25 Ocak 2011

Adamlığınıza, insanlığınıza....


"Geçen gün laikçi bir hanımla ayaküstü sohbet ediyordum. Bana bir gazetedeki haberi gösterdi." Bunu Emre Aköz yazmış...

Laikçi ne demek bilmiyorum ama götverenci ne demek biliyorum. Misal bu götverenciler şekil-şemal değiştirme konusunda ustadırlar. Siyasal iktidarları yalamak konusunda müthiş yeteneklidirler. Herkesin tüm değerlerine saydırırlar ama kendi kuyruklarına basıldığında kıçlarını yırtana kadar bağırırlar.

"Hayat içkive seksten ibaret değildir." Bunu Bülent Arınç söylemiş...

Elbette hayat seks ya da içkiden ibaret değildir ama bir bakan durup durup neden bunu söyler o daha ilginçtir. Kendisini yakından takip ediyorum, her cumartesi tartışma yaratacak bir açıklama mutlaka yapıyor. Konu ya asker oluyor, ya böyle fındık kabuğu içi hadiseler. Bülent Arınç'a aslında sormak lazım, hayat seksten ibaret değilse, 4 hatunla evlenmek neden caiz? Mantıklı bir açıklama yapabilir mi? Ya da 4 hatun, evde okeye dönmek için mi alınıyor?

Bunları yazdıktan sonra tuvalete gittim, aslında birkaç madde daha ekleyecektim. Tuvalete giden koridorun sonunda temizlikçi ablalardan birinin yere çökmüş oturduğunu gördüm. Gözlerinden yaş akıyordu. Gidip de bir şey soramadım, bir kelime edemedim.

"Ne diyebilirdim" diye düşündüm, aklıma da bir şey gelmedi doğrusu. Sonra kendime kızdım, neden bir şey söylemedin diye. Tuvaletten çıktığımdaysa çoktan gitmişti.

Siz laik, alkol, seks tartışadurun. İnsanlar aç, insanlar çaresiz, insanlar umutsuz. Adamlığınıza, insanlığınıza, kavramlarınıza sokayım sizin.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

O kadar açlarsa bir dahaki seçimde doğru kişiye oy versinler.O kadar kişi anlatıyor yapılan yolsuzlukları;ama hiçbirinin umrunda değil. Hepsinin ağzında şu cümle var: "Çalıyorlar ama hizmet de ediyorlar"Böyle dediklerine göre hizmetten memnunlar.İki tarafta memnunsa sorun yok.

En sinir olduğum noktalardan biri de AKPlilerden birine AKP'nin karşıt görüştekilere yaptığı zulmü anlattığında hepsinde aynı umarsamaz tavrın olması.Aslında hepsi AKP'nin yaptığı zulmün farkında; ancak umurlarında bile değil.Bence esas sorun fakir değil bu kadar duyarsız bir toplum haline gelmemiz.Stad protestosu sırasında da gördük.O kadar kişi için açık açık cadı avı başlatıldı;ancak en ufak bir tepki bile gösteren çıkmadı.(Bir Hayri var bir de bir kaç yazar)Hala onlar GS taraftarı değil diye ortalıkta dolaşanlar var.

Bu arada AKP'nin karşıt görüşlere saygısını gösteren bir haber:
http://haber.sol.org.tr/sonuncu-kavga/hacettepe-rektoru-nereye-kosuyor-haberi-38386

Bu da bilime verdiği önem:
http://haber.sol.org.tr/devlet-ve-siyaset/meb-darwin-anlatmak-yasak-haberi-38385

Not:Lafım temizlikçi ablaya değil.
O umursamaz götverenlere.

Adsız dedi ki...

Türkiye, adım adım Korku İmparatorluğu'na doğru ilerliyor. Azıcık sesini yükselten herkes fişleniyor, içeri alınıyor. Türlü iftiralarla karalanıyor.

AKP iktidarı boyunca bütün bu süren gelen olayları, bu güzel ülkenin iyi günleri olarak görüyorum ve geçen her gün, bu ülke insanından biraz daha fazla nefret ediyorum. Önümüzde düştüğümüz bu dipsiz kuyudan çıkmak için sadece tek bir şansımız kaldı ve o şansı da açıkcası değerlendireceğimizi düşünmüyorum.

Sanırım profesörün birine ait bu söz emin değilim ama Türkiye'yi şöyle tanımlamış.

"Doğru ülke, yalnış insanlar."