20 Ekim 2010

Finlandiya Başbakanı'nın bacakları



Sabah saatlerinde "Finlandiya'dan destek" başlığıyla ve içeriğinden hiçbir şey olmayarak verdiler haberi.

Birkaç saatten bu yana "Hayal kırıklığı ne kelime" başlığıyla veriyorlar.

Türkiye'ye haftada bir mutlaka Başbakan, Cumhurbaşkanı gelir ve AB için destek sözü verir.

Fakat konu Finlandiya Başbakanı Mari Kiviniemi'nin bacakları olunca, manşetlere taşınıveriyor. Bakın görün, yarın bütün gazetelerin ilk sayfasında olacaktır bu haber ve fotoğraf. Ve yine takip edin, Türkiye'ye pek çok Başbakan, Cumhurbaşkanı gelecek ama hiçbiri birinci sayfaya taşınmayacak. Çok çok, siyaset sayfalarında yer bulur, hepsi o.

Eyvallah, dünyanın her yerinde basın en amiyane tabirle "Et satar" ama Türk basını kadar seksist, kadını aşağılayan başka bir basın da yoktur.

Nedir bu açlık, nasıl bir sapkınlık, nasıl bir cinsiyet ayrımcılığıdır bu bilmiyorum. Bir çift bacak, bir haberi sattırmak için, böyle göze sokulur mu? Ya da böylesine aşağılık bir biçimde satılmaya kalkılır mı?

Bu arada fotoğrafın orijinali alttadır. Dediğim gibi yarın bütün gazetelerin birinci sayfalarına bakın. Bu fotoğraf, hemen hepsinde olacak mı olmayacak mı?

2 yorum:

Ozan dedi ki...

türklerin aklı belden aşağı çalışıyor felsefesinden olsa gerek biz bu işin dozunu ayarlayamadık abi eskiden bunlar gizliydi ne zaman açığa çıkmaya başladı o ince çizgi kaçtı sapık bir toplum olduk ya

mirmak dedi ki...

Türklerin aklı çalışmıyor. arada bir çalışacak gibi oluyor.o zamanda zeminden insanın beline kadar çıkabiliyor bu akıl. daha ötesi yok.