10 Ocak 2011

Melih'in twitter'ı ve marksist org'un matematik bilgisi


Öncelikle belirteyim, ota boka dava açan Melih kardeşimle papaz olmamak için kelimelerimi özenli ve düzenli seçeceğim.

Büyük şahsiyet, Ankara'nın tüm spor kulüplerinin sahibi, Başbakan Erdoğan'ın 'ucube' dediği heykelin yaratıcısına yıllar önce "Tükürürüm böyle sanata" diyerek, ne denli ileri görüşlü bir vizyona sahip olduğunu kanıtlayan, oğlunu bir çırak gibi yetiştiren, kavga etmediği kimse kalmayan, muhteşem insan, şahane kişilik, ancak bin yılda bir gelecek nev-i şahsına münhasır insan Melih Gökçek de twitter sahibi olmuş.

Dakika 1, gol 1 mantığından hareket eden Melih Gökçek, "Lan oğlum adam gibi konuşmayanı oyarım" mantığı ile daha ilk twit'inden mesajı vermiş.

Resime, heykele, müziğe, sinemaya bakışı belli olan siyasi iktidarın sosyal medyaya bakış açısı da ancak bu kadar oluyor.

Bayılıyorum bunların özgürlük anlayışına. Referandum süreci boyunca "Özgürlük, özgürlük, özgürlük" dediler, referandum bitti öz'ü gitti, gür'ü kaldı ancak. O da kendilerine yumurta atan üniversiteli kıza dava açmak, eylem yapan öğrencilere tekme tokat girişmek ve üzerlerine biber gazı ile saldırmak, heykelleri 'ucube' olarak değerlendirmek olarak. 'Gür' sesleri ile işin özünü belli ettiler.

Gerçi bu özgürlük çağrılarını bir kısım solcu arkadaş pilavüstü nohut kıvamında yetmez ama evet'le karşılamışlardı.

Konu alakasız yerlere gidiyor ama söylemezsem ölürüm. Bu pilavüstü nohutçular var ya, bunların bir sitesi var; marksist.org diye. Bunları ara ara takip ediyorum. Bayım bayım bayılıyorum hepsine. Sitenin ismi Marksist ama kendilerinin ne olduğunu henüz kavrayabilmiş değilim. Arada gerizekâlı olduklarını çözebiliyor insan.

Bir yazı yazmış bu gençler "Küçük burjuva gericiliği neden Yetmez ama Evet'e saldırıyor?" diye. Yazıyı bulup okursunuz, ben sadece bir pasaj sunacağım içinden, "Türkiye'nin en önemli sorunu Kürt sorunu, Kürtlerin aşağıdan mücadelesi ile çözüme ulaşıyor. 12 Eylül referandumunda PKK ve Öcalan'la hükümetin görüşmesine 'evet' diyen yüzde 58 ve boykot edenlerin oranı yüzde 65'e yaklaşıyor. Yüzde 42 ise bu çoğunluktan nefret ederken Kürt sorununun demokratik temelde çözümünü engellemek, Kürtlerin eşit haklara sahip olmasının anayasal güvenceye kavuşturulmasını sabote etmek istiyor."

Yüzde 65 ve yüzde 42 bir araya gelince yüzde kaç yapıyor? Hah işte bu malak emzirmeleri bu kadar zekiler. Başka yorum yapmayacağım haklarında. Unutmasın kimse, Türkiye halkı yüzde 107'de oluşur. Biz yüzdenin 100 olduğunu sanıyorduk yıllarca...

Başa dönelim mi? Bu elemanlardan sosyal medyayı anlamasını beklemiyorum çünkü daha medyayı bile anlayabilmiş ve algılayabilmiş değiller. Yoksa bir başbakan çıkıp da, "Bunları boykot edin, bunları okumayın" der mi? Misal bunu İngiliz Başbakanı söylese, yemin ediyorum kuş gibi öttürürler adamı ama burada artık alışılagelmiş hadiselerden sayılıyor.

En başa döneyim mi? Melih, senin hakkında neler söylüyorum bir bilsen, içimden buradan köye yol olacak güzellemeler yapıyorum. Hani dedim ya "Muhteşem, şahane" diye, şaka lan onlar. Öyle şeyler der miyim sana? Sana söylediklerimi uç uca eklemeye başla sen şimdiden. Seni twittercı seni, seni sosyal medya meraklısı seni, seni tükürükle heykel boğan seni. Seni .....
Avukatların blog da takip etsin. Benden iş çıkmaz ama.
Bu arada profil fotoğrafındaki yumurta ile mesaj mı vermiş kendisi, onu da merak etmedim değil...

4 yorum:

Melih ERTAN dedi ki...

selamlar,
Hiç olmazsa onun başında "İ" var da kurtarıyoruz, yoksa bu adamdan dolayı ismimi değiştirmek istiyorum.
Bu konu ile belki alakası pek yok ama bugün 2 tane haber dikkatimi çekti. Birincisi Samsun'da bir bayanın (devlet memuru -sözleşmeli) etek boyunu kılık kıyafet yönetmeliğine uydurup sözleşmesini uzatmamışlar. İkincisi ise memlekette özellikle İstanbul'da ne kadar boş adam varmış. Bir tarafta eğitim ücretsiz olsun diye her şeyi göze alan öğrenciler var, bunlara anarşist diyorlar, belinde cop kırıyorlar, biber gazı sıkıyorlar. Diğer tarafta sikindirik bir dizi tarihimize hakaret ediyormuş - benim tarih değil- TV binasına yumurta atmışlar, güvenlik gücleri sakin bir şekilde "dağılın arkadaşlar" diyerek dağıtmış. Tek derdimiz diziydi, kanuniydi, hürremdi. Millet evine ekmek götüremiyor, sokmuşum dizisine. Memleketi parsel parsel ABD ve Israil şirketlerine satarlarken bu milliyetci arkadaşlar neredeydi merak ettim.
Şimdi biz sadece 100 kişi AKP İstanbul merkezine yürüyelim desek, belimizde copları kırarlar. Bunlardan çıkan sonuç AKP ileri demokrasisi çok iyi çalışıyor. Benden değilsen sikerim gider mantığı nereye kadar gidecek acaba. Tüm "EVET"ci ve "HAYIR"cı arkadaşları kutluyorum.

Saunders82 dedi ki...

Doğru.. Boykot etsek buralara gelmezdi bu iş değil mi? Sizin dediğiniz ileri demokrasilerde olur ama burası da ileri demokrasi ile yönetiliyor unutmuşum onu ben...

koala dedi ki...

@ Saunders82; evet abicim boykot edilse o referandum geçerli olmazdı. ama halen anlamamak için büyük çaba gösteriyorsun.

Adsız dedi ki...

yumurta olmuş,hem de çok güzel olmuş.

senin yazın da süper olmuş.

eline sağlık.