10 Haziran 2010

Stoch'u 10 kere izleyene vereceğim lan!


Bugün öğlen gibi Chao'yla mailleşmiştik. Ona yazdıklarımın bir aynası gibi şu an etrafta dönen muhabbetler.

Stoch transferinden sonra Galatasaray taraftarının büyük bir bölümü ayaklanmış. "Nasıl olur da bir aydır görüştüğümüz adamı iki günde alırlar?", "Madara olduk", "Büyük fiyasko", "Ben Twente maçında izlemiştim, Gökhan Gönül'ü süründürdü", "21 yaşında genç adamı elimizden kaptılar", "Pazarlığı uzattık rezil olduk", "Hani Haldun sihirbazdı", "Ama abi artık Adnan Sezgin top çeviriyor".

Ya bunlar nasıl uzayıp gidiyor anlatamam. Bak, tüm bunları 10 dakikada okuyuverdim. "Rezil olduk" diyen var lan. Lan oğlum; niye rezil oluyorsun, kime rezil oluyorsun. En nihayetinde transferdir bu. Sen istersin, o ister parayı basan alır.

Bu transfer kaçan şampiyonluğun, rezillikte ünü-şanı-şöhreti ülke sınırlarını aşan bir taraftarın gönlünü alma hamlesidir. Rezil olacak bir durum yok. Rezil olan oldu, tarihe not düşüldü. Adam bu psikolojiden sıyrılmak için yaptı bunu. Galatasaray Stoch'a 10 verse, onlar 15 vermeye hazırdı zaten, sırf bu yüzden. Ama, Mehmet Topuz'a 9 milyon Euro verildiği düşünülürse, Stoch başarılı transfer gibi görünüyor aynı paraya.

İçin için üzülen salak kardeşlerime çağrımdır; şu an bu transfer için üzülen ya da bu transfer için sevinen ve bu ülke topraklarında yaşayan hangi adam Miroslav Stoch'u 10 kere izledi? Ulan "10 kere izledim" diyene vereceğim bu yaşta, o raddeye getirdiniz adamı.

Haaa ama alsaydın da sevinç çığlıkları atmayacaksın. Alırsın Terry'yi Lampard'ı, alırsın Robben'i Van Persie'yi, alırsın Messi'yi Xavi'yi, birlikte çırılçıplak İstanbul turu yapalım. Ama Stoch kimdir güzel kardeşim, niye sinir yaparsın, niye gereksiz yere bu sıcakta kendini gerersin ki? Hem, havaalanında omuzlara aldığın adamlara ana avrat sövdüğün günler öyle çok da uzak değil.

Adam müthiş de çıkabilir sorun bu değil. İzlemediğin, görmediğin, bilmediğin bir adam için niye dövünüyorsun? Elinde Arda var, Elano var, Keita var, Emre Çolak var. Stoch'un Emre Çolak'tan 3 gömlek üstün olduğunu kim iddia edebilir ki?

Ama işte eskiden olmayan birtakım reflekslerin Galatasaray taraftarında olması insanı üzüyor. Akıllı insanların, transferle şampiyon olunacağına inanan bir taraftar kitlesi haline evrilmesi bu ülkede futbola dair ümitlerimi zedeliyor.

Hele hele, Antu zekâsına inmeye başlayan taraftarın Galatasaraylılardan oluştuğunu görünce daha da bir üzülüyor insan.

Not: Başlığı attık atmasına da umuyorum ki, Eredivisie'yi sürekli takip eden yoktur. Şaka bir yana sakin olsun herkes...

10 yorum:

Adsız dedi ki...

Kewell-Dos Santos kalmayacaksa üzülürüm ama Fenerbahçe elimizden futbolcu kaptı diye karalar bağlayacak değilim. Klasik Aziz Yıldırım Fenerbahçe'si işte, güç gösterilerini yaptılar yine.

nemanja dedi ki...

eline sağlık hocam mesele budur. işin ilginç yanı gören de zanneder ki sol kanat transferine ihtiyacı olan biziz. kafasını toplayarak tatilden dönmüş bir arda' nın stoch' a filan nal toplatacağını hepimiz biliyoruz. ayrıca alırsın orta sahaya sağlam bir iki yabancı, çağırırsın dünya kupası sonrası kewell' ı da olur biter. kewell' den kralı mı var yahu ?

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

usta alemsin 10 numara olmuş...maradona'ya da giydirmişsin:)

Drama Queen dedi ki...

Her yerde bir Fenerbahçe golü attı muhabbeti gidiyor.. Rakibinin 5 milyon euroya bağladığı transferi 9 milyon euroya kapatmak mı gol? :)
Olayın daha ciddi kısmına gelirsek; malum Chelsea Joe Cole ve Ballack ile sözleşme yenilemiyor. Milandaki emöekliler sendromundan çok çeken Ancelotti kadroyu gençleştirmeye karar verdi. Bunun için de +30lar elenip yerlerine gençler gelecek. Şimdi bu adam geleceğin Ribery'si deniliyor ya, bunu Chelsea teknik heyeti göremiyor da bir Türk medası mı görüyor da Chelsea gençleşme sürecinde yol veriyor adama.. Bunu hiç düşüne yok mu yahu.. Hali hazırda, yarım sezonu Galatasaray'da geçirmiş Premier ligin içinden gelmiş, Meksika milli takımında da ciddi ciddi bir şeyler yapmış Dos Santos'u almak varken bu adama beş milyon eurolara kadar çıkmak saçmalıktı zaten.. Neyse ki rakip kurtardı yanlıştan..
2 dakikalık şampiyonluk sevincini 9 milyon euro ile temize çekmeye çalışıyorlar.. Kewell ve Dos Santos kalsın bir de adam gibi stopper bulunsun Neill'ın yamacına, ne gerek var yeni maceralar aramaya sanki boşa saçacak para kaldı kasada:)

Saunders82 dedi ki...

Kendilerine karşı 2 maçta 160 dk forma giyip hiçbir şey üretememiş adama 9 milyon € verdiler. Yetmedi 21 yaşında eleman yaşıtları arasında 3 milyon € kazanan ender adamlardan biri olacak.

Bana sorarsan bu kadar kısa adamdan cacık olmaz. Hele bizim ligde maymuna döner şimdiden belirtmek isterim. 3 gol 5 asist ile tamamlar sezonu sonraki sezon kiraya verirler ya da tribünde oturur.

Güiza ile iyi anlaşacaklarını umuyorum...

Atilla Çelik dedi ki...

İşin garip tarafı sol kanat oyuncusuna ihtiyaç duyan Fenerbahçe'ydi, Galatasaray değil. Galatasaray'da o adamdan bir kaç gömlek üstün bir Arda var. Onu geçtim, sırf bonservis bedeli yüzünden almayı düşünmediğimiz Dos Santos bile Stoch'dan daha kaliteli bir oyuncu. Biz daha kalitelisini almayı düşünmeyip neden Stoch'un peşindeydik? Belki 5'e bağlarız muhabbetinden. Yoksa Dos Santos'a 5 deseler onu kapardık eminim ki..

Ayrıca Galatasaray Stoch için 5'ten yukarı çıkmayarak doğrusunu yapmıştır ve an itibariyle Stoch 9 milyon edecek bir oyuncu değildir. Galatasaray için bu rakam israf ve gereksiz olurdu; hem de elinde daha iyisi varken..

Mario Jardel dedi ki...

İnsanlarda şöyle acayip bir yanılgı var.. Youtube'ta attığı 2-3 golü gördükten sonra oyuncunun tekniği, türkiye liginde yapabilecekleri hakkında anında masa başından ahkam kesiyorlar.. Bizim ligimizde youtube'luk goller atıp sefillere oynayan çok adam var.. En basit örnek malesef bizim takımımızda o da elano.. O yüzden o formayı sırtına geçirip bizim kasap futbolcular ile karşılaşmadan bir fikir üretmesin kimse.. Hollanda ligi ile türkiye ligi bir tutulamaz.. Bu arada sadece kewell kalacaksa eğer ben değil stoch'un kaçması koca bir sezon transfer yapılmamasına bile razıyım.. Çok duygusal ama öyle.. Bir kewell yeter.. Bu arada dos santos'un alınmaması altında bence bazı mali politikalar var.. Malesef geçen sene takside bağlanan transferler yavaş yavaş belimizi bükmeye başladı.. Keza yönetim de dos santos'un alınması gerektiğini akıl edemeyecek kadar aptal olmamalı.. Yani öyle olması lazım..

tenten dedi ki...

cok guzel yazmissin da ben madara oldum arada :)

koala dedi ki...

@ tenten; sen niye madara olasın? adnan polat bile, biz işi bitirmiştik ama araya girip iki katını verdiler dedi.

Adsız dedi ki...

yazı çok güzel olmuş hocam ama chelsea uyananamış 15 dese bu kerizler bunuda verirdi ama olsun bire alıp dokuza satılacak dünyada başka takım yok olaki bide dünya kupasında sakatlanır bizim baroş gibi aylarca oynayamaz bir türlü iyileşemezse ozaman görürler transfer yaptılar 2 dakka sevinsin ezikler artık :)