22 Ocak 2011

Herkese teşekkürler....


Yarın akşam konuşuruz, olan biteni. Fena bir boyun ağrısı, berbat bir başağrısı ve beraberinde hafif bir dişağrısı ile boğuşuyorum.

Şu fotoğraf çok şey anlatıyor. Birbirine yem edilmeye çalışılan, toplumun sıcak gündemini gözden kaçırmak için yumurta tokuşturur gibi insanları birbirine kırdıran, anlayışın yüzüne tokat gibi çarpan bir kare.

Şu olay sportif yönü dışında bir şeyi iyi gösterdi; toplumun büyük bir kısmı ülkede olan bitenden rahatsız. Türkiye'de bir kesim alabildiğine zenginleşirken, halk kitleleri açlık ve yoksullukla boğuşuyor.

Her şeyi bir stat ve sonrasında yaşananlara bağlayamayız. Ne Tayyip Erdoğan o statlarda koltukları dolduran, gırtlağı patlarcasına bağıran insanları, onların evinde neler yaşandığını anlayabilir ne de yardakçılığına soyunan Adnan Polat bilebilir.

Cicili-bicili statlar yaparak, insanların takım sevgisini paraya çevirmeye çalışanlar şunu iyi bilsin. Futbl ezilen halkların mutluluğudur. Ve bu mutluluğu elimizden almaya kimsenin gücü yetmeyecek.

Biz statlarda sushi yemek değil, köfte ekmeğimizi hiç tanımadığımız bir renktaşımızla paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Onbinlerce dolarlık kombinelerle doldurulmuş statlar değil, imece usülüyle bir dostumuza aldığımız biletlerle doldurulmuş statlarda olmaktan mutlu oluyoruz.

Faşizmin pompalandığı, cemaat şirketlerinin cirit attığı, zenginlerin oyuncağı haline getirilmiş bir oyun yerine, iki taşı üst üste koyup kale yaptığımız, plastik bir topun peşinde bütün günümüzü geçirdiğimiz oyunu tercih ediyoruz.

Birbirimizi tanısak da, tanımasak da Fenerbahçelisi, Galatasaraylısı, Beşiktaşlısı, Göztepelisi, Dersimsporlusu, Adanademirsporlusu, Karşıyakalısı v.s. v.s. aynı acıları yaşıyoruz, aynı sıkıntıları paylaşıyoruz.

300 kişilik sızıntılar, daha büyük kitleler halini, parayla satın alınmış taraftar grupları, renk sevdalıları halini alınca, hepimiz bu oyundan daha büyük zevk alacağız.

11 yorum:

ozdmroz dedi ki...

Anamı da alıp gittik bugün beraber. Katılım bence çok güzeldi. Fenerbahche,Çarşı, Ankara demirspor, Adana demirspor, Çanakklale Dardanel, Gençlerbirliği, Altay. Arkadan da Deri İş Sendikası Görebildiklerim sadece bunlardı.

kaptan dedi ki...

300 spartali stadyumlardan sonra sokaga indi..

Adsız dedi ki...

Sen geçen yazmıştın ya, "Galatasaray ölmüştür" minvalinde bi cümle, o zaman dedim ki kendi kendime -niye yorum bırakmadıysam- "Bence Galatasaray daha ölmediğini gösterdi bu akşam."

Ümitsiz olmakta haklıyız belki ama ümitli olmakta da haklıyız bence.

Adsız dedi ki...

Bu Chrome girişimi kaydetmemiş, takip etmek için bi yorum daha bırakıyorum o yüzden :)

outlaw dedi ki...

@chao grey,

galatasaray'ın ölmekten çok dirildiği konusunda bence haklısın; ki anladığım galatasaray'dan da öte futbol taraftarının bir dirilmesi söz konusu. keşke ben de aranızda olabilseydim...

Adsız dedi ki...

http://haber.sol.org.tr/spor/basbakan-bu-kez-taksimde-isliklandi-haberi-38345

http://www.odatv.com/n.php?n=taksim-isliklarla-inledi-2201111200

Bu eylemin haberini yukarıdaki siteler dışındaki hiçbir yerde bulamadım.Sansür yedi galiba.

Bu arada GS sözlükte okuduğum bir entrye göre stad acele ve baştan sağma bir şekilde yapılmış.Normal de birkaç aylık daha işi varmış. Hatta şimdi bile yarım yamalakmış.
Baştan sağma olduğunu söyleyenleri de açılışı geciktirmesin diye işten uzaklaştırmışlar.

Sayım başbakanımızın günahını almak istemem;ama seçim yatırımı gibi sanki ;)

Adsız dedi ki...

Kişilerin tuttukları takımdan bağımsız olarak sol görüş çatısı altında yapılmış bir "Tek Yumruk" hareketi vardı o gün orada. Ne Galatasarayla, ne de Galatasaray Taraftarlığıyla bağlantısı var; tıpkı "O Gece" yapılan provakatif hareketlerin Galatasarayla bağlantısı olmadığı gibi...

dt.ibo dedi ki...

diş ağrısı derken !
:))
sökelimmi usta?

Adsız dedi ki...

@Adsız

O protestolar Galatasaray'ın hakkını aramak için yapıldı.Olaylara biraz siyasi görüşünden bağımsız bakmayı dene.Belki protestoların kapsamı genişleyip sol görüşe mal olmuş olabilir(başbakanın ekmeğine yağ);ancak protestoların özünde Galatasaray'ın siyasi hesaplara alet edilmesine tepki var.

Olayı daha iyi anlamak istersen:

http://devrimderki.blogspot.com/2011/01/tt-arena-ve-protesto.html

http://wwwextensor.blogspot.com/2011/01/galatasaray-pic-edilirken.html

koala dedi ki...

@ Adsız; siyasiyse siyasi, neyi değiştirir bu? hayattan öteleyemezsin siyaseti. attığın adımda politika var. tribünde siyaset olmazmış da, solmuş.

madem bu kadar duyarlısınız senelerdir tribünlerde faşist siyaset yapanlara, cemaatçi yapılanmalara neden ses çıkartmadınız? o zaman aklınız neredeydi. açık açık söylesene, "tribünde siyasete değil sol siyatese karşıyız" diye.

herkeste aynı terane.

ozdmroz dedi ki...

Bir de "adsız" yorum yazarlar ya ayar oluyorum. la açık açık yaz işte kerhaneci.