5 Ocak 2011

Bravo size, gücünüz emekçiye yetiyor


Gücünüz şu gariban işçiye yetiyor değil mi? Fenerbahçe flaması açtığı için işten kovduğunuz şu adamın, çoluk çocuğunun boğazından geçirmeye çalıştığı 3 kuruşluk maaşı elinden alarak, ahlaklı Galatasaray duruşu gösterdiniz değil mi?

Tipik iğrenç Aziz Yıldırım tavırları bunlar. Sarı ile kırmızının yan yana gelmesinden bile rahatsızlık duyan tipik iğrenç Fenerbahçe taraftarı davranışları.

Bir emekçinin işsiz kalmasını sağlayarak, ne büyük bir iş yaptınız. Helal olsun be!

Ne büyük adamlarsınız, ne büyük Galatasaraylılık duruşu bu böyle.

Ulan neye elinizi atsanız kuruttunuz, yavşaklar. Bir tane işçinin Fenerbahçe flamasını açmasıyla, kooooooooskoca Galatasaray'ın büyüklüğüne gölge düşecek değil mi?

Aferin o kararı alanlara, aferin sizlere büyük Galatasaray'ın yapılanmasına sunduğunuz katkı için.

Kulüp başkanı her gün teşrifatçı gibi stat gezdiriyor konuklara. Arkadaş başkan değil Kabe sorumlusu amına koyayım. Gelene, gidene tavaf ettiriyor stadı.

Çok uzatmadan söyleyeyim mi? Pek çoğunuz kısacaksınız biliyorum ama böyle düşünüyorum.

RTE'nin emriyle yaptırılmış, devletin kaynaklarıyla stat haline getirilmiş bir yerdir orası. Lamı cimi yoktur bunun. Bunlara kalsa, çivi bile çakamazlardı. Bugün çıkarttığı işçilere aylarca paralarını ödeyemediler. TOKİ işe girişmese ne o stadı yaptırabilirdiniz, ne de her gün millete teşrifatçılık yapardınız.

Övündüğünüz o stat, ulufeden başka bir şey değildir. RTE'nin emriyle, TOKİ'nin yaptırdığı o stada ancak Colin Kazım, Fatih Tekke gibi futbolcularla Adnan Polat gibi başkanlar yakışır.

29 yorum:

tenten dedi ki...

bokunu cikardik iyice... galatasaraylılık falan iyice mazide kaldi... bu nedir arkadas dur diyecek yok mu?

Suat dedi ki...

Mükemmelsin!

Aynen bunu söylemek istiyorum.

Bir sonraki aşamayı da şuraya yazmak istiyorum:

Artık bundan sonra Aziz Yıldırım, Yıldırım Demirören, FB, BJK vs... 'yi eleştirmeden önce aynaya bakıp kendimizi görmemiz lazım.

Bu takım Özhan Canaydın ve Adnan'ların çok da üstün olmayan çabalarıyla diğer takımlara benzemekle kalmayıp onların öncüleri oldu.

Biz zavallı bir takımız... hiç değeri olmayan bir takım hem de...
CKR transferi artık şaşırtmıyor, beklediğim bir olaydı..enteresan olan da bu..

fabianernst dedi ki...

yazıyı paylaşabilir miyim

koala dedi ki...

@ fabianernst; sormana gerek bile yok. tabii ki alabilirsin.

@ Suat; ne yazık ki, şu an hepsinden daha kötü durumdayız. ve işin kötüsü yeni stat ayağına her şeyi yapabilme gücüne sahip olduklarını düşünüyorlar ve yapıyorlar. aziz yıldırım'ın stat dönemindeki tavırların benzerleri bunlar. yakında soyunma odasında da görürüz kendisini.
ama bir şey söyleyeyim, içimdeki his, CKR transferini Hagi'nin değil Fatih Terim'in istediği ve sene sonu onun geleceğini söylüyor. Takımdan gönderilmeyen ve yerlerine getirilenlere bakınca öyle bir his oluştu.

Adsız dedi ki...

Yanında da GS atkısı açılmış.Olay tamamen dostluk mesajı vermek için iyi niyetle yapılmış birşey.Sırf dalga geçmek için yapılmış birşey olsa kovulmasını anlarım(Hak vermem); ancak ortada bunu gerektirecek birşey yok.

90 + 3 dedi ki...

Sadece yazı özelinde değil konunun genelinde de katılıyor olmama rağmen şunu da söylemek isterim. Fenerbahçe atkısı yüzünden işten adam çıkarmak, yazarken bile manasız geliyor insana. Ancak, şu boyutu da var işin. Çoluk çocuğunun boğazından geçecek 3 kuruşluk maaşı olan bir adam için de en az işten çıkarılması kadar anlamsız bir davranış bu. Dangalaklık sınırlarını zorlayan bir hareket. Fenerbahçe atkısı değil burada mesele bir adamın durduk yere kaşınıyor olması, arkasında bırakacakları hiç düşünmeden. Bu yüzden üzülemedim açıkçası ben arkadaşa.

koala dedi ki...

@ 90 + 3; hareketin ne olduğu tartışılabilir bir durum ama bir insanı bu yüzden işinden, ekmeğinden etmek terbiyesizliktir. kaldı ki yanda Galatasaray atkısı da var. ne olur yan yana dursa, kime batıyor. bırak kalsın. o zaman eleştirmeyeceğiz kadıköy'de kırmızı giyilmemesini, aziz yıldırım'ın fenerbahçe formasına kırmızı kalemle imza atmamasını

90 + 3 dedi ki...

Farklı düşünmüyorum zaten, bu sebeple adam çıkarılmasına söylenecek söz yok. Yine aynı şekilde, kırmızı ya da lacivert fobilerinden de olaya bu şekilde bakan adamlardan da nefret ediyorum, ancak şuna kafam basmıyor. Bir adam -ne kadar cahil olursa olsun- bir şekilde işinin kıymetini bilmeli. Eğitimle vs ile ilgili bir şey değil bu içgüdüsel bir şey aslında. İş bulmanın ayrı, bulduğun işte kalabilmenin ayrı dert olduğu bir dönemde bir adamın ne maksatla olursa olsun yaptığını almıyor benim kafa. Ne bileyim ben olsam, bırak atkıyla poz vermeyi, veren adamı görsem yolumu değiştiririm, arka planda falan denk gelirim neme lazım diye. :)

Saunders82 dedi ki...

90+3'e katılıyorum. Bu arkadaş sonuçta orda bir çalışan, parasını burdan kazanıyor ama işiyle taraftarlığı karıştırıyor yetmiyor bıyık altından sırıtıyor. İşinde çalışıyor olması gerekirken durduk yere böyle bir işe girişmesini bu saatten sonra kimse dostluk olarak algılamaz. Ben de çalıştığım kurumda genel müdür misafirlerini konuk ederken rakip firmanın flamasını, bayrağını sallasam herhalde aferin iyi yaptın demezler. Kimseye demezler. O yüzden savunulacak bir tarafı yok. Herkes öncelikle yaptığı işe saygı duyacak.

koala dedi ki...

@ Saunders82; ya siktir git Umut cidden. ulan Aziz Yıldırım'a laf söylemedik mi, o malları kırmızı giymiyorlar diye eleştirmedik mi? ne farkı var lan bunun? bu olayları böyle büyüte büyüte nefret çarkı içine girdik. artık kim ne yapsa, linç edeceğiz, o noktaya getirildi. şimdi biz de onlar gibi davranıyoruz.

"İşinde çalışıyor olması gerekirken durduk yere böyle bir işe girişmesini bu saatten sonra kimse dostluk olarak algılamaz."

Bu nasıl bir laf lan! köle mi bu adam, işinde çalışıyor olması gerekirkenmiş. iyi amına koyayım, sen de çalışmaya başlayınca işten başka bir bok yapma.

Galatasaray taraftarı değişmeli, değişmeli diyorum sanırım en yakınımdakine söylemem lazımmış bunu.

koala dedi ki...

Kaldı ki o otoğrafa iyi bak, yanda bir işçi var elinde Galatasaray flaması, diğer işçide de Fenerbahçe flaması var. Galatasaray flamasını tutan işçi neden işten çıkartılmıyor? Senin mantık o ya. İşte çalışması gerekirken....

Unknown dedi ki...

ben hala Coline e niye bu kadarkarsisiniz anlamiyorum bence oyniyacagi futbolla hepnizi dagitacak Colin fenerli falan degilki o profesyonel onun icin gs fb onu ilgilendirmez cocuk bi kac hatta yapti diye harciyorsunuz!!

koala dedi ki...

@ Alp; lan oğlum adamı sinir etme lan. sokacağım colin'e. senin adamın biliyoruz. büyük futbolcu deyip duruyordun. gördük ne kadarlık futbolcu olduğunu. çok istiyorsan halı sahada takılın siz...

Unknown dedi ki...

bi gun o adam premier lig de onemli bi takimda oynayacak o zaman goruceksiniz nasil futbolcu oldugunu ayrica eminim ki ilk fener macinda feneri darmadagin edecek o zamanda ayni seyleri savunacakmisiniz? olumune colin!!

koala dedi ki...

@ Alp; premier marka don giyemez o götüne bırak o ligde oynamayı. gerçi o ligde oynayan çok sayıda mal var, kazım da olabilir.

aksilaz dedi ki...

Fatih Terim hissi konusunda çok haklısın. Gelirse şaşırmamak gerekli. Haginin arayıp Kazımı sordugu yazıldı zaten basında.

Biz en kötü olduk artık. Hiçbir değeri kimliği olmayan bir takım haline geldik. Sadece adı Galatasaray. Stat konusunda başbakan ciddi desteği mevcut ve bu yüzden hertürlü saha içi haksızlıgını sineye çekiyorlar.

İşindne alınan emekçiye yaptıklarını tarif edecek kelime yok. Ajax ile yapılacak maça gidemeyeceğim ancak gidenler o işçi için sarı-lacivert bir organize yapsalar çok yerinde olur.

Unknown dedi ki...

kazim genc ve yetenekli ayrica cemmatten degil ama galiba gs in yine bir imama ihtiyaci varki fatih tekke yi almaya calisiyorlar!! bence tekke transferi kesinlikle fatih terimin gelmeyeceginin en buyuk gostergesi terimm tekkeye kil olur!! hangisi kotu fatih tekke mi colin mi?

koala dedi ki...

@ Alp; ölümü gösterip niye sıtmaya razı etmeye çalışıyorsun. her ikisini de istemiyorum. niye ikisi arasında tercih yapayım ki. hepsi berbat transferlerdir. 20'lik Anıl'ı izlemeyi tercih ederim, hem de en az bin kere. Ya da altyapıdan ismini bile bilmediğim bir çocuk oynasın. Cemaatle filan ilgisi yok, konuyu alakasız yerlere taşıma

Adsız dedi ki...

Soma daki madende Yılbaşına Kılıçdaroğlu ile giren 750 işçi işsiz kalmış sebeb 31.12. 2010 da sözleşme bitmiş , Çok inandırıcı sebeb hangi siyasi görüş hangi parti taraftarı olursak olalım sebeb hiç inandırıcı değil, Vay ülkem vay. Yani rakip takım atkısını açan böyle ortamda işsiz kalınca niye şaşıyoruzki.

Adsız dedi ki...

Şimdi de bir dedikodu dolaşıyor, ene sonu sözleşmesi bitecek olan ve yeniSözleşme yenilemeyen Cem sultan, Kamp kadrosuna alınmamış ama aslında Kazım a karşılık yıl sonunda serbest kalacağından Fb ye bırakılacağı söyleniyo bilerek sözleşme uzaltımayarak, artık yalanmı doğrumu göreceğiz.

Saunders82 dedi ki...

Olm dediklerimi neden bir tarafa çekip duruyorsun? Diyorum ki sen olsan Aydin Dogan toplanti yaparken mesai saati içinde onun görebilecegi bir yerden NTV flamasi sallaya bilir misin? Sallarim diyorsan sorun yok. Tek demek istedigim bu. (O kurdugum cümle de geçen hafta yasanan U17 maçindaki olaylar içindi. Bu saatten sonradan kastım oydu.)

Kaldi ki bu isçinin isine son veren TOKI'de hiyerarsik olarak bu adamin üzerinde bulunanlardir. Adnanlarin bu adamin isine son vermesi gibi bir durum zaten olamaz.

Ozan dedi ki...

vay be demek fenerbahçe atkısı açtı diye işten atıcak kadar yavşaklaştılar lan kaçıncı yüzyılda yaşıyoruz sanki hiç fenerbahçeli gelmeyecek o stada sanki hiç atkı bayrak sallamayacaklar nedir bu mallık 3 tane işçi öldü stadda umarım onların ailelerine yardımda bulunurlar diyordum onada bulunmamıştır padişah adnan polat sol taşağı sezgin harbi yeter artık 5 ay önce şu stadın yanından geçerken ne heyecanlıydım ne hayallerim vardı tayyipin yaptırdığını bile bile sindirmiştim içime ama ufacık bir heyecan kalmadı için iyi gün kötü gün değil bu taraftar 14 sene şampiyonluk görmemiş bu kadar asalak olmamaış bu kadar berbat yönetilmemiş resmen taşak geçtiler bizimler o aslantepenin çatısı kolonlarıyla beraber götlerine girsin hadi doldur bakalım adnan efendi

koala dedi ki...

@ Saunders82; bak abicim belli ki basındaki mallar birine fenerbahçe, diğerine galatasaray flaması tutturup fotoğraf çektirmişler. çünkü fotoğrafta flamalara bakarsan ikisi de yepyeni. iki tane yavşağın işgüzarlığını niye bu adamlara ödetiyorsun.
ayrıca aynı şey değil verdiğin örnek. ikisi bambaşka örnekler. iyi o zaman, toplantı varken ben burada şirkette dmc bayrağı açıp sallayabilirim ama ntv bayrağı sallayamam. ne ilgisi var.

haa yedim ben de. sadece fenerbahçe flaması elinde olan atılıyor. diğerini neden atmıyorlar. belli ki, emir gelmiş atılmışlar.

Saunders82 dedi ki...

Neyse saatler geçmiyor ki bir bomba daha patlamasın. Cem Sultan'ı sözleşmesinin uzatmadığı gerekçesi ile kadro dışı bırakmışlar. 5-6 yıldır altyapıdan bir Cem Sultan geliyor, geleceğin forveti geliyor nidaları ile öve öve bitirilemeyen adamı 300.000 lira karşılığında isteyen kulübe vereceklermiş. Fenerbahçe ve Bursa talipmiş. Al Kazım'ı ver Cem Sultan'ı... Ben Adnan Polat'ın gizliden gizliyle Aziz Yıldırım'In direktifleri doğrultunda hareket ettiğini düşünüyorum. Adnan Sezgin'i bir türlü kovamaması, takım içinde açık seçik gözüken sabotajlar yapılmasına rağmen Misimovic'e hesap kesilmesi Servet, H.Balta, Arda, Sabri'nin kılına dokunulmaması, Serdar Özkan'nın GS'nin en güçlü oyuncusu Keita'nın yerine getirilişi...

Bunların artık yönetim hatası olarak algılanmaması gerekir. Bence yönetim de Galatasaray'ın altına dinamit koyuyor yeni stada geçilmeden. Sabotaj yapan varsa bu yönetimdekilerdir.

Ozan dedi ki...

demekki altyapıdaki gençleri kullandırmamaları bu yüzden ne rijkaard ne hagi kullanabildi

Unknown dedi ki...

@koala

işçiyi kovan kişiler galatasaraylı yöneticilerin yönlendermesi ile buna karar vermişler? sonuç olarak inşaatta çalışan bir firmanın elemanıdır. büyük ihtimalle de şirin gözükmek için bu kararı almış olabilirler. ne olursa olsun galatasaray'dan birilerinin çıkıp buna engel olması gerekirdi.

ikinci, derbi olarak adlandırdığımız o sikimsonik maçlarda niye kavga çıkıyor diye düşünenler varsa hâlâ artık düşünmesinler. çok geç değil yani:)

üçüncüsü, bu çalışan abimize bence tek yumruk'un sahip çıkması gerekiyor. kendi takımımın taraftarlarından ziyade böylesi daha güzel olur. iverson'ın uyuşturucu testi daha önemli bizler için. bu da şaka gibi anasını satayım.

dördüncü, ulan yanındaki elemanda galatasaray atkısı var. bu kadar güzel bir olayı kaç kere görürsün? her şeyi yok etme üzerine kurulu bir anlayışa sahip olduk giderek. kusura bakmasınlar ama bu olayı gerçekleştiren her kimse eline yüzüne bulaştırdı her şeyi. (işten çıkarma olayı)

beşinci, bu sistemin savunulacak bir yanı yok ama herhangi bir fabrika gezisinde de rakip firmanıyı temsil eden bir şeyle göz önüne çıkmak hoş karşılanmazdı. dediğim gibi bu ibiş sistem böyle.

ve son olarak da eskiden konuşurken, yazarken böyle maddelerdim ve bu duruma kız arkadaşlarım sinir olurdu. cidden sinir bir durummuş:)) şu blog olayına tekrardan dönersem yine bloguna bol bol yorumlar yağdırırım madde şeklinde.

kolay gelsin.

Cihan dedi ki...

Ya benim bildigim Galatasaraylilik bu degildi. En kotu donemlerimizde dahi Galatasaray'a karsi en ufak bir kuskum, sevgim de en ufak bir azalma olmazdi. Bilirdim biz Galatasarayiz, farkliyiz. Su an artik Galatasarayli falan degilim. Guzel bir ani olarak kalacak bana, o kadar...

Adsız dedi ki...

işçinin işten çıkarıldığı haberinin gerçekliği nedir? medyanın saçmalası ve burdan bir mevzu çıkarma hevesi gibi geldi bu haber kaldı ki bu haber gerçekse bile işçiyi adnan polat değil kraldan çok kralcılık yapan ordaki şantiye şefi veya benzer görevdeki inşaat firması çalışanı işten çıkarmıştır, kendisine uzun zamandır sövsem de adnan polatın fenerbahçe flaması yüzünden bir işçiyi işten çıkaracağını sanmıyorum, tabii gs yönetimi ile ilgili diğer bütün yazdıklarınıza katılıyorum o ayrı konu

Zenci dedi ki...

Kabahat işçilerde, çoğunluğu şerefsiz olan o başkanlar için dolar veya euro açacaklardı bak o zaman nasıl alınlarından öpülüyorlardı. Koka Kola Kazım'ı alan Adnan'a kezzap falan atsaydılar tam süper olurdu.