18 Ekim 2010

Amnezi yaşatın bana


Ne çalışasım var, ne de bir şey yapasım. Öyle mal mal monitöre bakıyorum. Arada bir-iki haber yapıp internette saçma sapan şeylere bakınıyorum.

İnsana bir hayat nasıl zehir edilir, daha iyi anladım. Ersun Yanal, Abdullah Avcı, Fatih Terim, Hikmet Karaman gibi isimler dolanıyor ortalıklarda. Hepsi felaket gibi. Ersun'da başarı yok, Abdullah da oyun yok, Terim de insanlık yok, Karaman zaten Terim'in iki alt level'ı düzeyinde.

Hayatta en kötü şey umutsuzluktur. Umut bittiği yerde, hayat biter. İntihar eden insanların hemen hepsi umutsuzluğa kapıldığını ve çıkış noktası göremediği zaman yaparlar bu işi.

Mantıklı Galatasaray taraftarının umudunu kırdılar. İnsanların hepsinde bir bezginlik, hepsinde bir umutsuzluk. Biliyorlar ki, bu isimlerden hangisi gelse, kaçınılmaz sona doğru ilerliyor Galatasaray.

Yorumlarda kim yazmış hatırlamıyorum, Terim'i Olimpiyat Stadı'nda 5'lik Rize maçında yuhalayan da, 5-2'lik Kocaelispor maçında Skibbe'yi yuhalayan da, dün "İmparator Terim" diye bağıran adamlar da aynı kişilerden oluşuyor.

Bu adamlar deplasmana kaldırılan her otobüsten en az 5-10 bin TL alıp, ellerine binlerce bilet tutuşturulan, kendilerinden başka hiçbir taraftar grubuna yaşam hakkı tanımayan bir güruh.

Kim gelirse gelsin değişmeyecek, isterse takım şampiyon olsun. Vizyonsuzluk Galatasaray'ın yegane vizyonu oldu. Pısırık, itilip kakılan, herkese yem edilen yani sözün özü sıradan bir kulüp haline getirildi Galatasaray.

Hiçbir şey yazmak gelmiyor içimden. Ne maç izlemek istiyorum ne futbol konuşmak. Öylece yatayım, kalkıp uyandığımda hiçbir şey hatırlamayayım.

12 yorum:

Nihat ONUR dedi ki...

Ya nedir bu insanlardaki bu TERİM nefreti hala anlayamadım !...allah aşkına biriniz yazsında okuyalım ben birseyler yazdım ..
http://btioyospor.blogspot.com/2010/10/imparator-fatih-terim.html

koala dedi ki...

@ Nihat ONUR; herkesin geçerli sebepleri vardır. Haliyle benim de var.

1- Mehmet Ağar'la olan ilişkisi.
2- Herkese tepeden bakması.
3- Galatasaray'a geldiği 2. dönemdeki transfer rezaletleri.
4- Takım üstünde otorite adı altındaki uygulamaları.
5- Teknik direktörlük yeteneklerinin -bence- yetersiz olması.
6- İnsanları aşağılaması.
7- Siyasi ilişkileri.

İstersen daha sayarım. Yazını okudum. Herkesin farklı fikirleri olabilir. Sen savunursun, ben eleştiririm. Gayet doğal bir durum bu. Ama kişisel olarak kendisinin yönettiği bir Galatasaray'ı benimseyemem.

dt.ibo dedi ki...

azize bile anladı da bu grubu tasfiye etti. Şimdi 100 kişi bağırsa yönetime veya ıslıklasa topçuyu (guiza gibi istisnai örnekler hariç) 1000 kişi susturuyor.
Bari TT arena da akılları başlarına gelse.
bu arada tvdeki yalakaların hepsi zaten bikaç haftadır f.terim promosyonuna başlamışlardı.yönetim bu tarz olaylarda hep taraftarın gönlünü hoş tutup kendilerine siper olacak hoca getirmeyi alışkanlık haline getirdiklerinden, ya tugay'ı getirir onu bitirirler ya da f.terim i

Ozan dedi ki...

fatih terim neden mi gelmesin onuda yiyicek bu tayfa bırakn adam uefayı aldıran terim oalrak kalsın saygıyla analım yoksa kötü anıcaz zaten egosu olmasaydı italyaya gitmez takımda klaır şampiyonlar ligini aldırırdı

Ozan dedi ki...

adamlar bak başarısız olsak bile terimle olalım diyorlar bizim yerlilere verilen şans hiçbir zaman yabancılara verilmedi lan ne milletiz ya böyle egonun içine sıçayım arkadaş çok konuşam adam iş yuapmaz şenol hocada harcanırsa ben böyle düzenin içine sıçayım

koala dedi ki...

@ Ozan, vardır taraftarda Terim fetişzmi. Sorsan ikinci dönemi, hiçbiri hatırlamaz bile. Lukuncu, Cristian, Petre, Bratu filan saymakla bitmiyor o dönem. Dur benim gazetede yıllar önce bir yazım vardı bulursam onu çakayım.

Ozan dedi ki...

onların ben en kibar tabirle beynini sikeyim daha dün gibi hatırlarım istifa ederken 3-1 kaybettiğimiz trabzon maçıydı dedi ki bir daha ne milli takım ne galatasaray dedi gelirse fath terimin tepesine edeyim benim aklımda kalan en kötü sezon o

bss dedi ki...

abi iyiki varsın bende aynı senin bulunduğun durumdayım sanki mike tyson dan yumruk yedm.lanet olsun abi ya bu millet,millet değil illet güzel ne varsa yok ediyorlar,taraftarı genci ögrencisi yaşlısı %90 ı koyun.şu son referandum sonucu,ülkenin dibe doğru giden ekonomisi futbolu,rijkaard istifa diye bağıran taraftarı hepsi beni milletimden tiksindirdi:(( böyle konuşmak benim ayıbımmı?

Pan Monroe dedi ki...

Son duyum: Hikmet Karaman t.d
Hakan Şükür sportif direktör

çok açık ve net söylüyorum. şöyle bir ikili bu takımın başına geldiği anda 30 yıllık takımımı bırakırım, kendimi bireysel sporlara adarım. Yeter a.q! Yeter lan!

Galatasaray Türkiye'yle o kadar paralel gidiyor ki 10 senedir. O kadar ki..Bütün rezilliklerin, aymazlıkların içinde , müdahele insiyatifin sıfır. Sesini duyurma insiyatifin sıfır. Hep aynı güruh, senin adına karar alıp uyguluyor ve zilyonlarca taraftarın, insanın üstünde tahakküm kuruyor.

Keşke Rijkaard sezon başında sözleşme uzatmayı kabul etseydi de, şu tazminat daha da kallavi girseydi...keşke.

Ozan dedi ki...

@Pan Monroe yalnız değilsin bir çok kişi galatasaraylılığını askıya alıcak bunlar yüzünden şampiyonluk amaç değil araçtı artık amaç oldu bu klubün değerlerini çiğnediler ya

Ozan dedi ki...

lan bu midesizliktir ya hakan şükür geliyormuş gelirse adam değildir yönetime salla salla anına kar kalsın

AslanlıYol dedi ki...

Sanırım tüm aklı selim sahibi GS'liler aynı duyguları paylaşıyor, geleceğe dair ışık yokken nasıl ayağa kalkar bu sevda bilemiyorum. Bunlar da bizden:

http://kalenderlibero.blogspot.com/2010/10/sagolun.html