7 Aralık 2010

Bu başlık daha iyi değil mi?


Gazetecilik yapmanın en güzel ve leziz hadisesi başlık atmaktır. Bir habere attığın başlığın, senin imzanı taşıması insana garip bir haz verir.

O kadar çok başlık atınca, beynin piçliklere çalışmaya başlar. Biraz önce tam buna uygun bir haber geldi ve bir başlık önerisinde bulundum. Haliyle kabul edilmedi ama bu habere de söylediğim dışında bir başlık atılamazdı.

Haber budur: Rus internet sitelerinde yeralan haberlere göre, La Stampa da iki lider arasındaki dostlukla ilgili konuştuğu, Berlusconi’nin Rusya temaslarında tercümanlığını yapan Valentino Valentini’den şu ana kadar kimsenin duymadığı bir olayı öğrendi.

Berlusconi’nin Rusya’daki tatil evinde konuk olduğu Putin’in ısrarı üzerine, heyetlerarası görüşmelerin ardından başbaşa ava çıktıklarını belirten Valentini, Putin’in elindeki tüfekle ilk atışta vurduğunu geyiğin kalbini bıçakla sökerek Berlusconi’ye dostluklarının simgesi olarak uzattığını söyledi.

Gördüğü manzara karşısında adeta kaskatı kesilen Berlusconi’nin "Pompei surları gibi yıkıldığını" kaydeden Valentini, olayın ne zaman meydana geldiği konusunda bilgi vermedi.


Benim başlık önerim, "Putin eline verince, Berlusconi bayıldı."

Ama tabii kabul görmedi. Haberin hakkı, o başlığı gerektiriyordu, ısrarlıyım.

Not: Tan Gazetesi'nde çalışmak istiyorum, yaratıcılığımın sınırlarını zorlamak için.

3 yorum:

Yiğit dedi ki...

Fotomaç da olur, onlar da yeterince erotik. bkz. Skibbıraktı.

akakiyeviç dedi ki...

Zuahahah :D Yarıldım şerefsizim :D
Putin'in soğuk mizacından buz tutmuş cihazını görünce herkes bayılır :D

Ozan dedi ki...

manyak başlıkmış abi tan gazetesi hala yaşıyormu :D onları idare ettiren şok gazetesi var ama :D bir başlıkta bende putin; eline verir aklını başıdnan alırım :D