17 Kasım 2010

Yerim böyle vecibeyi


Ben komşuya vereyim, komşu bana versin.
Dayıoğlu bana getirsin, ben dayıoğluna götüreyim.
Kahveden okey arkadaşına yarım kilo, ben ona yarım kilo.
Amcamlara bir kilo iyi yerinden, amcamlardan bir kilo iyi yerinden.
Budu Berber Kamil'e, paçası Hakkı Usta'ya, aynıları yine bana.

Yoksullara yardım, olmayanlara sadaka niyetine kesilen kurbanın dağıtımı aynen böyle işliyor. Ahmet, Mehmet'e veriyor; Mehmet, Ahmet'e. Dağıttığınla, aldığın birbirinin aynı hemen hemen.

İhtiyacı olan zaten yiyemiyor, hadisenin dini içeriğinde ihtiyacı olanlara verileceği söylenmiyor mu? Söyleniyor. Eeee, o zaman niye herkes birbirine paslıyor etleri?

Gerçi hadisenin çıktığı nokta bile gayet saçma duruyor. Hz. İbrahim, oğlu olursa Allah'a kurban edeceğini söylüyor da, İsmail'in boynunu keserken gökten kurban iniyor, v.s. v.s.

Şu dini hikâyelerin alayı böyle saçma sapan ve anlamsızdır zaten. Gökten inen kurbanı geçtim, kim oğlunu kurban eder?

Milletin sahtekârca tavrına ayrıca uyuzum. "Yine o görüntüler" tadında başlıklar, yazılar. Açık açık söyle işte ne düşündüğünü. Benim adıma vandallıktan başka bir şey değil. Kaldı ki, dediğim gibi madem işin olurunda yoksula, ihtiyacı olana vermek var, bu konuda da herkes sahtekâr. Elden ele geçiyor sadece kesilen hayvanlar.

Millet hidrojen atomunu hapsedip inceliyor, biz kurban kesiyoruz. Hayvan kurban etmek hangi çağda kalmış acaba?

Böyle devam. Dini vecibe diye vicdani ve ruhani mastürbasyon yapmaya devam edelim.

Hayır her şeyi anladım da, hayvanı delip, şişirmek ne lan? Cidden hayatımda daha aptalca bir görüntüye rastlamadım. Hayvanın ayağından üflüyor eleman. Lavuğa çocuğun için iki balon şişir desen, kendisine küfredilmiş gibi bakar. Al bak fotoğraf aşağıda. Bundan daha aptalca bir görüntüye rastlamış olanınız var mı merak ediyorum.


Not: Şu yazıdan sonra izleyici sayısının düşeceğinden pek eminim. Çok da sikimdeydi ya..

34 yorum:

outlaw dedi ki...

ben hep dikine gidiyorum, millet - gitmeyi bırak - baştan gelmiyor bloga zaten, sen-ben-bizim oğlan takılıyoruz. kafamızı dinliyoruz valla. şerefsiz kurbanın da bir kavurması çok güzel olur, bir de akşam haberlerinde "boğanın intikamı" videoları izlemek keyifli oluyor, başka da bir boka yaramaz zaten.

Adsız dedi ki...

sen de kurban kesenlerin sikindeydin sanki. Sikime anlat taşşağıma anlatma amcık..

İmansız pezevenk.

Adsız dedi ki...

benim yazdığımı yayınlamazsın tabi. çünkü o kadar adam değilsin. sen anlatırsın okunsun dinlensin istersin ama kimseyi çekemezsin.

adamsan yayınlarsın ama sanmıyorum dansözün teki çıkacaksın..

Ozan dedi ki...

valla yok abi çok gördüm o şişirmeyi :D yanılmıyorsam deriyi yüzmek için yapılıyor en güzeli bir kurumda kestirmek ama cahillik işte illa kendi kesicek her sene aynı malzeme sen önlemini almazsan tabi engelleyemezsin güzel bir yere değinmişsin abi aileler içinde döngü oluyor hep et olayı ama baksan nerdeyse hepsinin evine et girer girmeyenlere vermek lazım işte en kolay iş bir anda en zor oluyor adam kesiyor bölüyor torbalıyor ama dağıtmak zoruna gidiyor bu işin en güzel yapılacak yeri merkezler veya kızılay bu kurban olayı milletimizin abartmasından dolayı bu hale geliyor yoksa basit bir olayı saçmalarştırmaktan başka birşey yapmıyoruz

Adsız dedi ki...

eline sağlık abi.
vecibeyi bırak komple bu dini...

alig dedi ki...

abi geçen her yazdığına katılıorum demiştim nazar değdirdik bak :) bu iş bencede seninde dediin gibi amacına uygun yapılmıo
bzm hakkaten cahil olan insanlarımız kesiminide dağıtımınıda kendi kafasına göre yaptıı için kurban bayramını wahşet bayramına dönüştürüolar...oysa bu hayvanlar gerçekten uygun koşullarda kesilse dağıtımı gerçekten karşılığını beklemeden ihtiyacı olanlara yapılsa tadından yenmez hiç diilse insanların yüzü senede 4 5 gün güler...bende çok dinine bağlı tamamen kuran a göre yaşayan bi insan diilim ama oruç kurban zekat gibi ibadetlerin dewir ne olursa olsun yapılmasından yanayım we Allah'a inana bi insan olarak onun mucizelerinede inanıyorum...haa bu arada bu yazıdan sona seni okumıyacak adamında koy götüne ;)

il Capitano dedi ki...

eline sağlık abi,10 numara.

koala dedi ki...

@ Adsız; lan mal oğlum yorum yayınlamak için bilgisayar başında mı bekliyorum? al bak yayınladım. dansözlük sende kalsın. dansöz arap kültüründen gelir, senin gibiler daha iyi bilir. (yanıt gelirse ancak öğlen yanıtlarım. uyku vakti maloğlan)

Ozan dedi ki...

okuduğunu anlamayan mal nasıl saldırıyor :D

Anoz dedi ki...

Yine ayni görüntüler derken daha dogru dürüst elestiriler görmedim, daha surda ulan siz cahilmisiniz, yavsakmisiniz denmedi? Surda kasap varken ordan alcan eti gidip dagitmak varken neden kendin yapiyorsun? Yok canim dinmis... Hiristiyanlar gidip kendilerimi agaclari kesiyor her sene?!

Zaten dinler umrumda degil, yinede bu görüntüler asil nekadar geri oldugumuzun gösterisidir! Bizde isyan edelim habire... Birde futbolda devrim bekliyoruz, haykiriyoruz!

brk dedi ki...

"adamsan yayınlarsın ama sanmıyorum"
beyler adam ahmet çakar olabilir, jargon benziyor :D

baba der ki....... dedi ki...

arkadas ne severmissin saga sola laf atmayi. ne begenmez doymaz biriymissin sen. ben dusunuyorsam dogrudur. yanina iki tane de fotograf koydummu inanmayan kalmaz. bazilari yanlis yapiyor diye ateside mi inkar edecez. iman, inanc, ve gelenekler farkli seyler, bizde bunlarin hepsi birbirine girmis. simdi orneklerle senin verdigin her seyi curuturum ama sen yine karsi ornek bulup mantiksizlik mantigina surukleriz durumu. en azindan dine kufretme. kufur senin hayatin olmus onu anladik. muhtemelen kendi cocuguna edemedigin kufurleri gelip buraya yaziyorsun. ama dini isin icine cokda katma. inanc bu cunku. sen bu kelimeyi anlamasan veya anlamak istemesende. inanc....... iman....... agir kelimeler bunlar.
bu arada koyun sisirmekle balonuda birlestirip kendine malzeme buldun ya........ helal olsun o uzaya cikan insanlarin atomlari parcalayan insanlarin fikirlerine katkin olmustur. siz uzaya gidin biz dunyadaki garibanlarla beraberiz. dogrusun isi yanlis yapanlar var ama isin dogrulugu bozulmuyor. mesela sen yamuksun ama yazilarin okunmaya devam edilecek korkun olmasin. yoksa sendede tiraj kaygisimi var
selamlar

koala dedi ki...

@ baba der ki.......; evet tiraj kaygım var, bak her yer reklam dolu. sana tavsiyem yazıyı tekrar oku. dine küfür nerede var bana göster.

fabrizio dedi ki...

ya bizim toprakların insanı böyle işte... Kendine sorsan ibadethanin yolunu bilmez, sırf ele güne gösteriş olsun, "aman ahmet beyler de koç" kestiler desin diye kurban keser. etini de aynen anlattığın gibi eşe dosta dağıtır. sonra sen bunları yazarsın, dinsiz, ateist vs vs gibi hakaretlere maruz kalırsın. ne zaman farklı görüşlere -olabildiğince aykırı da olsa- saygı duymayı başaracağız. "bizim gibi düşünmeyenin yolunu sikeyim", "bırak dinsiz puştu" gibi yaftalardan ne zaman kurtulacağız. adsız herifin biri geliyor; hangi alanda uzman olduğu belli olmayan, daha adını yazacak cesareti olmayan bir mahlukat geliyor, yorumumu koyamazsın tabi zart zurt diye ötüyor. millet olarak eleştiriye ne gelebiliyoruz ne de götümüz yiyor...

helal sana... geri adım atmadan yola devam. blog bu şekilde gitsin. adsız embesillere zaten ihtiyaç yok.

aksilaz dedi ki...

Dinde itikat esastır. Yaratıcıya olan itikatı bazıları koyunluk olarak yorumluyor . Mantık aramakta haklısın seni doyurucu bilgi veremeyen sözde din alimleri utansın. İlahi her dinde bu tip boşluklar var bunun nedeni dinin kendisi değil onu doğru anlatamayan yada yanlış yorumlayanlar.

Şu kurban görüntülerinden tiksinmeyecek insan yoktur. Sizden ricam yanlışı yanlışla tasdiklemeyelim.

Sevgiler

GiesmrailS dedi ki...

mumkun mertebe bende sana cevap hakki dogmadan bi yorum yapmak istemistim.
fakat tahmin ettigim gibi sen ole dedin ben bole yaptim kivamina geldik. sonrasinda ortmenim ayse sacimi cekiyora gidecez. o yuzden sen haklisin hocam ben yanlis anlamisim deyip bakalim yolumuza.
"Gerçi hadisenin çıktığı nokta bile gayet saçma duruyor."
hayatta sacma olmayan ne var ki?
..............

Saunders82 dedi ki...

Koala dine küfretmemiş ama ben her gün ediyorum. Hem de bütün dinlere bütün tanrılara ediyorum. Şimdiki insanları süzüyorum bir de bundan 1500 yıl önceki insanlığı düşünüyorum ve o dönemden çıkmış hurafeler bütünlüğünü gözümün önüne getiriyorum. Yok arkadaş okumadım da değil çoğunu okudum ama bir yerden sonra komik olmaya başlıyor. Masal kitabı okuyup ona inanırım daha iyi...

Bütün dinleri toplayıp bir araya getirip harmanlasalar da (ki zaten her dini kitap bir öncekinin harmanı) inanırlık düzeyi normalde %1'i geçmemeli. Ama insanlık o kadar aptal ve korkak ki bir şeylere inanma gereksinimi reddin önüne geçiyor. Manevi ve ruhani mastürbasyon işte bu nokta da başlıyor.

İnsanlığın önündeki en büyük engel olmuş din. İnsanlığın tarihsel sürecini okuyup idrak eden her birey bunu rahatlıkla görebilir. Şu anki ilerlemişliğin çok daha ötesinde hayal dahi edemeyeceğimiz noktalarda olabilirdik bu saçmalıklara hiç girilmeseydi bir kaç bin yıl önce... O yüzden hala hepsine küfür ediyorum. Keşke cennet/cehennem masalı gerçek olsa, ben yanılsam da bir de orada yüzlerine tükürsem!

Tanita Tikaram dedi ki...

Goruntuler besinci dunya ulkesinden. Dini, muslumanligi gectim. Gelismis (ekonomik ve kafa olarak), modern, medeni, futbol disinda sportif basarilari bulunan hicbir ulkede bu kareler yok..

koala dedi ki...

@ GiesmrailS; hangi isimle yorum yaptın önce onu söyle. sana ait ilk yorum bu gibi görünüyor. neyse siz haklı oluverin sorun değil. ama hoşgörü nerede? eleştirmeye de hak yok mu? saçma kardeşim baştan sona, benim için öyle. sen saçma kabul etme, itaat et, buyrukları yerine getir. getirme diyen mi var? ama bu da benim fikrim.

frodo555 dedi ki...

Kurban kesen bir adam olmadığın için muhhabetin böyle ben sana sen bana şeklinde dönmediğini bilemezsin tabi... Öyle olanı da vardır belki ama bizim buralarda kurban kesen adama et götürmek ayıptır... Et kurban kesemeyene verilir... Öyle bir tane kol verip gün sonunda dolaba baktığında 4 tane kol görmek gibi bir durum söz konusu değil yani... Kendi dolabımda toplasan 20 kilo et vardır, bu demektir ki neresinden baksan 25 kilo bir yerlere vermişim... Dünden beri de bir tane köfte veren olmadı yani et verdiklerimden (zaten kesmediler ki nasıl versinler)...

Şu devirde bu işi hala açıkta sinek böcek pislik içinde ve geride de ciddi bir çevre felaketi bırakarak yapmak konusunda haklısın; hıyarlıktan başka birşey değil... A-a!! pardon haklı değilsin, çünkü yazının konusu o değil...

... değil de, bence senin derdin kurbanla değil dinle alakalı... Bütün TR benim yaptığım gibi bu işi et-balık tarzı yerlerde kafada bone ağızda maske ayakta galoşla temiz hijyenik kimse görmeden halletse bile şu yazının tek bir cümlesi eksilmezdi...

Eksilmezdi de madem niye o fotoları koyup resim altına alakasız şeyler yazıyorsun?? Derdin dinle ise bunu yapmak için niye kurban bayramını ve her zamanki abuk görüntülerini bekliyorsun?

Sence din akıl yürütülerek alt edilebilecek bir kavram mı? Sence şu kaytan bıyıklı yök başkanı (ösym miydi yoksa) senden daha akılsız bir adam olduğu için mi bir dine inanmayı seçiyor... Dünya nüfusunun (iyimser tahminle) %90'ını illuzyon peşinde olmakla suçlayabilirsin, de bu reddedişle birlikte artık o konuda söz söyleme hakkını kaybedersin. Din dışarıdan eleştirilmez, saçma olur; senin derdin paketin tamamıyla çünkü, tek tek opsiyonlarla değil...

O hidrojeni parçalayan adamlar da her pazar rahibe kaç karı züktüğünü anlatıp günah çıkarıyor; matematiği bugüne getirenler de kutsal nehirde yıkanıyor, ona ne diyeceksin? Din gelişmenin önünde duran birşey olsaydı bugün hâla okla avlanır tamtam çalarak eğlenirdik...

Not:
1- O şişirme işi bedenle post arasına hava girsin, deri vücuttan sıyrılsın ve çabuk yüzülebilsin diye yapılır... Bir tekniktir yani, o yapılmadan önce bir deri muhtmelen 5x zamanda yüzülüyordu.. Senin de yediğini düşündüğüm hamburgerler, köfteler, dönerlerin kaynağı olan hayvanlar da mezbahalarda kompressörle şişiriliyorlar, fotodaki dayının komik görüntüsü bir yana prensip aynı...

2- Sen ciddi bir Fanatiksin, biliyor musun... İnsanların sadece kendisiyle aynı fikirde olanları ouması takip etmesi gerektiğine inanıyorsun... Başka bir konuda senden farklı düşünüyor diye hiç tanımadığın ama paydaş olduğun bir hususta değer verdiğin bir adamı da silmiştin zamanında (suat kaya - AKP mitingi yazın) Burada da kurban (din) hakkında atıp tuttun diye dindar insanların blogu takipten vazgeçmelerini bekliyorsun... Onlardan bunu beklediğine göre, sen de hep sana masturbasyon yaptıran şeyleri okuyor, takip ediyor, alkışlıyor olmalısın... bence asıl bu irrasyonel tavır seni takip etmekten vazgeçirebilir, yazdıkların değil...

koala dedi ki...

@ frodo555; isteyen okur, isteyen okumaz. ama şu kadarını söyleyebilirim ki, beni birtakım kişilerin okumasını istemiyorum. üstüne alınma ya da alın, çok umrumda değil.

yazdıklarım tabii ki dinle ilgili. bana mantıksız geliyor kurban kesmek, hayvanları kurban etmek.

sizin oralar neresi bilmiyorum ama inan bana insanlar kurbanları soğutucularına koyup, yemek için kesiyor. ihtiyacı olana dağıtana, fakirle paylaşana helal olsun.

ama bunu neden belirli bir günde yapıyorsun. bütün sene 4-5 kez yap, madem öyle.

şugüne kadar asla ve asla inananların akılsız olduğunu söylemedim. tanımadan atıp tutuyorsun tabii. benim bir dayım bildiğin sakallı, cüppeli bir adamdır, aramızda nasıl bir iletişim olduğunu biliyor musun? bilmiyorsun.

insanların sadece aynı fikirde olanları takip ettiğini istesem ve düşünsem, her gün onlarca yazarı okumam.

her neyse isteyen istediği gibi düşünebilir. ben kurbanı eleştiririm, isteyen keser. ama bu benim eleştirme hakkımı elimden almaz.

Troyadabiradam dedi ki...

Bayram tatilim yeni bitti, eve geldim okunası bloglara göz gezdireyim dedim. Duyarlı Koala neler yazmış bakalım dedim. yazını okudum sonra döndüm, Kurban rituelini 4-5 kaynaktan okudum, doğrudur yanlıştır o konuya girmiyorum.
30 yaşındayım, Anadolu nun bir şehrinde 17 yaşıma kadar yaşadım, her sene babamla kurban kestim ve yardım ettim, daha sonra hayatın tecrübeleriyle yoğrulduğumda şu kanıya vardım. Eğer dinsel bir gerekliliğine inanıyorsan en temiz en hijyen şekilde bu işi yapmalısın yeri gelirse hayvanı bayıltırsın... Ama eğer bu resimlerde ve binlerce görüntüyle ispat edilen vahşet görüntüleri şeklinde yapacaksan bu kurbanı eğer onunda sevap olduğuna inanıyorsan, sadece yazık derim...

koala dedi ki...

@ Troyada bir adam; eyvallah sözümün özünün bir kısmı buydu. ateş edenden, sopayla vurana, ayaklarından bıçaklayıp, kancalayana kadar bin tane fotoğraf gördüm. "dinen yapıyoruz" dedikleri şeyi bile doğru düzgün yapamıyorlar.

isteyen keser tabii. zaten öyle oluyor.

ama bana soracak olursan vandallıktan başka bir şey değil.

Saunders82 dedi ki...

@frodo555; "O hidrojeni parçalayan adamlar da her pazar rahibe kaç karı züktüğünü anlatıp günah çıkarıyor; matematiği bugüne getirenler de kutsal nehirde yıkanıyor, ona ne diyeceksin?"

Sen bu adamlarla birlikte mi yıkanıyorsun? Yoksa birlikte mi takılıyorsunuz?

Bok atmak için elinizden geleni ardınıza koymayın. Bahsettiğiniz bilim insanları anti-maddeyi bulmuş, atomu kesip biçiyorlar; siz daha kurban kesmeyi beceremeyin ama bok atın yine de. Gözünüzde küçültün, iyice ufalsınlar sizin için bir değerleri kalmasın. Böyle rahat ediyorsunuz ancak...

Ama sizin bir suçunuz yok. Hepsi işte inanılan o lanet olası inançlar yüzünden oluyor. Biri bilime inanıyor, hayatı boyunca inandığı bilim adına çalışıyor ve onu zirveye çıkarıyor, insanlık gelişiyor; diğeri papaz oluyor, haham oluyor, imam oluyor sizin gibi düşünenlere Allah diyor, kitap diyor siz de hayatınız boyunca inandığınız gibi kaderinize razı bir şekilde yaşıyorsunuz. Aradaki temel fark bu basit olarak...

frodo555 dedi ki...

@Sounders82: Benim derdimin hristiyan veya hindulara bok atmak değil, dini inancın ve bunun gereklerini yerine getirmenin sadece hiçbir bilimsel yanı olmayan kitleler yerine her kültür-eğitim-akademik seviyedeki insanlar arasında yaygın olduğunu belirtmek olduğunu anlaman için bu "tip!" ile birlikte yorumumu bir kez daha okumanı tavsiye ediyorum.. Yine aynı yerde durursan da söyleyecek birşey yok sana...

İnanmayan biri için kumbaraya 3-5 $ atıp günah çıkarmak, çamurlu kutsal nehirde yıkanmak, ve her türlü teknik gelişmeyi reddedip hayvan gırtlaklamak arasında bir fark olmamalı çünkü...

@koala:
1- Evet ben bu işi yılda birkaç kez, başıma iyi bir şey geldiğinde, riskli ve doğru bir karar verdiğimde, kısacası o neyse olduktan sonra aklıma kurban kesmenin geldiği her zaman yapıyorum; farklı olarak kurban bayramında alımına-kesimine-dağıtımına bizzat nezaret edip daha bir özen gösteriyorum... Çünkü diğerleri benim keyfime kalmış ama bu bir görev (benim için)...

2- Ben sana eleştrime hakkın (senin anladığım manada) yok demek istemedim... Sadece iman etmiş bir adamın kabul ettiği eylemler bütününü belli mantık yürütmelerle eleştirme hakkın olmaz dedim. Yani iman çemberinin içindeki bir adama çemberin dışından laf atmanın bir manası yok; Adam kalbiyle orada, sen aklınla vurmaya çalışıyorsun... Yoksa vahçeti, şiddeti, pisliği, ilkelliği eleştirirsin tabi, bunu yaparken eleştirdiğin şey din olmaz, sanırım dayın da katılacaktır buna...

3- "yazdıklarım tabii ki dinle ilgili. bana mantıksız geliyor kurban kesmek, hayvanları kurban etmek."

Hocam sana "din" mantıksız geliyor zaten, konjenktür gereği işi kurbana indirgemenin manası yok ki! Sence kurban mantıksız ama günde 5 defa mekkedeki 5000 yıllık bir taş yapıya dönüp yata kalka birşeyler fısıldamak mantıklı mı? Peygamberin adı Burak olan bir ata binip bir gecede mekke-kudüs yapıp oradan da göğe yükselmesi mantıklı mı? bunun olduğuna inanmak mantıklı mı?

Soruyu tersten sorayım, az çok bütün dinler yaşamı ve yaşamda o dinin ilahını bulup iman etmeyi kurallarına uymayı bir sınav olarak belirler değil mi... Peki bu iman sınavını yapan yaratıcının her tür mantıklı şüpheden uzak delillerle kendini gösterip de buna sınav demesi mantıklı olur muydu? Her gün 5 defa gökyüzünde onbeş milyon inch büyüklüğünde bir LCD monitör belirse ve bütün insanları kendisine iman etmeye çağırsa, sen "koala" kardeş, çıkıp da "bana mantıksız geliyor bıdı bıdı :))" diyebilecek miydin? Böyle herkesin kafasına çekiçle cevap vuracak sınav olur mu sence :p

temel reis dedi ki...

Saunders aga sen ortada kalmışsın seni ne yapacaz ya?

Adsız dedi ki...

''İnsanlardaki özgüvene hayran olmamak elde değil. Her konu hakkında yazmaya cesaret etmek, her konu hakkında ciddi bilgi sahibiymişcesine yazı yazmak kolay değil.'' Bunu niye yazıyorsun o zaman.Sen ne bilirsin kurban ibadetini'de düşüncelerini yazıyorsun.Senin kafa aynı Cahiliye Devri.Kurban yerine senin zihniyetinde olanları kesseler bence'de daha iyi olur

koala dedi ki...

@ Adsız, gerizekâlı herif, ben ahkam kesmiyorum ki, sadece kendi fikrimi söylüyorum. ikisi arasındaki farkın ayırdında değilsen yorum bile yazmak için beynini yorma

Ozan dedi ki...

abi bende ileride param olursa kurban kesmeyi düşünüyorum bu yazından sonra kurban keseceğim varsa kızılay yada vs. bir kuruma bağış yaparım onlar dağıtır teşekkürler fikrini bizimle paylaştığın için sen burda işin yapılma şeklini eleştiriyorsun o da senin düşüncen saygı duyarım sen dine saygısızlık yapmıyorsun ki burada mantıksız gelebilir insan sürekli sorguluyor çünkü yazıyı okurken olayın çıkış hadisesini okuyunca ben öyle düşünmüyorum dedim ama saygı duydum fikrine burda olay din değil basit bir olayın abartılması konuşuluyor bir kurban kesmekten aciz bir ülkeyiz durum bu bunlarda onun kanıtları

koala dedi ki...

@ Ozan; valla bunların beyni bu kadar. "kurban yerine sen kesseler daha iyi olur" diyen zihniyetteki herifler yarın öbür gün, güç ellerine geçince ciddi ciddi kesmeye başlar ama tabii güçleri yetmez o ayrı. herkesi kendileri gibi 'uysal koyun' sanıyor salaklar.

ister kesersin, ister kesmezsin, herkesin kendi tercihidir. bana saçma geliyor onu anlatmak istedim, o kadar. yazılanı okumayı bilmeyen adamlar olduğu için eleştiride bulunmayı bile beceremiyorlar ne yazık ki.

Saunders82 dedi ki...

@burkino; Ben de nehirlerde yıkanıyorum her gün. Takılıyoruz kutsal fahişelerle...

baba der ki....... dedi ki...

@koala, babaderki ve giesmrails ayni adamlar, kusura bakma, koyuna cok hava ufleyince bizim beyin hafif sulandi, teknoloji ile aramda iste bu kadar. madem taninmiyoz, ve arkadasin biri anlatmis. inandigim allahin verdigi nimetlerle bu yil 3tane kesmek nasip oldu. 2 si turkiyede yardim kurumlarina. olaya etkim sadece banka hesabindan nakit yollamak oldu. birak etini tuyunu bile gormedim. ama senin sevmedigin yardim kurumlari muhtemelen. 3. ise yurtdisinda pakistanli ve bangladesli iscilerin bulundugu bir kampta kestim. aklimdayken soyliyeyim burdakiler sisirmediler koyunu ve deri baya hasar gordu. keserken benim gecmiste gordugum tekbir olsun vekalet almak olsun kurbanin gozunu kapamak olsun bir ayagi serbest kalacak sekilde diger ayaklari baglamak gibi hadiselerin hicbirini yapmadilar. kelimenin tam anlamiyla katliamdi yani.
ve ben bu kurbandan sadece hanimimda faydalansin diye bir avuc et aldim.
simdi dostum kendi kanaatimce dogru yaptigimi ve yapabilecegim en iyi sekilde yaptigimi dusunuyorum.
yanlis her yerde de yanlis.
sunu bilki yazdiklarini haksizlayacak ve yalan durumuna dusurecek hadiselerde var. ve unutma sen gercekleri yazdigin surece ayrilabilirsin yilmaz ozdilden.
selamlar
buda benim son yazimdir. halloweendaki cope giden kabaklar konusunda gorusmek uzere

Çağrı dedi ki...

frodo555 skmiş beyler dağılın !

Adsız dedi ki...

Gerçi hadisenin çıktığı nokta bile gayet saçma duruyor. Hz. İbrahim, oğlu olursa Allah'a kurban edeceğini söylüyor da, İsmail'in boynunu keserken gökten kurban iniyor, v.s. v.s.

Şu dini hikâyelerin alayı böyle saçma sapan ve anlamsızdır zaten. Gökten inen kurbanı geçtim, kim oğlunu kurban eder?


senin bu dediğin aslında yazdıkların ve saçma olarak gördüklerinden daha çok daha saçma :) vatanı için şehit düşenler senin mantığınla hareket etseydi "kim toprak için ölür" diyerek? al buda mantıksız ozaman? yani senin sorduğun okadar gerizekalıca bir soru ki,bütün yazdığın yazıyı okumaya gerek yok beynini nasıl yanlış kullandığını daha o cümleden anlıyoruz...beynin küçük demeyecem illaki herkese eşit dağıtılmış :)