28 Eylül 2010

Koyun gibi izlemeye devam edelim


27 Nisan 2009'da Kadıköy'de bir eve baskın düzenlenir. Devrimci Karargah'ın lideri Orhan Yılmazkaya polislerle çatışır. Bir polis ve kendisi hayatını kaybeder.

Dönemin İstanbul Valisi Muammer Güler ve İstanbul Emniyet Müdürü Cerrah, örgütün çökertildiğine dair açıklamalar yapar.

Aradan bir seneden fazla bir süre geçer. Eskişehir İl Emniyet Müdürü Hanefi Avcı, Haliç'te Yaşayan Simonlar diye bir kitap yazar. Kitapta Gülen Cemaati'nin emniyet içinde örgütlendiğini ve telefon dinlemesi dahil her türlü yasadışı faaliyetlerde bulunduğunu iddiaları yer alır. Kendi isteğiyle merkeze alınır.

Ardından fırtına misali haberler yağmaya başlar hakkında. 1.5 yıl önce çökertildiği devletin en üst makamları tarafından açıklanan Devrimi Karargah'a yönelik bir operasyon başlar. Operasyonda Sosyalist Demokrasi Partisi Genel Başkanı Rıdvan Turan da dahil olmak üzere 13 kişi tutuklanır.

Tutuklamaların sonrasında Hanefi Avcı'nın Devrimci Karargah üyesi bir isme ait telefon hattını kullandığı ve örgütten bir kadınla ilişkisi olduğuna yönelik iddialar ortaya atılıverir.

Ve Hanefi Avcı, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Ankara'da gözaltına alınır.

Şimdi bu tabloya bakıp, her şeyin rayında olduğunu söylemek mümkün mü? Bir Emniyet Müdürü tarafından ortaya atılan iddialar soruşturmaya gerek görülmezken, Zaman, Samanyolu, Sabah, Taraf gibi yayın organlarında çıkan haberlerin derhal soruşturmaya tabi tutulması biraz ilginç gelmiyor mu?

Ve biz; bu olayı gayet normal ve doğalmış gibi mi karşılayacağız?

Ve biz; bu olay hiç yaşanmamış gibi mi davranacağız?

Ve biz; sağımızda, solumuzda yaşananlara hiç tepki göstermeyecek miyiz?

Ve biz; herkese el uzatma teranelerine inanacak mıyız?

Ve biz; devletin ismi belli bir cemaat tarafından yönetilmesine aval aval bakacak mıyız?

Ve biz; bu kadar salak mıyız da bunların hepsini yiyeceğiz?

Adalet; Ensar Vakfı Eski Şube Başkanı Zekai İşler, küçük çocukları taciz ederken, o küçük çocuğun yaşadığı travmayı basındaki haberlere yüklerken; eski bir suikastçi olan, kendinden 50 yaş küçük bir kadınla evlenen ve en nihayetinde 14 yaşında küçük bir kız çocuğuna defalarca cinsel tacizde bulunma sapıklığına karşı bu denli ağır aksak ve yavaş ilerleyip, vicdanları sorgulatırken; bir kitap sonrasında kendi Emniyet Müdürü'nü bile derdest ettirebilme gücüne sahip.

Varın, gerisini siz düşünün

19 yorum:

Ozan dedi ki...

İsmet İnönü boşa dememiş bu sözü abi
Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur.

ama benim gözlemim 82 darbesi insanlardan bir çok şey almış götürmüş sözde demokrasi var ama insanlar o darbenin etkisinden hala fikirlerini açık açık söylemekten korkuyor

Adsız dedi ki...

koyun olmak şu bence

"kitap yazdı ondan içeri aldılar ağğbiiii"

Unknown dedi ki...

:) Bir de böyle kimliğiyle yazamayıp saçmalayanlar yok mu hasta oluyorum :) Doğru kitap yazmasa da içeri alınacaktı bak şu tesadüfe ki içeri alınması tam da kitabı yazdıktan sonra açıklama yapmadan 2 gün önceye denk geldi.

Unknown dedi ki...

ahh bir de "devrimci karargah" diye bir şey var. bööyle izliyoruz olanları:)

Adsız dedi ki...

ne kimliği?
sen kimliğinle mi yazdın şimdi?

bu yazı saçma bir yazı. ayrıca sıkıldım okurken. son paragrafta hangi kesime çakmak istediğini belli eden bir yazı, tarzı gördükten sonra tamamını okumadım bile.

elde yasa dışı örgüt ile ilgili bağlantısı olduğunun kanıtları olan bir emniyet müdürü var, savcılık talimatı var ifade vermeye çağırıyorlar ama gitmiyor, tutuklanma kararı çıkmayıp da ne olacaktı?

madem komplo teorilerinden gidiyorsunuz
acaba planlar tek tek çökmeye başlayınca kendime bir kalkan yapayım diye bir şey düşünmüş olmasın bu adam?

aman bir şey olursa kitap yazdım zaten onun son kısmına cemaatı da ekleyeyim içeri alırlarsa sebebi kitap diye yaygara koparırım olmasın?

bir de açıklaması çok önemliyse yazılı olarak vermiş zaten var ajanslarda. uzun bir yazı özet: kitaptan kitaptan.

islamofobi var anlıyoruz ama pabuç da pahalı artık.

koala dedi ki...

@ Adsız; sikeyim senin İslamofobi'ni. Yavşaklar kendi kendinize düşman üretip, sonra onlarla kendinizce savaşmayı bir kenara bırakın. Bu adam yıllardır devletin memuru, hiçbir şeyi çıkmıyor da, bir cemaat hakkında yazı yazınca mı ortaya çıktı. Ancak sizin gibi embesillerin inanacağı bir masal bu. Okumamış, çok da sikimde. Senin gibi orospu çocukları okusun diye yazmıyorum.

Madem İslami duyarlılıklarınız var, aranızdan çıkan pedofili bağımlılarına iki çift laf edin. Samimiyetinizi sikeyim sizin.

il Capitano dedi ki...

islamofobi nedir yahu?bu memleketin %97'si müslüman değil mi,niye %42'nin islamofobi'si olsun.

sen kıldığın namazı,tuttuğun orucu bana dayatma,bırak kılmazsam-tutmazsam günahı bana kalsın.öbür tarafta elimden sen mi tutacaksın?

menderes beridir bir Allah-kitap siyaseti var bu memlekette ve başa gelebilmek için bunları söylemek şart oldu.ama kim geldiyse abd'nin uşağı oldu.şimdiki gelen büyük müslüman da bop'un eşbaşkanıyım diyor.ne kardeşim bop?hiç sordun mu kendine?çıkıp bas bas bağırıyor ben bop'un eşbaşkanıyım diye,sen biliyor musun ki bop ne?büyük ortadoğu projesi adı verilen bir bok var ve bunu uygulayacak olan amerika.

amerika kilometrelerce öteden ortadoğu'nun barışını istiyor,biz daha iyi yaşayalım diye uğraşıyor mu sanıyorsunuz bizim başbakan böyle deyince.yok kardeşim amerika ırak'a getirdiği özgürlüğü bütün ortadoğuya getirmek istiyor!götümüzü bile daha demokratik hale getirecekler ama olsun hala müslümanız de mi!

hanefi avcı denen adam uzun yıllar cemaatin içindeydi ve iç anadolu sorumlusuydu.yıllarca eskişehir'e gelen öğrenci çocukları cemaate kattılar.ne oldu da avcı kitap yazmaya kalktı bilmem ama avcı eğer görevine devam etseydi,sınır ötesindeki hocanın adamı olmaya devam etseydi kılına zarar gelmezdi.şimdi açığı bulunamayınca böyle bir tezgah kuruldu.aynı ergenekoncu diye alınan balbay gibi,tuncay özkan gibi yargılanmadan içerde çürümesi beklenecek!biz de 2 gün konuşup,3.gün Galatasaray'ın hakkını yediler aq diye ağlaşacaz!

abi kusura bakma çok uzun oldu ama yazacak yer görünce dayanamadım :)

Adsız dedi ki...

tamam sen küfretmeye devam et. ya adam olursunuz ya da koyun dedikleriniz sizi güder bundan böyle...

koala dedi ki...

@ Adsız; bak hâlâ söylüyorum biraz adamsanız, Müslümansanız aranızdaki pedofili bağımlısı sapıklara iki laf edin. Ama tabii peygamberiniz de 9 yaşındaki kızı alıyor, dinen yasak değil, haklısın.

kusura bakma ama beni güden kimse yok. güdülmeye niyetim de yok. bir gün koçların tos'lamasıyla darmadağın olacaksınız haberiniz yok.

Adsız dedi ki...

benim bu olaya birşey dememi pedofili adamın birine laf çakmamla ölçüyor yahu şaka gibi. suçu varsa alsınlar içeri allahından bulsun eğer doğruysa. ee? ben mi yakasına yapışayım yani?

ölçmedim de yüzde kaçı müslüman ama abd'den daha çok islamofobi var bu memlekette, bu şaşırtıcıdan da öte inanılmaz birşey.

cemaatle ilgili kitap yazdı içeri aldılar hemen müslümana çakayım, adam pedofili sıfatı da "ensar vakfı" başkanı, tamam istediğim oldu şimdi onlara da çakayım hemen diyen bir zihin nasıl ve nerede yetişiyor?

bu zihin bu topraklarda hep kaybetmeye mahkum olacaktır inşallah.

Ozan dedi ki...

ben lafı götünden anlamak diye buna derim bu ülkede cemaatin yüksek bir potansiyeli var bunu anlamak için kitap yazılması gerekmiyor yada gerekiyor sorun o değil sorun dönen oyunu anlayabilmek yazı için teşekkürler abi

Adsız dedi ki...

sen onu boşver de bize 82'de ki darbeden bahset biraz.

koala dedi ki...

@ Adsız; bak aşağıya, ne kadar şey yazıldı bir senelik blog ömründe. şimdi 12 Eylül'ün karşısındasınız ya bazılarınız, Erdal Eren'in filan ismini ağzınıza alıyorsunuz ya. zihniyetiniz 12 eylül ürünüdür. bak bakalım imam hatipler ne zaman çoğalmış. yök'ü kaldırsanıza, karşıydınız ya. ne oldu ele geçen kale olunca yök kalıverdi olduğu yerde.

sen onu boşver de, bize bu ülkede "allah allah" nidalarıyla yakılan insanlardan bahset biraz

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2010/07/erdal-eren-56-ylda-ilk-kez-hatrlamak.html

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2009/09/12-eylul-1980-silinmez-belleklerden-ve.html

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2010/07/ahlar-ve-vahlar.html

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2010/07/hangisine-dur-dediniz-lan.html

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2009/11/tarihin-ayb-6-kasm.html

http://lucarelli-breitner.blogspot.com/2009/08/kenan-evrenden-mamaka.html

stalker dedi ki...

dinci faşistin "islamofobi var" demesi de ne güzeldir. bi de gelmiş 12 eylül'den bahset diyor hahaha. fethullah ibişinin sızıntı'da generalleri nasıl kutsadığını anlatın bi zahmet. bugün demokrat, darbe karşıtı kesilenlerin o zamanlar kime hizmet ettiklerini, kime yağ çektiklerini filan. böyle pişkinlik görülmedi yav. 12 eylül'den bahset diyor, şaka gibi. "12 eylül senin baban, evlat."

Ozan dedi ki...

@stalker

işte aklı sıra yersen yapıyor ve insanların fikirlerine tahammül edemiyor çok haklısın 12 eylül bunların babası adam daha kimliğini açıklamaktan korkuyor adsız olarak yazıyor

Adsız dedi ki...

sdkladjl bu ne olm şaka mısınız siz?
güldürmeyin kendinize.
82'de ki darbeden bahsediyorsunuz hayalperestler.
alkolik hareket engellenemez.

tamam pes hadi herşey amerika'nın oyunu, evet ben tahammül edemiyorum.
küfürleri de ben ettim.

müslüman, cemaat kelimesi duyunca hurra islam'a sallayalım, aziz nesin %60 muhabbeti yapalım diye saldıran tipler sizsiniz, koyun, yobaz, gerici yaftası yapıştıran da sizsiniz.

bunu demek için fırsat çıksa da çaksam demekten bıkmadınız mı abi? :)

yeter vallahi hep aynı mahsul ya, sıkılıyorum valla.

Unknown dedi ki...

o değil de tutturmuşlar islamfobi, cartfobi. birileri mutlaka bir şeylerden korkmak zorunda. gerçi sayelerinde ilkokul defterlerindeki etiketlerin başka anlamları olduğunu da öğrendik ya neyse. bu arada ilk yorumdaki "82 darbesi"ne gönderme yapmış sanırım adsız arkadaş. yani darbe ile ilgili bir derdi yok bence. gayet de hoşuna gitmiştir:))

Ozan dedi ki...

tamam hata bende tarihleri karıştırdım o da tamam ama 12 eylül'e laf söylediğimi anlayamacak kadar kıtmısın anlayan anladı orda ben yanlışı yaptım

bize dini anlatma müslüman'a lafımız yok bizim her boka karışan cemaatlere lafımız var ve oldum olası saçma gelir cemaatler isteyen istediği gibi yaşar dinini illa bir cemaate girmek mi lazım yafta demişsinde arkadaşım çağdaş insanlara kafir Allahsız yaftaları yapıştıranlar kimler demekki yaran var gocunuyorsun burda hiçbir müslüman'a yada dine sallamıyor sadece demek istiyor ki cemaat amacının dışıdna bunu görmek için körmü olmak lazım

mesela bak çocukluğumdan beri neden oruç tutuyorsun diyen yok ama oruç tutmadın mı neden tutmuyorsun diye sorulur insan önce kendini kurtarsın sonra başkasını biz bu ülkede oruç tutmuyor diye dayak yiyen çok insan gördük

ulan o değilde etrafta Allaha kitaba küfür eden binlerce adam var onlar zoruna gitmedi şurda cemaat'e sallaması mı zoruna gitti gerçekler acıdır işte insanın böyle din duygularını sömürüyorlar

Saunders82 dedi ki...

Pabuç pahalıymış. Adsız 'Tanrı'ına inanıyorsan git ona sığın. O seni affedecektir burda söylediklerin için...