7 Temmuz 2010

41 yılda uğradığımız erozyon



Yıl 1969 ve yıl 2010. 40 yılda geçirdiğimiz evrim, şu iki fotoğrafta ortaya çıkmaktadır. Kitlelerin tepkisinden, kitlelerin tepkisizliğin uzanan yolda işin bir diğer boyutunda ise gün be gün demokratikleşen (!) ülkemizde artık 3 kişinin yaptığı eyleme bile tahammül gösteremiyoruz.

Kendi gölgesinden korkan bir toplumun bireyleriyiz. Bakmayın ben birey diyorum ama birey filan da değiliz. Olsak olsak sürünün bireyleri olabiliriz ancak. 41 yılda bizden gidenler; onurumuzdan başka bir şey değil.

Bir de garip bir nesil yetişiyor. Eylem yapmayı bilgisayar başında iki kelime yazmakla karıştıran beyinsizlerle örülmeye başlıyoruz. Hayatında herhangi bir toplumsal eyleme dahil olmamış tıfıl gençlik, twitter'ına, facebook'una iki alengirli cümle yazdığında, kendi vicdani mastürbasyonlarını gerçekleştirmiş oluyorlar. Ülkeye karşı tüm sorumluluklarını, bilgisayar başında yerine getiriyorlar.

Tam da yönetenlerin istediği şey. İnsanları sokaklardan uzaklaştırıp, evlerine hapsetmek. Bu Amerikan tarzı eylemlilik oluyor.

Haaa, o 3 genç ne mi yapıyor? Antalya'ya gelen ABD uçak gemisini protesto ediyor. Ah be güzellerim, ne gerek var. Gir twitter'a, facebook'a yaz oradan iki kelime. Ama kelimeler genelde Türkçe olmasın ki, daha bir etkili olduğu sanılsın.

Önce beyin lazım değil mi güzel kardeşim?

4 yorum:

brk dedi ki...

ayakta alkışlamak lazım bu gençleri. bugün 3 kişi olurlar yarın 5-10-100-1000. yavaş yavaş bile olsa aslında "tepki" koymaya başlamamız lazım. facebook'tan kuru milliyetcilik yapanlara ise dicek söz bulamıyorum. siz vicdani masturbasyon demişsin. güzel yorum...

koala dedi ki...

@ brk; koymadığımız tepkiler en sonunda bize koyacak...

brk dedi ki...

koymaya başladı bile ve halk bunun fakrıdna değil galiba...

koala dedi ki...

@ brk; ne zaman anlayacak hakikaten çok merak ediyorum. bırak koymaya başladığını, böbreklerde sızı yapmaya çoktan başladı