29 Kasım 2010

Wikileaks'te şu ana kadar gün yüzüne çıkan Tayyip Erdoğan iddiaları


Yazıyı okumadan önce önemli not: Yarın Wikileaks'in Başbakan Erdoğan'la ilgili bölümlerini hiçbir gazetede okuyamayacaksınız. Tüm genel yayın yönetmenleri (biri hariç, o da baskı yediği için muhtemelen yayımlayamayacak) oto sansür uygulama kararı aldı. Şu sayfalarda adam diye okuduğunuz köşe yazarları var ya, hepsi yayımlanmaması yönünde görüş bildiriyor (birkaçı hariç).

Türk halkı okumayı sevmez, o yüzden madde madde yazalım Wikileaks'teki iddiaları.

1- Başbakan Erdoğan, petrol işlerini özelleştirirken kendine de pay ayırıyor.

2- Başbakan Erdoğan, İran’a baskı yaparak doğalgaz boru hattı projesine çok yakın arkadaşının (Fenerbahçe yöneticisi Cihan Kamer) bir şirketini ortak ettirdi.

3- Başbakan Erdoğan'ın, İsviçre bankalarında 8 ayrı hesabı var.

4- Başbakan Erdoğan, Başbakanlık örtülü ödeneğinden Trabzonspor'a milyonlarca dolar para aktarmıştır. Amaç, kaybedilen Trabzon Belediyesi'ni kazanmak.

5- AKP iktidarı, "Yolsuzluk yapan bir hükümet ve ona göz yuman bir İslamist… (Başbakan Erdoğan burada söz edilen)" sözleriyle nitelendiriliyor.

6- Başbakan Erdoğan, çeşitli bilgileri İslamcı gazetelerden alıyor ve kendi bakanlıklarının yaptığı araştırmalara bakma gereği bile hissetmiyor.

7- 6. maddedeki nedenden ötürü istihbarat ve ordu artık bazı bilgileri kendisine iletmiyor.

8- Kimseye güveni yok, kaybetmekten çok korkuyor.

9- Başbakan Erdoğan, Allah’ın Türkiye’yi yönetmesi için kendisini seçtiğine inanıyor.

10- Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay inşaatı ihalesinin Başbakan Erdoğan'ın ricasıyla oğlunun kayınpederi Sadık Albayrak’a verilmiştir.

11- Yolsuzluka adı geçen bakanlar: Abdülkadır Aksu, Kürşat Tüzmen ve Mehmet Müezzinoğlu olduğunu belirtirken, eski MHP'li Tüzmen'in "her türlü avantaya açık" olduğunu dile getiriyor.

Şu saat itibariyle kapağı aralanan iddialar böyle. Bu iddialar dışında bir önceki hükümette bakanlık yapmış bir kişinin (ki o kişinin kim olduğunu biliyorum) Türkiye'deki uyuşturucu ticaretinde çok ciddi payı olduğu, yine aynı bakanın küçük yaşlardaki kızlara olan düşkünlüğü, Nimet Çubukçu'nun eşinin birtakım kirli işlerde bulunduğu gibi pek çok iddia var.

Bunlar deli saçması, komplo, yalan olarak geçecek tüm dünyada. İran, ABD, Almanya İngiltere, Fransa, Rusya yani adı geçen tüm ülkeler iddiaları yalanladı. İlk kez aynı fikirde olan ülkeler var, ne ilginç değil mi?

5 yorum:

Manuel Calavera dedi ki...

iskolik ve mukkemmmellliyettci :)

aksilaz dedi ki...

İşinde gerçekten mükemmel. Boş yere yurtdışına kaçmadı alelacele.

temel reis dedi ki...

gerçekliği kesin olmayan iddialar hakkında çok ahkam kesmemek gerekir çamur at izi kalsın mantığı çok sakat
şu trabzonspor meselesinde de belediye chpdeyken akpnin örtülü ödenekten tsye yardım etmesiyle halk nasıl akpye oy vermeye başlıyor onu anlamadım bu sözü edilen ödenek gizliden yapılmadımı halkın nasıl haberi olduda akpye oy vermeye başladı
not: kesinlikle akpli değilim :)

koala dedi ki...

@ burkino; washington kabul etti belgeleri daha neyin üstüne konuşabiliriz bilmiyorum.
chp'nin belediye başkanlığı döneminde Rahip Santoro cinayeti, McDonalds'ın bombalanması ve Hrant Dink cinayetlerini yan yana getirirsen cevabı bulursun.
Not: kesinlikle chp'li değilim...

ozdmroz dedi ki...

camur at ızı kalsınmıs. Iste bunlar gıbı dusunen mılyonlarca ınsan var memleketımızde, butun dunya kabul ettı bu belgelerı bızımkıler hala akpyı cekemeyen, ılerı gıtmemızı engelleyen, yok bik bik bik. Bırakın ya uyanın artık uyanın ey cahiller...