27 Ağustos 2010

Gemiyi önce fareler terk eder



Bülent Korkmaz, Cüneyt Tanman, Metin Oktay, Uğur Köken, Gündüz Kılıç, Coşkun Özarı, Bülent Eken ve Ali Sami Yen...

Taksiyle evin yolunu tutan kaptanın, benim açımdan gemiyi terk eden fareden farkı yoktur.

İyi futbolcu olmakla adam olmak arasındaki kalın çizginin arasında, kendisine yer bulamayan bir adamın hezeyanları, Türk futbolunun en büyük yeteneklerinden birinin sportif yaşamının çok erken biteceğinin göstergesidir.

Yenilmek, yenmek, elenmek, elemek ya da sahada aldığın sonuçlar çok önemli değil. Bir kaptan 23 yaşında herhangi bir duruş göstermeden, takımın en çok ihtiyacı olduğu anda taksiyle evine sıvışıyorsa, değil o pazubandı o formayı bir daha üstüne bile geçirmem.

Pardon ama Galatasaray'ın başında adam gibi bir başkan olmadığını unutmuşum.

Herkesi Metin Oktay yapanlara, örnek olması umuduyla...

10 yorum:

brk dedi ki...

abi mail atıcaktım birşey yazmıcak mısın diye nerdeyse. kime ne desek anlamıyorum ama bildiğim birşey var bu adamlar parçalı giymesin pembe,bek,mor falan giysinler. metin oktay forması bunlara yakışmıyor en azından öyle görünce bunlar galatasaray değildir diye kendimizi avuturuz.

Ozan dedi ki...

evet abi umudumuz da harcandı hem kendini harcattı hemde harcandı keşke o sözünü tutsaydu 10 numarayı giymem demişti

gillerprensi dedi ki...

"Bu süreçte, Arda'nın üstüne binen yük, beklentilerin gereğinden fazla artması, yapmaması gerekenler olmadı mı? Tabii ki oldu. Ancak gözden kaçırılan şey, Arda'nın 22 yaşında gencecik bir adam olduğudur. 22 yaşımı düşününce, o kadar çok hata yaptığım aklıma geliyor ki, o yüzden Arda'nın yaptıklarının da gayet doğal olduğunu düşünüyorum."\\\\ "Anlatmak istediğim şey, kızmamız gereken çok başka insanlar aslında. Arda konusunda yani. Hali hazırda ülkenin en yetenekli adamıyken, kendi taraftarının bile piranalar gibi başına üşüştüğünü düşünürsek, Arda'nın şevkinin kırılmasının gayet doğal olduğunu anlayabiliriz."SON BİR ARDA TURAN YAZISI

en güzelini zaten sen yazmışsın zamanında...

yorum yok

koala dedi ki...

@ eeyore; bunun geleceğini biliyordum. şöyle söyleyeyim, o yazıyı yazdığımda Arda Turan, kaptan olarak taksiyle evine gitmemişti

gillerprensi dedi ki...

@ koala

yanlış anlamanı istemem. amacım bak sen böyle demişsin zamanında şimdi ne diyorsun demek değildi. ortaya koymaya çalıştığım şey bizim lucarelli gibi, tamudo gibi, totti gibi fenomenlerimizin olması çok zor bu devirde.

bir defa medyaya bağımlı yaşıyoruz. medyada bize sunulan kadarıyla düşünce üretiyoruz. arda 2-2lik OFK maçında takımın en iyisiydi hatırlarsanız. ertesi gün sinem kobal'ı kampa aldı haberleri çıktı. daha neler neler. bunlar bizim bilinçaltımıza işleniyor tabii. endüstriyel futbolun kölelerinden biriyiz her birimiz. ee arda da o kültürün çocuğu haliyle. sanırım benim fenomen yetiştirme hayalim bu anlamda suya düşüyor. bizim st.pauli, livorno, roma, espanyol hatta lazio gibi bir taraftar kitlesine sahip olmamız gerekiyor ki fenomenlerden bahsedelim.

Tansu Gürsel dedi ki...

Ötesi yok. Zaten ne demişse eskiler demiş. Hakikaten yakışmıyor bu adama kaptanlık. UEFA finalinde sargılı koluyla savaşan Bülent Korkmaz'ı özledim.

koala dedi ki...

@ eeyore; hakikaten yanlış anlamam, zaten anlamadım da. benim için sinemaya gitmesi, kampa kız arkadaşını filan alması hiç önemli değil. fakat bir kaptan, takımının geçirdiği kötü günlerde herkesi tek başına bırakıp, çekip gidemez. benim açımdan arda turan bitik bir karakterdir. isterse ağzı ile çift fil tutsun önemli değil. bu hareketin affedilir yanı yok

gillerprensi dedi ki...

@ koala

saygı duyuyorum görüşlerine. benim için de rijkaard ile galatasaray uyumu imkansızdır bu dakikadan sonra. ben de dünkü açıklamalarının ardından takıma faydalı olabileceğine inanmıyorum. arda'nın durumunun tugay gibi olacağına inanıyorum. gider bir avrupa kulübüne rahat eder. yıllar sonra da
ülkeye döner krallar gibi karşılarız kendi oğlumuzu

koala dedi ki...

@ eeyore; bazı şeylerin affı yoktur. dün taksiye binen arda dışında kim olursa olsun tek laf etmezdim ama takım kaptanı, takımını terk etmez, ederse fareden farkı kalmaz. evet bir an önce gitmesini isterim ve senin tersine asla ve asla krallar gibi karşılamam çünkü benim oğlum değil. tugay'la karşılaştırmam bile kendisini. bütün suçu ona yüklüyor değilim ama bu takımın başında adam gibi bir başkan olsa bugün kaptanlığı elinden alması gerekirdi.

Mario Jardel dedi ki...

Arda malesef kaptanlığı kaldıramadı.. başka bir izahat yok.. Yönetim kapı kapı dolaşıp elano'yu pazarlamaya çalışacağına "yeniçerilerin" başlarını avrupaya satsa kulübün 15-20 senelik geleceğini kurtarmış olur.