16 Temmuz 2010

Bu formaya en çok yakışan adam


Son zamanlarda daha iyi bir haber alamazdım sanırım. Böyle olmayacağı, olmaması gerektiğini yazıp durdu birçok kişi. Kewell, futbolcudan çok daha ötede bir yerlerde.

Galatasaray'da oynadığı süre içinde, daha hiçbir maçta kendisini sahtekârca yere bıraktığını görmedim, hakemle anlamsız bir tartıştığına da tanık olmadım. Sahaya çıkıp, işini yapan güzel bir adam.

Tabii ki, futbolcu olarak Galatasaray'a verdikleri de tartışma götürmez. Hep dedik ya, Kewell bu takımın 'beyni' diye. Sahadaki 22 adamın hepsi oradan oraya koşturur ama bazıları zekâsını konuşturur. Harry Kewell bunun tipik örneği. Takımda kalması, bu açıdan çok önemli.

Ben, O'nun için Taffarel'in üst modeli (sene itibariyle) diyorum. Bütün bir yıl antrenman fotoğraflarını takip edin. Gülümsemediği o kadar az fotoğrafa rastlayacaksınız ki, siz de şaşıracaksınız. Bir takımda gülümseyen yüz ya da yüzler çok önemli.

Herkese sorun, herkesin başka Kewell sebepleri vardır kalması için. Benim Kewell sebeplerim, yüzündeki gülümsemesi ile sahada gösteridği 'ahlaki' duruştan başka bir şey değil. Böylesi adamlar, ülke sınırlarındaki bu kirli ve kirletilmiş oyun çok önemli.

Bu kadar az süre oynayıp, ortada herhangi bir başarı olmamasına karşın, çok seviyoruz Kewell'ı. Hagi'den bu yana, izlemek için stada gittiğim tek adam Harry Kewell.

Kişisel olarak, eğer gitseydi çok üzülürdüm. Sadece futbocu olarak değil, Galatasaray'a yakışan bir bireyi kaybettiğim için üzülürdüm.

11 yorum:

Atilla Çelik dedi ki...

Bu adamın Allah'ına kurban! Bu herife hala dil uzatanlar, gitmesini isteyenler var ya anlayamıyorum. Takıma ne verdi ki diyenler bile var.

Sakatlık riskine rağmen yüksek ücrette diretiyor olmasına karşılık ters yorumlar yapılması anlaşılabilirdi. Bu anlamda sorgulanabilirdi. Ama bunun dışında sağlıklı bir Kewell'ın bu takıma neler verdiği ortada. Hem de fazlasıyla.

Arda boşuna dememişti, Kewell bu takımın yarısı diye..

koala dedi ki...

@ Atilla Çelik; valla dil uzatanın dili kesilsin. Sakat olmayan bir Kewell zaten Türkiye'ye ancak tatilde gelirdi. Sakatlığı olmadığında bu takımın attığı her golde parmağı var. Çizgiden çıkarttığı toplar, ön direkte tilki gibi vuruşları, sahaya kattığı pozitif enerji, v.s. v.s her şey yani.

Yüksek ücret konusuna gelince, haliyle son yılları ve alabileceğinin maksimumunu istiyor. Ben de olsam ben de isterim

bir yasam tarzidir futbol dedi ki...

hay yaşa :)

brk dedi ki...

kesin mi abi bu haber boşuna sevindirme bizi. öyle ise gidip müdüre "kewell kalmış abi" adicem :)
ki dile kolay 10 yabancı hakkın olduğu bi yerde kalmaması saçmalık olur...

koala dedi ki...

@ brk; haliyle resmiyete dökülmesi lazım ama bitmiş öyle söyleniyor

Umut dedi ki...

FCN'de de imzalayacak dendi.İnşallah doğrudur.Tabi resmi açıklama gelmeden insan inanmak istemiyor.Sonra hayal kırıklığı fazla oluyor.Kewell'ı burda anlatmaya gerek yok zaten,yaptıkları ortada.19 numarasıyla daha uzun yıllar izleriz kendisini inşallah.

Mario Jardel dedi ki...

cep telefonuma gelen mesajlarda hop oturup hop kalkıyorum ama hala kewell mesajı gelmedi. Hadi artık açıklayın şunu, çatlatmayın adamı ya !

Saunders82 dedi ki...

Kesinse ben buna transfer gözüyle bakıyorum artık. Nasıl orta yolu bulup anlaşmışlar bir bilgi var mı?
Bu arada 19 numarayı Cana giyecek bundan sonra. Kewell 7 numara giyer. Aydın da futbol oynar inşalla...

Adsız dedi ki...

Kewell hiçbir yere gidemez; isterse hiç oynamasın, saha kenarından bize el sallasın yeter.

il Capitano dedi ki...

7 numaralı formasıyla sık sık görecez bu sene sahada :) kallström de gelsin güzel adamlar artsın.aydın'ı bank asya'ya kiralasınlar,pişsin biraz daha!çok mutlu oldum yaw :D

Ozan dedi ki...

aydınıda göndere göndere jubilesini yaptırıcaz :D 30 yaşına gelcek adam hala patlama yapıcak