15 Temmuz 2010

Kedi işkenceleri bitmiyor


Yok hakikaten benim neşeli geçen bir günüm olmayacak sanırım.

Adıyaman'da birtakım orospu çocukları 2 yavru kedinin gözlerini yapıştırmış. Olaya bak sen, psikopatlıktakı gelinen sınıra bak. Düşünsen aklına gelmez böyle bir şey.

Bunu yapanlara ağzının ortasından şiş geçirip, götlerine kadar sokacaksın. Sokaktaki bu muhtaç hayvanlara neden böylesi işkenceler yapılır, nasıl böyle soğukkanlı davranılır anlayabilmiş değilim.

Bu sadistliğin nedenlerinin ciddi anlamda araştırılması gerekir. Yarın bu minicik yavrular kesmeyecek, insanlara yol alacaklar. Gerçi yapılmıyor da değil.

O kadar çok Hollywood filmi izledik ki, orada gördüklerini uygulamaya çalışan insanlar oluşmaya başladı. Bu sersem, ipe sapa gelmez, sadece insanın içinde vahşet duygusu uyandıran ve alt benliğe canilik pompalayan filmler, şu geldiğimiz noktaya hatırı sayılır derecede etki yaptı.

İki yavru kurtarılmış bu arada. Gözleri açılmış. İlaç tedavisiyle normale döneceklermiş.

Biz toplum olarak normale dönebilir miyiz bilmiyorum.

18 yorum:

brk dedi ki...

bunlar, bunlar insan değil yaa, hepsinin allah belasını versin. elin kadar bir canlıdan ne istersin ki? ona gösterdiğin güç gösterisi ile kime ne ispatlıcaksın ? şerefsiz bunların hepsi umarım onların da başına gelir böyle birşey ne diyim...

Ozan dedi ki...

şerefsiz bunlar ya artık ne kadar küfretsem az birde toplumda kedi nankördür düşüncesi varya hay Allahım ya akıl fikir ver sen bunlara

koala dedi ki...

@ brk; başlarına gelsin, hatta en sevdiklerinin başına gelsin.

@ Ozan; dünyanın en sikindirik cümlelerinden biridir. hayatım boyunca kedilerle haşır neşir oldum, daha nankörlüklerini görmedim. kediler nankör filan değildir, kediler itaatkâr değildir köpekler gibi. o cümle oradan kaynaklanıyor.

Unknown dedi ki...

Böyle hasta ruhlu insanlar ortalıkta dolaşıyorlar!

Yapan eğer çocuk ya da ergen ise gelecek için, yetişkin ise şimdi için endişe ediyorum.

İçimizdeki pisliğin dışarıya vurumu artık sıradanlaştı, yazık hem de çok yazık! Adileştik iyice...

Mario Jardel dedi ki...

potansiyel katildir bunu yapanlar !

il Capitano dedi ki...

Artık o kadar olağan geliyor ki bu tür haberler,zaten en acıtıcı olan da o.tepki bile veremeyecek hale gelecez bir süre sonra.

bizim toplumda insan sevgisi yok ki hayvan sevgisi olsun.bunu yapan orospu çocuğu eğlenmiştir,hatta videoya çekmiştir.şimdi izleyip gülüyorlardır!!!

Adsız dedi ki...

Bunu yapanların agızlarinin ortasindan sis gecirsinler, gotlerine soksunlar. Ok. Ancak, neden sadece kedilere yapilan iskenceleri yayinliyorsunuz; ya kopekler?.. Ya kasaplarda ya da market reyonlarında yüzülmüş, asılmış kıçlarına maydanoz sokulmuş olanlardan neden hiç söz etmiyorsunuz?..

koala dedi ki...

@ Adsız; bütün hayvanlar için aynı hassasiyeti taşıyorum. sadece kediler değil. köpek, koyun, dana, fark etmiyor. korunmasız her türlü canlıya yapılan işkenceyi kabullenmiyorum. bunu yazan insanın, böylesi bir hassasiyet taşıyacağını algılayamadıysan sorun var demektir

Adsız dedi ki...

evet ama sadece iskence gormus kedi haberleri var blogda. Ok. biliyorum; kediseverlerin kopek algisi biraz dusuk oluyor. Ayrica, midelerini hayvan mezarlığına çevirmiş olanlar icin kasapdaki hayvanlar zaten iskence magduru degiller; oldurulmek, cesetseverlerin tabaklarini suslemek onların kaderlerinde vardı zaten.

koala dedi ki...

@ Adsız; köpek de besledim senelerce. kaldı ki, köpeklere işkence pek yapılmıyor ebatlarından ötürü.

Imagine dedi ki...

O kadar insansever, barışçıl bir bakış açım olsa da hayata bazen düşünüyorum; bu insanları, sadece bu insanları değil bütün bu pisliklere neden olan insanları, başka pisliklere neden olan insanları yok edip daha içim rahat bir hayat yaşamayı bunu isteyebiliyorum bazen ama yine de vicdanım elvermiyor. Ne yapmak gerek onu da bilemediğim için deliriyorum..

Saunders82 dedi ki...

@Adsız; Gözüne japon yapıştırıcısı sürülmüş yavru kedilerden olayı kedisever-köpeksever, vejeteryan boyutuna nasıl getirdin harbiden merak ettim?

Ayrıca bu kadar seviyorsan danayı, keçiyi al evde besle saygım sonsuz.

Adsız dedi ki...

Anlamaniz gerekir cunku siz Koala'nin sadik takipcilerindensiniz: Blog'da suerkli iskence gormus kedi haberleri. Kopek seslerinden rahatsiz olup kopeklerin uzerine sicak su, kizgin yag doken kultur baskentinin insanlari ile ilgili bir cok haber bulunabilir. Ama yok, bu konuda yazilmiyor, cizilmiyor. Ayrica, bu yaklasim bana samimi gelmiyor; tabaginizdaki Iskender agactan toplanmiyor!.. Ok. bir gun kediler yonetimi ele gecirince Koala'nin heykelini diksinler.

koala dedi ki...

Adsız; valla öyle bir haber gelirse, oturur onunla da ilgili kızgınlığımı kusarım. ikincisi tabağımda iskenden olduğunu nereden biliyorsun birader, birlikte mi yemek yiyoruz? ne ara seni iskender yemeye götürdüm. Samimi gelmiyorsa okuma, zorla mı okutuyorlar. Ya cidden sinir sınırlarını zorluyorsun.

Adsız dedi ki...

Etobur (bu ifade size ait; sanirim et ithalati ile ilgili Nisan ayi yazinizda vardi) oldugunuzu kendiniz soylediniz.

saunders82: Begenmeyen, gitsin.
Fuat Akdag: Begenmeyen izlemesin.
Koala: Begenmiyorsan okuma.

sende herkes gibisin...
ok. sinirin bozulmasin, bir daha bloguna ugramam. Cok guzel yazmissin Koala, eline saglik, yasa, varolcularin sana yeter. Ayrica senin biraderin olmam imkansiz.

Adsız dedi ki...

Ayrica, son olarak; kopeklerle ilgili kullandigin resimleri nerede kullandigina bir bak istersen. Ornek vereyim: Meric Tunca ile ilgili yazida. Ayrica kopekler sadece kedileri kucakladiklari yerlerde senin ilgini çekmişler. Bu anlamda blogda 2 adet resim var. Yani kopekler birilerine kin kusmak icin ya da kedileri kucakladiklari zaman varolabilmisler.

O zaman seni uzmek istemedigim icin yazmamistim ama simdi yazabilirim: Atilla ile olan resminde 36'dan daha fazla gosteriyorsun.

koala dedi ki...

Adsız; inan çok üzüldüm, nasıl bilemezsin. lafı kıçından tutup anlatacağına baştan söyleseydin kimse bu kadar kasılmazdı. herkes gibi değilim iddiasında değilim, ne değişti bunu söyleyince.

36'dan fazla gösterdiğim için mutluyum, yaşımla ya da görünümümle ilgili bir sorunum olmadı bugüne dek, beyhude incitme çabalarına girme.

en az 5 yıl köpek besledim, kimseden sevgi öğrenecek değilim.

tartışma üslubunu bir gözden geçir. tartışmak, karşındakini bezdirmeye çalışmak değildir

Saunders82 dedi ki...

Ya isteyen kedi besler, isteyen köpek, isteyen balık besler, isteyen maymun. İşkence gören hayvanları bütün bloglara koysak inan sığmaz 'Adsız'

Ben de evde et yemeği yapmam. Çocukluğumda da hoşlanmazdım. Hatta balıktan nefret ederdim. Ama sonradan balık konusunda yanıldığımı anladım. Ancak bu hayvanlar besi hayvanları. Bu hayvanların sütünden, peynirinden, yumurtasından faydalanıyoruz yetmiyor kendilerini de tüketiyoruz günleri gelince... Ama hiçbirimiz köpek yemiyoruz. Bu durumda senin Çinlilerle uğraşman daha yerinde olur. Adamlar besi hayvanı olarak köpek yetiştiriyorlar ve deli gibi de tüketiyorlar. Burdan onlara seslensek duyarlar mı acep bizi 'Adsız' veya takarlar mı bizi dersin?

Senin de konuyu değiştirme şeklin yukarda verdiğim örneğe benziyor. Sonuçta evde kedi besleyen bir insan önce 'Hayvansever' dir. Evine öyle bir canlıyı beslemek için yer açtıysa her türlü hayvana saygısı vardır. Atilla'yı da 2 aylkken sokakta kardeşim buldu ve o zamana kadar kablumbağa, muhabbet kuşu, papağan beslemiştik. Sokak kedisi anlayacağın. Ama çok samimi komşularımız sahipsiz yavru bir köpek görmüşler ve onu sahiplenmişlerdi. Bu durum ne onları kedi düşmanı yapar, ne de bizi köpek.

Sen filmin tamamını izlemeden film hakkında eleştiri yapıyorsun. Bir arkadaşımı hatırlattın filmin 5. dakikasında sıkılan...

Not: Koala'nın aklına gelmemiştir ama 2-3 ay önce bir film önerisi yapmıştı başrolde kediye ait değildi sahi neydi filmin adı Adsız? O postu kaçırmış olamazsın :)