22 Ağustos 2010

Hepiniz siktirip gidin


Adnan Polat kapıları tekmeleyeceğine, önce Adnan Sezgin'in götüne sonra da başarabiliyorsa kendi götüne bir tekme atsa daha iyi olur.

Seyretmeyeceğim dedim seyrettim, yazmayacağım dedim yazıyorum. 90 dakikalık maç boyunca aynen şunları gördüm:

Hakem, her Galatasaraylı futbolcuya posta atıyor.
Rakip, her Galatasaraylı futbolcuya posta atıyor.
Maçı sunan spiker, Galatasaray'ın antrenöründen futbolcusuna kadar hepsine posta atıyor.

Vakti ya da imkânı olanlar maçı yeniden izlesin. Sıradan bir Anadolu takımından farkı yoktu Galatasaray Futbol Takımı'nın oyuncularının. Gördüğü muameleden tutun da, oynadığı futbolu kadar her şey, Galatasaray'ın sıradanlaştığının kanıtıdır.

Her şeyi bir kenara geçtim. Melih Gümüşbıçak denen yavşak, 90 dakika Galatasaray'a saydırıyorsa, bu kulübün tepesinden tırnağına yönetim olarak değişmesi gerekir. Herif bildiğin saydırdı Baros'a, Neeskens'e, Elano'ya...

Ama hata konuşan yavşakta değil. Sen gidip, "Nasıl siktik ama?" diyerek, sırıtan Ercan Saatçi'nin masasına oturursan, spikerin algısını da değiştirirsin. Koskoca Galatasaray Kulübü Başkanı gidecek, senin yüzlerce yıllık camian hakkında ana-avrat küfür edecek, ayağına kadar gidip röportaj vereceksin, sonra "Ben Galatasaray Başkanı'yım" diye ortalıklarda dolanacaksın.

Söylemiştim ama bir daha söyleyeceğim. Bunlar daha iyi günleridir Galatasaray'ın. Basketbolundan, voleyboluna kadar üç kuruş için ona buna el açarsan, adamı dibine kadar domaltırlar, sen de öyle oturup ah'larla vah'larla izlersin.

Futbolculara lafım yok. Zaten birçoğu bir Anadolu kulübünde oynadıklarını içlerine sindirmişlerdi çoktan.

Yakın bir dönemde, bir de İmparatorlarını getirdiler mi, siz eğlenceyi görün.

İstanbul'daki OFK maçından sonra "Bu takımdan bir bok olmaz" demiştim, özür dilerim düzeltiyorum. "Bu kulüpten bir bok olmaz."

Sondu, izlemeyeceğim artık Galatasaray'ı filan. Ne güzel kafam rahattı Karpaty maçını izlemediğim için. Gereksiz yere iki saatimi verdim.

Türkiye'nin en büyük kulübünü, şamar oğlanına çeviren yöneticisinden, başkanına her kim varsa hepsi bir an önce siktirip gitsin. Biraz onur, şeref sahibiyseler.

Taraftar mı? Onlar hâlâ transfer yapıldığı zaman her şeyin biteceğini sanıyor.

Futbolcular mı? Birçoğu haftadan haftaya rengi değişen formalarının hangi kulübe ait olduğunu karıştırıyor.

26 yorum:

aksilaz dedi ki...

saha kenarındaki çapsızlarda dahil olsun siktire.

Ozan dedi ki...

hoş geldin abi rijkaard hariç hepsinin amına koyayım kewell baros ve neill'de hariç arda'nın yeter ya bir kaptan bu kadar sorumsuz oynarmı bursa da da iş yoktu he salak salak goller yedik

Ozan dedi ki...

abi birde farkındasındır bu mallar futbola bile milliyetçilik katıyor ve dozunu ayarlayamıyor

outlaw dedi ki...

gidecektin ama dayanamadin degil mi? hayatim bastan sona boktan gidiyor. ekmek-makarna alacak param yok. ac ac oturuyorum evde. iki güzel mac izlesem, icim acilsa ne iyi olur. ama olmuyor iste. ben de karpaty macini izledim, o yüzden bursa macini izlemedim. insanin icini karartiyor cünkü galatasaray...

tek dilegim var: ligi yedinci falan bitirelim ona da fitim, ama fatih terim gelmesin...

galatasarayliligimin sinirlarini zorlamayin benim...

Selocan dedi ki...

Ali Turan, Mustafa Sarp, Balta, Servet, Barış, Ayhan gibi topçuların varsa zaten Anadolu takımısındır. Ben şaşırmıyorum bu duruma.

Ancak dediğin gibi transferle bu işin değişeceğini düşünenler büyük yanılgı içindeler. Rijkaard ve Neeskens dışında takımın yönetici alayının tamamının değişmesi şart. Başta Sezgin olmak üzere...

Bir de üzüleceğim konu şu, bu adamlar sanki suç Rijkaard'daymış gibi faturayı ona kesecekler. Tek günahsız adamı gönderecekler... Kendileri bu takımın içine ettiler Terimi getirip sıvıyacaklar iyice.

Utanıyorum bu takımdan, ben de zannetmiyorum bir daha izleyeceğimi...

Görkem dedi ki...

Bu Galatasaray'a insan dayanamayıp yazıyor tabi.

koala dedi ki...

@ outlaw, senin bloğa da yazdım ama zart diye onaylandı yorum. eğer okuyorsan bana mail adresi verebilir misin sana ait.

@ Görkem; yorum süper yemin ediyorum, yine beni gülümsettin.

@ Selocan; bütün söylediklerinin altına imzamı atıyorum. ne yazık ki, faturayı rijkaard'a çıkartacaklar, karpaty maçını beklerler mi bilmiyorum. ama eğer duyduklarım doğruysa terim'le anlaştılar.

@ Ozan; ilk yorumunda a.k. ifadeni maç boyunca tekrarladım. hatta kendime kızdım ama haklısın sonuna kadar.

Ozan dedi ki...

@selocan sonuna kadar haklısın rijkaardı maymun ettik resmen ya

@koala
abi kamera kime döndüyse küfrettim adnan polata bile en sonunda arda da kafamı attırdı onada bastım küfürü sadece o 4 büyük adam hariç onlar bu galatasaraya fazla

Ozan dedi ki...

@outlaw

o kadar haklısın ki insan siyaset konuşsa boka sarmış bari futbol blogun adı gibi gerçekten mutluluğumuzdu kafamızı dinlendiren onun bile içine sıçtılar ne yazıkki

brk dedi ki...

ben de bunu izlememiştim ta ki son 10 dakikaya kadar 2-0 mağlubuz ayhan hala geri ve yan pas yapıyor bu bana yetti zaten adnanlar artık sıkmaya başladı şunlara bakınca ö.canaydın'a haksızlık etttiğimizi düşünüyorum. şimdi a.polat gene ama stat yaptık şirket birleştirdik der adamı sinir eder. sanki stadı kendi eliyle yapıyor lan tayyibin alisamiyen'in arazisinde gözü olmasa senin kara kaşına kara gözüne mi yapardı stadı. şunu bunu yaptım diye bizi keklemeye çalışıyor. sen keita ile dos santosu gönder yerine gelen pino ile s.özkan. öyle boktan durumdayız ki sezon sonu göndermöek istediğin oyuncun(kewell) şu takımın en iyisi. bütün yaz satmak sitediğin elano takımın kurtarıcısı. büyük kaptanımız iki maçta 30dan fazla korner kullandı ortada 1 asisti yok. m.sarp,ayhan,servet,h.balta,a.turan,g.zan,a.erçetin içinse diyecek söz bulamıyorum bu adamlarla anca yedinci olursun yukarda söylendiği gibi. bir de galatasarayın olduğu heryerde umut var derlerdi abi dediğin gibi ortada bi galatasaray yok pembe formalı 11 ile kum rengi formalı 11 var...

csyasoo dedi ki...

O kaptanlık bandını,onu en çok hakeden kişiye yani Kewell'a verilmelidir.

Sorumluluk almaktan hiç bir dakika kaçmayarak ayakta kalan tek kişiydi.Hep pozitif düşündü ama yanındakilerle anca buraya kadar.

Ozan dedi ki...

baba gündüz galatasaray hislerin takımıdır ama ne yazıkkı futbolcularımız duygusuz

Ozan dedi ki...

demekki arkadaşlar rijkaard hikayeymiş adnan polat istediği gibi at koşturmak için aldı rijkaardı bir takım klup içindeki yönetici zanneden beyinsizler rijkaard gitsin diye baskı yapacak halbuki adnanların gitmesi lazım yöneticiler bile bu dik duruşu gösteremiyorsa vay galatasarayın haline

rijkaardı yiyip yerine bir angut gelicek o kesin bakalım ondan sonra kimi harcayacaklar adnanlar

Can dedi ki...

üç kuruş için ona buna el açarsan, adamı dibine kadar domaltırlar, sen de öyle oturup ah'larla vah'larla izlersin.


Tam ama tam bizim durumumuzu özetlemiş.Para için koca bir yıl boyunca anca 1 kez giyilcek 3rd formamızı yüce PARÇALIDAN çok giydik.Neden?? Çünkü gitcek kokoşlardan biri onu 89 teleye Gs Store'dan alcakta para gelcek peki kulübün haysiyeti??Aman nolcak haysiyetten para mı kazancak Adnan Polat !? Manchester United, Barcelona gibi taraftarına klüp haysiyetine bağlı klüpler bunları yapmaz.Klüp için anlam taşıyan isimleri bu yıl paramız olsun diye satmaz formasına REKLAM bile almazken biz artık PARÇALIYI giymez olduk YAZIKLAR OLSUN

Görkem dedi ki...

Hasan Şaş "Rijkaard keriz değil .İçerinden dışarıdan GS'da Fatih Terim'i başa getirmek isteyen oyuncular, basın mensupları var. Rijkaard'ın altı oyuluyor" demiş.Bu insanı daha çok üzüyor..

dt.ibo dedi ki...

Ben de Arda niye eli belinde dolanıp duruyo diyodum Terim babası gelsin diyedir muhakkak. Ulan gözümüzle izlediğimiz , efsane dediğimiz bi adam da hayallerimizi s.kmesin ama artık ya. (bi adam var gerçi GHEORGHE HAGI)

Hakan Şükür dedik gerçeği gördük,imparator dedik onu da gördük ki takımın başına geçerse gittiği sezon ettiği sözleri yalayıp yutmmuş olacak, yeter artık düşün bu kulübün yakasından

Ozan dedi ki...

dt.ibo : zaten yedi milli takıma giderek bencede gelmesin severim adamı ama sözünü tutsun başarılı olamaz ama bazı galatasaraylılar bizi batı sevdalısı yapıyor ama yerlilerde böyle yaparken akıllı adamlar yabancılar inşallah gelmez terim gelirse taraftar acımaz bu sefer küfürü basra basmazsa adam değil zaten gs taraftarı artık benim düşüncem şu taraftar yönetime darbe yapmalı bir haftadır forumlarda facede terim gelmesin diye götümü yırttım valla

Seyyid Ali dedi ki...

Skibbe'nin gönderilişinde, Kalli'nin gidişinde parmağı olanlar desek takımdan sayabileceğimiz kişiler şuan nasıl performans gösteriyor düşünün.Rijkaard'ın istediği oyuncu yapısına uygun 2-3 türk oyuncu var gerisi ıskartaya çıkacak; ee ozaman ıskartaları oynatabilecek birisi gelse fena mı.
20 tane oyuncu gideceğine Rijkaard ve ekibi gider ve daha ucuza mal olur.Tıpkı skibbe gidip bülent gelince coşan ama kondüsyonları 5 maç sonra bitince apışıp kalanlar bunlar değilmiydi.
Bir de şunu sormalı Terim gelse bu kazmalarla ne kazanabilir, o da illa ki trnasfer isteyecek peki 2012 mali kriterleri ne olacak Adnan Bey ?
Milandaki Maldini ve ekibi Terim'i benzer oyunlarla gönderdi; 2004de aynı oyunu çok sevdiği çocukları oynadı Galatasaray'da kendisine.Giderayak kadrodışı bırakmıştı bazılarını ama yetmedi döndürmeye bazı şeyleri.
Eğer Terim birazcık da olsa delikanlı ise böyle oyunla altı kazınan ve Gerets gibi transfersizlikle cezalandırılan bir adamın arkasından göreve başlamaz.

Troyadabiradam dedi ki...

Kolala yazdıklarının hepsine canı gönülden katılıyorum, kesinlikle bir duruş eksikliği, bir yavşaklık bu takıma sirayet etti. Şu an medyada , federasyonda, dışarda her yerde güçsüzüz. Sorum Şu: neden Terim gelmesin?
-Taktik bilgisimi eksik?
-Galatasaray lılığından şüphemi var?
-Bu yavşakları adam edecek başka türk hoca var mı?
-Egolarının şişkin derken Aziz i , aykutu , demiröreni unutmayalım.
Şenol Güneş inde 3. gelişi.
Terim değil benim derdim, Kenarda adam gibi adam, futbolcuları sözünden bir gram çıkmayacak adam örn: Terim, gerets, feldkamp, avcı, van gaal, mourinho :)
Seni seviyorum kardeşim boşver Futbol yazma ama hayata dik durma hakkındaki yazılarını ara ara bize hatırlat.
Saygılarımla...

Ozan dedi ki...

abi birde şu düşünce kafamı karıştırmakta adnan polat yeni stad içinmi galatasarayın bu kadar ezilmesine izin veriyor

koala dedi ki...

@ Troyada bir adam; soruna şöyle yanıt vereyim. Neden Terim değil biliyor musun? Hafta arası 4 futbolcuyla ocak başında muhabbet ettiği için. Bilmem anlatabildim mi?

@ Ozan; bütün dertleri Rijkaard'ı gönderip Terim'i getirmek. Perşembe Galatasaray elensin, Cuma Terim açıklanır, Pazartesi'ye kadar da minimum 2 transfer yapılır.

Saunders82 dedi ki...

Ben sana Karpaty maçı için yerliler bilerek oynamadılar gibime geldi demiştim. Zaten Kewell ve Baros kılını kıpırdatınca 2 gol atıp 2-2'ye getirdik durumu. Bence takım için özellikle bi kaç futbolcu var bilerek ve isteyerek oynamayan.


Bunlar Servet, Arda ve Hakan Balta. İşin kötüsü yerli olarak takımın iskeletini oluşturan yerliler ama diğer yandan milli takımda Terim'in en güvendiği isimler ve hep 11'de oynattığı adamlar. Bunlara Sabri'yi de ekleyebiliriz, o gerçi yabancılara pas atmamakla meşgul oluyor genelde.

Problemler gerçekten çok büyük. Kangen öyle böyle yayılmış değil. Her yıl bir kolu, bir bacağı kesiyoruz yetmiyor. Artık kesecek yer de kalmadı. Terim'i getirmek gibi bir hata yaparlarsa 2003'den bu yana çektiğimiz sıkıntı bu sefer 7 değil bir 14 yıl daha sürer.

Gerçekten de Gerets'e yaptıklarını bu yıl Rijkaard'a yapıyorlar. Yahu dün üşenmedim saydım takımdan gönderilen adamlar ve sayısına dikkat çekerim:

Kader Keita, Mehmet Topal, Uğur Uçar, Emre Güngör, G. dos Santos, Jo, Caner Öztürk, Nonda, Leo Franco, Emre Aşık, Linderoth.

Sirkülasyon hızına bakar mısınız? Yukarıdan net bir 11 çıkıyor ve muhtemelen bu saydığım 11 şu ankinden daha çok daha iyi. Fatih Altaylı evvelsi gün yazısında transferlerden komisyon alındığı yönünde bir şeyler söylemiş. Şayet doğruysa kangren artık bütün vücuda yayılmış demektir. Ölümü bekleyen bir takım izliyoruz. UEFA kupasından elenmezsek dahi gruptan dahi çıkamayacağımıza eminim.

Eğer gerçekten bu oyuncular bilerek oynamıyorlarsa ki ben Arda'da bunu çok net görüyorum işimiz bitmiş demektir.

Rijkaard bu gerçekleri şayet biliyorsa onun yerinde olsam PAF takımı ve etrafına Baros, Kewell, Neill üçlüsü ile çıkarım hiç vakit kaybetmeden. Ki bütün GS'lilerin de isteği hep bu yöndeydi zaten...

Ozan dedi ki...

ozan abi benim takıldığım nokta şu skibbe döneminde 2.yarıya başladığımızda hakemler habire kırmızı kart çıkartıp duruyordu adnan polat ne zaman galatasaray türkiyedir dedi stad inşaatı durdu eğer susarsak yanarız diyorlarsa galatasaray o staddan hayor gelmez bunu bir blogda gördüm abi inanmasamda aklımı kurcalıyor

koala dedi ki...

@ Ozan, birilerinin kucağına oturursan olacak şimdiki görüntüdür

Jordi Metal dedi ki...

Kewell = Hagi'dir

Başka kimi siktirip kovduruyorsanız kovun :)

Zira gerisi sikimde değil.

Görkem dedi ki...

Avrupa'dan elendikten sonrada bu yazıyı okudum değişen hiçbirşey yok ,ve hatta herşey daha kötü.