26 Aralık 2010

Topunuzun geçmişini sikeyim

Demek ki neymiş, yavşaklık takım renginden bağımsızmış. 15-16 yaşındaki çocukların burunlarını kıracak, öldüresiye dövecek nefret, tıpkı Sivas'ta insanları yakanların içindeki nefretle aynı şey.

Ezeli rekabet geyiği yapıladursun, hayatımda böyle bir şey duymadım. Bu işin gerekçesi filan olmaz. Bunun adı direkt orospu çocukluğudur.

Koskoca bir kulübü 20 tane piçin bu duruma düşürmeye hakkı yok. Nasıl bir nefret ve nasıl bir kindir bu ki, ufacık çocuklara saldırmaya hatta linç etmeye kadar gider. Kimse ucundan köşesinden bile savunmaya kalkışmasın, şu hadiseyi.

Bizde genelde öyledir çünkü, tahrik deyiverip, işin içinden sıyırmaya kalkarlar.

Her kimin parmağı varsa, her kim bunu yapmışsa topunuzun geçmişini sikeyim.

Galatasaray taraftarının geçirdiği evrim bakımından dikkat çekici bir hadisedir. Tribünleri faşist, köktendinci anlayıştan oluşan bir güruh oluşuyor. Zorla insanları bağırtmaya çalışanlar mı dersin, tribünde körkütük sarhoş olanlar mı, insanların kız arkadaşlarına asılanlar mı, ne ararsan var. Bunları besleyen yöneticilerin ayrıca Allah belasını versin.

Galatasaray'un kurtuluş reçetelerinin başında gelir tribünlerinin düzeltilmesi ve insana benzeyen canlılar yerine gerçekten insan olanların yer alması gerekir.

Şimdi birkaç foruma girdim ve bakındım, tıpkı dediğim gibi tahrikten söz ediliyor. Yok Galatasaray kaptanına omuz atmış Fenerbahçe kalecisi de, millet de tahrik olmuş.

Sokakta tecavüz eden tahrik olur, tribünden sahaya bıçak atan tahrik olur, 16 yaşındaki çocukların maçlarında ibneler tahrik olur. Ne tahrikmiş bu, nasıl bir duyguymuş bu?

Şu olayı aklayan, bir biçimde üste çıkmaya çalışan adamlarla aynı takım taraftarı olduğum için utanıyorum.

14 yorum:

Ozan dedi ki...

bende facebookda şöyle bir haber gördüm ne kadar doğruysa

Tribündergi'den bir arkadasimizin dedigine göre; Macin devre arasinda takimimiz tribüne cagrilmis, o sirada takim kaptanimiza Fenerbahce kalecisi omuz atmis ve futbolcular arasinda arbede yasanmis. Sonrasinda takim elbiseli Fenerbahceli bir idarecinin Galatasaray'li futbolculara vurmasiyla birlikte Galatasaray'li futbolcu aileleri sahaya girmis ve olay büyümüs.

olayın doğru bir tarafı yok adam ayırmayada gelmiş olabilir olayı tam olarak bilmiyoruz ama harbi ibneliktir bu ya U17ye kadar mı boka battı lan bu rekabet rekabette değil artık sidik yarışı nedir bu nefret anlamadım gitti iyice boku çıktı bu işin adamlar rekabet diye birbirinin ağzına çıkıyor olaya bak fenerlilerin sarı kırmızı galatasaraylılarında sarı lacivert görmeye tahammülü yok umarım derbide olmaz bunlar geçen seneki gibi rezillikler çıkmaz sağımız solumuz provekatör ve provakatörden tahrik olanlarla dolmuş bende sevmem fenerbahçeyi ama sevmiyorum diyede gidip adam dövecek değilim herhalde ama nerde bunu anlayacak zihniyet

Selocan dedi ki...

Ben kimbilir Fenerliler n'apmıştır diyeni bile gördüm. Bu kadar vahim durumda olan insanlar var.

Saunders82 dedi ki...

Olm facebook, twitter, bloglar zehirliymiş duymadınız sanırım. Gezinmeyin artık buralarda fetva verildi.

UGUR BEKTAS dedi ki...

olayın nasıl olduğu,neden olduğunu bilmeden,fener medyasının gazına gelip aynı takımın taraftarı olduğun kişilerden utanmandan bende utandım..

olaya çocuklar dövüldü diye bakarsak herkes vurun abalıya yapar,
peki hırsızın hiç mi suçu yok !


o sahada nice genç fenerbahçeli futbolcular,galatasaray'ı yenip gitti..kimsede gık demedi..peki şimdi ne oldu ???

gerçekler açıklanmadan,yazılanlara dikkat etmek gerek,
hee galatasaray tribünlerinde olanlardan bende şikayetciyim,hemde çoook..

ama kimse durduk yere o ''çocuklara'' saldıracak kadar adi değildir..
rengi ve takımı ne olursa olsun!!

büyük ihtimalle,genç futbolcuların aileleri karıştı olaya ve burayı yine kadıköy sanan fenerbahçelilere karşı çocuklarını korumak istedi,
ve olaylar büyüdü..

durduk yere sahaya giren taraftar görmek isteyenler Kadıköy'e lütfen !!

uArif dedi ki...

İş çığrından cıktı harbiden,bende Galatasaraylıyım ve fb'den nefret ediyorum ama bu düzeyde değil. benim en yakın dostlarım fenerli gidip onlarla yenildiğimizde kavga etseydim nerde kalırdı benim Metin OKTAY ruhum? . 2-3 kendini bilmez gerizekalının yaptığı hareket bütün ultrAslan'a mal edilmesin.
aldığım duyumlara göre Çarşamba günü Basket maçında fenerliler cok farklı olaylar peşinde olucak.Bu iş farklı boyutlara kadar varıcak.

WarBlood dedi ki...

Galatasaray adı gün geçtikçe kirletiliyor.Son zamanlar da yaşanılanlar iyice çirkinleşmeye başladı.Koltukları söküp sahaya atmalar,daha maç bitmeden takımı ıslıklayıp geri kalan dakikaları formaliteye almalar ve en son 15-16 yaşındaki çocukları dövmeler.Benim korkum TT Arena'da daha beterlerini göreceğiz ve adımız iyice kirletilecek,yazık...

http://lwarblood.blogspot.com

koala dedi ki...

@ ugur bektas; hiçbir gerekçe o yaştaki çocukların dövülmesini gerektirmiyor. her ne olursa olsun. kusura bakma ama önce tahrik denen olguya inanmıyorum. eğer tahrikten dem vuracaksak, her suçlunun suçunu kabullenmemiz lazım. yok öyle şey.

@ Saunders82; blog dememiş diyanet, ben yırtıyorum. boşuna facebook ve twitter'ı sevmemişim. bak bende bir hikmet var.

@ WarBlood; tt arena'da daha beterlerini görmeyiz diye umut ediyorum ama tt arena konusuna da pek girmek istemiyorum. orası yapılma biçimiyle içime sinmiş bir stat değil. ha ama herkes ranttan faydalanıyor o da ayrı konu.

@ Selocan; aynı yorumları ve tepkileri ben de okudum.

@ uArif; Arif yaşıyoruz bunları maalesef. yönetim uyanık olsun ve engellesin olacakları. umuyorum adam gibi bir maç olur. kendi adıma, son 3 aydır beni heyecanlandıran başka bir galatasaray maçı olmadı. basket takımını da yazmak istemiyorum, ne zaman yazmaya kalksam dökülmeye başlıyoruz. var bende bir uğursuzluk.

@ Ozan; eğer görüntüler varsa ve kim bu işe karışmışsa o zaman herkes cezasını çeksin. tevatürden öteye geçmiyor konuşulanlar. ama bir gerçek var ki, yapılanlar rezalet.

Ozan dedi ki...

eğer o ailelerin olayda parmağı varsa çocuklarını atsınlar altyapıdan galatasaraylılık duruşu bu değil tamam adamlar çirkef ama galatasaraylıda bu kadar kolay tahrik mi olur ya bakalım görüntüler var galiba neler yapılıcak hep beraber göreceğiz ama 17 yaşında çocuğun ağzınını burnunu kırmak doğru bir davranış değil orda hem fikiriz

Ozan dedi ki...

@ Saunders82; aman boşversene bronzlaşmak iyidir :D

Ozan dedi ki...

şimdi birkaç fenerbahçe bloguna baktım klasik galatasaray taraftarı ezikler peşkeştepede sizi adam edicez falan düşünü artık olay nereye gidiyor yavşak guruhla galatasaray taraftarını bir tutuyorlar o olayı yapan galatasaraylıyı sikeyim zaten öyle galatasaraylı olmaz olsun ama herkesde masum ayağına yatıyor be kadiköyde olay çıkar intikamı baskette alınır nedir bu yavşaklık anlamış değilim birde yönetimler bu kaosu ateşleyip o kadar güzel kullanıyor ki yazık yazık biz adam olmayız ben galatasaray taraftarı olarak o çocuklardan özür dilerim ve bütün galatasaray taraftarını o yavşak guruhla bir tutup tüm galatasaraylılara mal edenlerinde ağzına sıçarım olayın önünü almadılar artık bu olay u12'ye falanda sıçrar sonra gelde bu çocuklardan hayır bekle

Adsız dedi ki...

Siktimin fenerlilerine mi aciyacam... Iyi olmus

koala dedi ki...

@ Adsız; aferin sana. senin beynini sikeyim

Ozan dedi ki...

@adsız siktiğinin fenerlisine acıma tamam ama ya galatasaraylılar dayak yeseydi ortalığı birbirine katardın yıllarca kadıköyden şikayet ederken bu yapılan doğrumu ortada bir ayıp ve savunucak bir tarafı yok

Unknown dedi ki...

Önce insan olmak lazım, ama işte kime anlatacaksın..