5 Ekim 2010

Sokarım milli takımınıza


Fatih Terim'den bu yana milli takımı ne sevdim, ne de destekledim. Hiç umrumda bile olmadı, başına kimin geçtiği, kimi yendiği, kime yenildiği filan.

Öyle uzun uzadıya yazmayacağım. Arda Turan sakatlanmış. Kusura bakmasınlar ama sokarım milli takımlarına. İşin boku çıkmaya başladı. Her milli maç öncesi ve sonrasında Arda, Hakan Balta, Sabri v.s. v.s. birilerinin sakatlanmasından bıktı insanlar.

Galatasaray Sağlık Kurulu'na atıp tuttuk da, adamlar hazır hale getiriyor, milli takımda yeniden sakatlanıyorlar.

Bu işin ciddi anlamda önünü almak lazım. Zerre umurumda değil milli takımın ne yaptığı ben Galatasaray'lıyım, milli takım da beni hiç mi hiç ilgilendirmiyor.

Herkes samimi olsun. Milli Takımı destekliyorum diyen kaç Galatasaraylı, Semih Şentürk'ün gol atıp kazandığı maçta içine sinerek seviniyor.

Ya da Fenerbahçeli kaç kişi, Arda Turan'ın golleriyle kazanan milli takım maçından sonra gönlü rahat oluyor.

Herkes birbirini kandırıyor. Volkan'a küfür etmişim, nefret ediyorum, milli takımda diye seveceğim. Hadi canım sen de....

Tam tersi durum Fenerbahçe, Beşiktaşlı arkadaşlar için de geçerli.

Milli görev filan diye bir şey yok. Kimse milli takıma gitmiyor diye vatan haini olmaz.

Eğer milli görev yapmak istiyorlarsa, kazançlarını düşük göstermeyip, adam gibi vergi vermeleri yeter.

8 yorum:

Ozan dedi ki...

abi valla bu yazıların sayesinde anladım insanları eskiden olsa kızardım ama haklısın çok faşist olmuşuz ya sayende daha iyi anlıyorum

scorp dedi ki...

adamlar zorla mı çağırıyor sakat futbolcuları?

daha hazır değilim diyemiyor mu bizim futbolcular.

eee tabi milli takım bir vitrin. iyi oynaki avrupa takımları seni takip etsin.

bir de prim olayı varki onu geçen aykut kocaman da dile getirdi.

son olarak dediğin gibi madem milli görev olarak görüyorlar. adam gibi vergi versinler. ( aslında bu herkes için geçerli. güya herkes vatanseverdir ama iş paraya gelince herkes bir çakallık peşinde de hadi neyse)

Tansu Gürsel dedi ki...

Peki ya Galatasaray'dan gitmek için tabir-i caizse götünü yırtan Arda Turan'a ne demeli? İnsanda takım sevgisi olmazsa en azından ona para kazandıran kulübe karşı bir sorumluluk duygusu olur. Arda'nın bu yaptığı hangi iş ahlakına sığıyor?

Ozan dedi ki...

al işte adam 6 hafta yok aq ben böyle işin sonra rijkaard milli maçlara yakınınca bahane diyorlar alın bahane adam altı hafta yok rijkaardın hayıflanmakta haksızmı sıçayım ben böyle işin içine türk futbolu adam olmaz

Melih ERTAN dedi ki...

Hocam selam,
Başlığa bayıldım.
Bir de milli maçlarla ilgili benim gibi düşünen birini daha tanıdım, buna çok sevindim. Bırakın abi adamlar sadece takımlarında oynasın. Milli maçlar gibi angarya iş yok. 10 farklı takımdan gelen adamlar tamamen başka antreman Programına ve bambaşka bir sisteme uymaya çalışıyor. Saçmalık.
Melih ERTAN

il Capitano dedi ki...

aynen öyle düşünüyorum abi.suçun büyüğü Arda efendi'de.devam etsin böyle futbol hayatı bitince kim bakacak bakalım yüzüne.

Anıl Koç dedi ki...

Yazdıkların çok doğru,özellikle herkesin samimi olmasını istediğin bölümde tamamen haklısın.Fakat burada suç herkesindir.Arda'nın bulunduğu durumu hiçe sayıp çağıranda,Arda'yı gönderende yada gönderilmesine engel olamayanda ve en büyük suç Arda'nın kendisindedir.Sen oynayacak kadar iyi değilim yada sakatlığımı tam olarak atlamadım gibi dikkate alınacak mazaretler söyleyebilirdin.Kimse seni silah zoruyla milli takım kadrosuna dahil edecek hali yok.Yada milli takımda oynamayınca kaybedecek birşeyinde yok.Değil mi ama ?

Adsız dedi ki...

Şahsen Semih Şentürk gol attığında seviniyorum veya bir başkası.
Milli maçlar olduğunda bile kenetlenemeyeceksek...