dedi ki...

Ben de satılmasını yerinde buluyorum hem Emre Güngör'ün hem de Uğur'un. Gittikleri takımda çok daha iyi olacaklarını da tahmin ediyorum.

Alacak verecek meselesine de gelince feragat ettiyse bunu kendi kabul etmiştir. Gitmeyi de kendi istemiş bu durumda söylenecek pek bişey yok. Demek ki Ankaragücü'nde GS den aldığından daha iyi bir meblağ alacak.

Bu kulüpte kimsenin parası kalmadı sonuçta. Mehmet'te, Uğur'da kendi istekleri ile gitmek istedikleri için alacaklarından vazgeçiyorlarsa söylenecek bir şey kalmıyor. Sonuçta oyuncularla sözleşme imzaladıklarında bir ödeme planı yapılıyor.

koala dedi ki...

@ Saunders82; İşyerinde bir senelik paran içeride kaldığın zaman aynı şeyleri söyler misin merak ediyorum

nemanja dedi ki...

yürekten oynayan adamları göndermek hiç doğru gelmiyo bana.

Ozan dedi ki...

yazık valla yazık ya şu adama sahip çıkmadınız madem altyapı bu kadar boktandı senelerdir niye şişirdiniz altyapıda fenerleşmeye başladı bir tek arda kaldı onu da harcadılarmı tamam kapatın altyapıyı yazık o çocuklara ya verdiğiniz ümitlere yazık barcelona altyapıyı geleceğin takımını kurmak için kullanıyor biz takasa vermek yada harcamak için benim canaydınada antipatim vardı polat gelince içimde bir umut vardı o umudun içine sıçtın polat şu klubün başına adam gibi adam gelmiyicek o belli oldu

Saunders82 dedi ki...

Onun bir senelik parası değildir o merak etme. Muhtemelen aylığıdır ya da iki aylık parasıdır. Şayet ben şu anda çalıştığım yerden çok daha iyi bir teklif alsam ve sözleşmem olsa Uğur'un yaptığını yapardım. Sözleşme ile çalışınca bu tarz durumlar oluyorm ne yazık ki... Fesh etmek için de iki taraf oturup anlaşıyor.