16 Ağustos 2010

Galatasaray'daki yeniçeri sistemi yıkılmalı

Her tarafta Galatasaray tartışılıyor haliyle. Kimini göre futbolcu, kimine göre yönetim, kimine göre taraftar, kimine göre teknik ekip hatalı. Bazıları hepsini birleştirip, ortaya karışık şeklinde değerlendiriyor.

Bu kulübün iki kritik virajı vardır. Birincisi 4 yıl üst üste gelen şampiyonluk sonrası yıldaki Ankaragücü maçında, takım otobüsünde başlayan, soyunma odasında Jardel'in boynunu sıkmaya kadar giden ve Lucescu'ya Serkan Aykut'un oynatılması için yapılan baskıdır. Baskı diyorum ama direkt ayaklanmadır..

Diğer kritik viraj ise şampiyonluğa gidilirken, futbolcuların isteğiyle Kalli'nin gönderilmesidir.

Gelen yabancı futbolcuya tahammülü olmayan futbolcularımızın varlığını hepimiz biliyoruz. İyisi, kötüsü, fark etmez. Yıkıp atacaksın bendi. Galatasaray'daki yeniçeri sistemi yıkılmadığı sürece, öyle gündelik başarılarla eğleniriz hepimiz.

İyi niyetli olduğunu bildiğim yorumlar okudum ama artık '2000 ruhu' denilen olguyu anmamamız gerekiyor. Eyvallah, başarısıyla göğüsümüz kabaracak, mutlu olacağız ama hepsi o kadar.

Bu takım içindeki bazı yeniçeri ruhlu arkadaşlar temizlenmeli. Yoksa burnumuz boktan çıkmayacak. Bunu anlamak için daha kaç yılımızı yiyeceğiz.

Tabii bir de işin taraftar boyutu var. Girmeyeyim, girmeyeyim diyorum, sonra dayanamıyorum. Bu takımın taraftarı iğrenç bir topluluk olmaya başladı. Sen taraftarsın, gidersin desteklersin, gülersin, ağlarsın. Herkes teknik direktör, herkes yönetici oldu.

Ezelden beri şu forumlarda yapılar 11'ler, 'şu alınsın, bu alınsın' tarzındaki yorumlar bana süper aptalca geliyor. Şu FM-CM'ler çıktı, mertlik bozuldu. Tamam iyi güzel, herkesin fikri var, isteyen söylesin de, bir süre sonra gerçeklik-sanallık birbirine giriyor.

Haa, tabii bir de 'Adnan's faktörü' var. Şu Adnan Sezgin denen herifin ivedilikle gönderilmesi gerekir. Ben futbolcu olsam, o suratı görsem zaten oynama isteğim gider. Donuk, asık bir surat. Zaten işini ne kadar iyi yaptığını da görüyoruz. Sabah sabah (10 gün boyunca gece çalışacağım için şu saat sabah oluyor bana) aklıma geldi şarkıyı yollayayım kendisine. Sözleri uymuyor ama şarkının ismi cuk oturuyor. Alta tıklayın, duygularınıza tercüman olsun şarkının o kısmı...

Adnan'ım Sezgin'ime

Şarkıyı beğenmezseniz, olmazsa bunu dinleyin.. Linklemeyle uğraşmayacağım, bir zahmet copy-paste yapın, nasılsa bütün basın yapıyor. http://fizy.com/#s/1ai28k

10 yorum:

Ozan dedi ki...

abi söylensin bende yapıyorum arada sırada 11'ler ama tabi hayalde kalıyor ama adamlar öyle bir gaza geliyor ki futboldan %25 anlar oyunda maç kazanıyor diye futboldan anlıyorum zanneder rijkaardı shuster'i sağlam'ı e
eleştirir sonuçta takımda kimin iyi durumda kimin hazır olduğu hoca bilir yönetim değil abi o 6'da 6 varya bize 6 seneye mal olmaz inşallah 3 sene olucak bu senede balşarısız olursak

Ozan dedi ki...

birde abi birkaç haftadır forumda bir arkadaş rijkaardın sistemini eleştrip duruyor neymiş bize uymazmış 2 forvet oynayacakmışız tabi alıştırlar vur kır parçala hüraa hucum futboluna ondan zaten sistemsizlikten buralara geldik dünyada her takımın bir sistemi var chelsea bile 4-3-3 oynuyor neyini tartışıyor anlamadım türkiyede futbol cahilliği var abi

Ozan dedi ki...

bunları gördükçe valla lincoln masummuş adamın hakkını yedik adam geç gelmekte haklıymış

90 + 3 dedi ki...

@ ozan
Chelsea'nin 4-3-3 oynadığını söylemek biraz zor, Ancelotti'nin diamond orta saha kurgusu ile (bizde baklava denen şey) 4-3-3'ten ziyade 4-4-2'ye daha yakın bir dizilişe sahipler. Ya da en azından şöyle diyelim, bizim oynamaya çalıştığımız yapı ile alakası yok onların oynadıklarının.

4-3-3 yerine 4-4-2 oynasın bu takım demek değil bu elbette, ancak iki senedir oynamaya çalıştığımız yapı da kabul gören tek sistem değil Dünya'da. Modern futbolun matematiksel yansıması 4-3-3'tür gibi bir yanılgı var ortada.
http://doksanartiuc.blogspot.com/

koala dedi ki...

@ 90 + 3; postla bağlantıyı kuramadım cidden kusura bakma.

90 + 3 dedi ki...

Ozan'ın ikinci yorumuna cevap olarak yazmıştım ztn, postla bir bağlantı kuramamak doğal :))

koala dedi ki...

@ 90 + 3; yok benim ismim de Ozan ne oluyor dedim bir an. Allah hepimizin iyiliğini versin diye, sığırlığımı şirin bir biçimde kapatayım.

Ozan dedi ki...

@90+3

ben sadece oynamaya çalıştığımız sistemi chelsea bir ara denemiştir onu denemek istedim o anda chelsea geldi aklıma yani dünyanın sayılı futbol takımlarının bir sistemi var dimi o sistem sayesinde bir yere gelemeye çalışıyorlar sistemi eleştirirken düşünmek lazım geride kalmış bir sistem mi yoksa dünyadaki futbol takımlarının kabul ettiği bir sistem mi

Çağrı dedi ki...

sorun Hakan Şükür ve cemaati değilmiş değil mi koala bey, kalliyi gönderip takımı şampiyon yapan da hakan şükürdü ama olsun biz darbenin her türlüsüne karşıyız, haklısın varsa öyle bir oluşum temizlensin ...

koala dedi ki...

@ Çağrı; Şu Hakan Şükür polemiğinden ciddi ciddi sıkıldım. Onun cemaatine sokayım dibine kadar. Ne cemaat meraklısı insan varmış bu ülkede.

Hâlâ algılayamadıysan son bir kez söyleyeyim. Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş ya da Karabükspor fark etmiyor. Bu ülkede Hakan Şükür'ü o anlamda bayraklaştırmak için birilerinin götü yırtıldı. Söz ettiğim yeniçeri yapılanmasının başını halen o cemaatin çocukları çekiyor. Bomboş koşu yapan Pino'ya pas vermek varken, geriye dönüp Servet'e pas verenler de o cemaatin temsilcisi Sabri'dir.

Külliyen hepsinin temizlenmesi gerekir.

Hakan Şükür konusuna gelince. Kendi insani vasıfları, kişiliği ve şahsiyetiyle son derece zayıf bir adamdır. Zorla evlenmek için cemaatleri ve Başbakanı bile devreye soktuğu genç kızın cenazesine bile gitmeyen adam için iyi ya da iyi benzeri tek bir kelime söylemem.

Televizyonlarda izlediğinizde, ne denli büyük Galatasaraylı olduğuunu da kanıtlıyor.